Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Történelmi egyház lesz a Hit...

Történelmi egyház lesz a Hit Gyülekezete. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
[link]
2011. ápr. 4. 12:17
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
72%

"És még egy kérdés: hány egyházat alapított Jézus? Én egyről tudok."

Ez nem a katolikus egyház, mivel erre nincs utalás a Bibliában. Az egyház azokból a személyekből áll, akik egybevezettetnek a Szent Szellem által, ahogy Jézus mondja. (Máté 18:20)

Ki hatalmazta fel Sándort a szolgálatára?

"A Németh házaspárt 1980 novemberében a Fort Lauderdale-i (Florida) Good News Churchben szentelték fel pásztornak, és erősítették meg szolgálatukat." (nemethsandor.hu) Nem az pásztor, aki kitanulja a popszakmát, akarom mondani a papszakmát, hanem akit Isten hiv el és ken fel Szent Szellemmel a szolgálatra. :)

2011. ápr. 5. 21:25
 32/46 Ozmium42 ***** válasza:

Kedves előző!

A Bibliával én nem állok ellentétben, hacsak bűneim által nem. De ami van is, az biztos, hogy nem bálványimádás. Mivel nem imádom őket, és nem hajlongok előttük, mint írtad. Összemosod a bálványt a szimbólumokkal. A bálványimádók magát a bálványt imádják, a puszta tárgyat (dolgot, lásd pl. ateisták "tudománya"), ami legfeljebb önmagát jelképezi. Attól várnak segítséget. Én aztán nem.

De, ha ebben szimbólum-bálvány dologban tévednék is (nem hinném, de tegyük fel, mégis), a katolikus tanítás szerint - aminek igenis van legitimációja! - nem bűn.

De, a valósághoz az is hozzá tartozik, hogy én magam, mint individuum egyébként nem is szoktam semmilyen segédeszközt használni a valláshoz. A templomba lépéskor az Úr előtt hajtok térdek, hozzá imádkozom, és a többi. Nem a képmása, utánzata, szobra, stb. előtt. De ha így is lenne, nem lenne bűn. Mert az a kép, szobor stb. csak azért van ott, hogy emlékeztessen, szimbolizáljon. A különbség ordító, tehát megkérlek, hogy ne csúsztass!

A Good News Churchről sosem hallottam, és nem vagyok meggyőződve a katolikus tartalomról. Kérlek, javíts ki, ha tévedek, vagy fogalmazz érthetően.

Írod még, hogy "nincs a Bibliában utalás". Hát lenne-e ma Hitgyüli katolicizmus nélkül?

Nem válaszoltál a kálvinistákkal kapcsolatban. Te - ide a rozsdás bökőt, hogy - nem kálvinista vagy. Miért nem?

Szent Szellem felkenése? Állapodjunk meg Sancte Spiritusban, hogy legalább ebben ne legyen vita. Ahogy tudom, az ő felkenését máshogy kell "kiérdemelni", nem jön csak úgy, ÖNKÉNYESSÉGET látok ennek a hirdetésében. Akiket pedig elhív... 2000 év alatt nem volt egy katolikus sem, akit valóban elhívott volna? És a következő 2000 évben nem is lesz egy sem köreinkben? Vagy ha lesz, az rögtön meg kellene, hogy tagadjon minket? Így látod?

2011. ápr. 5. 22:01
 33/46 anonim ***** válasza:
0%
Gyanús nekem ez a Hit Gyülekezete! Már olyat is hajszol, ami neki nem jár. Enélkül kevesebbnek érzi magát? Állami elismerés a bizonyosságuk? Holnapra már a Fourth of July is magyar nemzeti ünnep lesz, vagy mi van már itt?
2011. ápr. 6. 08:59
 34/46 anonim ***** válasza:

Több mint húsz év, több tíz ezer ember. Egy nyilvánvaló és túlélt "egyház-szakadás"-al. Amíg az első generációs vezetés él, addig nem lehet valódi történelmi következtetéseket levonni.

Amit tudni kell. Németh Sándor erős egyéniség. Erényeivel és hibáival együtt. Ám van lehetősége UGYANAZON HELYEN korrigálni önmagát. És így fejlődni.

A "történelmi" (zsidó, katolikus, evangélikus, református) történelmi egyházak Németh Sándorhoz hasonlíthatóan erős egyéniségeit általában saját földi-egyházi vezetése ritka kivételtől eltekintve (lásd: Böjte Csaba, dr. Lipp László) áthelyezteti, ha nem megy, fegyelmivel. Ezért van olyan nagy megtorpanás az említett (zs. rkat., ev., ref.) egyházaknál.

Ez a veszély Németh Sándort nem fenyegeti, mert jogilag is és aktivitásilag is ő az egyeduralkodó vezető.

Azért a H1N1 oltásra buzdítása esetében megmutatta, hogy még most is igyekszik eleget tenni bizonyos földi, "más" - "magasabb elvárások" irányába.

Többet akarsz tudni, vagy több vélemény érdekel? Alább 1998-tól 2010 novemberéig vannak pro és contra vélemények, vesd össze őket te magad.

[link]

[link]

2011. ápr. 6. 15:06
 35/46 anonim ***** válasza:
Ha a törvényben a bizonyos "vagy" helyére "és" kerülne, tökéletes lenne. Félreértés ne essék, nem a gyülekezettel van bajom, hanem azzal, hogy nem tartom érettnek a besorolásra. Hogy lehetne történelmi egyháznak nevezni egy alig húsz éves képződményt? Igaz, sok tagja van a H.GY-nak, rendben, legyen elismert egyház, de ne vegyék már egy lapra a több száz, nem egy esetben több ezer éves múltra visszetekintő egyházakkal!
2011. ápr. 6. 23:03
 36/46 anonim ***** válasza:
*40 év körül jár a HGy. Másrészt ha abból indulunk ki, hogy a HGy az eredeti apostolok és tanitványok nyomdokait követik, akkor a gyökere régebbre nyúlik vissza, mint a katolikus egyházé, ugyanis az csak az első század után keletkezett, a református és evangélikus egyházról nem is beszélve.
2011. ápr. 7. 11:19
 37/46 Ozmium42 ***** válasza:
0%
Nem vagyok benne biztos, de szerintem még csak nem is ugyanarról a Szentírásról beszélünk...
2011. ápr. 7. 15:45
 38/46 anonim ***** válasza:
100%

János 13:35.

Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.

Ez alapján erre a kérdésre még nem válaszolt túl sok illetékes.

2011. ápr. 7. 15:50
 39/46 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 7. 21:08
 40/46 anonim ***** válasza:
0%
Engem csak az bánt, hogy például az iszlám nem lesz az. Pedig jobban megérdemelné de mind1...
2011. ápr. 8. 21:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!