Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Történelmi egyház lesz a Hit...

Történelmi egyház lesz a Hit Gyülekezete. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
[link]
2011. ápr. 4. 12:17
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:

17:58

Látod ez a baj. A másik baj az egész gyülekezettel az, hogy képtelenség megtalálni bennük az arkhimédeszi pontot, ahol egyáltalán eltudnánk kezdeni a vitát.

A szentekről és a képeikről: ők a többségüket a szentet is utálják, csak azokra amelyekre hivatkoznak (mert ha nem, akkor megértenék az egészet), holott ha figyelmesebben átolvasnák a Szentírást, és használnák a józan eszüket, - ahelyett az egyik levelező partnerem kb. ezt mondta: "TE KATOLIKUS, EZT TE NEM ÉRTHETED MEG, UGYANIS MÍG AZ IGE AZ ÉN SZÍVEMBEN ÖSSZEÁLLT, ADDIG A TE FEJEDBEN CSAK BUKOTT PÁPÁK ÉRTELMEZÉSEIT PAPOLGATOD OKOSKODÁSAIDDAL" - kb. itt hagytam abba a vitatkozást. Még a Bibliával sem lehet nekik érvelni, ha kimondok egy premisszát, újabb szillogizmust tár elém a végtelenségig, ameddig ki nem mondja, hogy az én szívemben nem gyökerezett meg az Ige, és neki van igaza, mert érzelmei oda húzzák.

És ezt sem hajlandók beismerni, és ezt is, mielőtt bármiből is egészséges szintézist alkotnák, újabban bibliai idézeteket állít fel, melyben pl. a Szentlélekről szól, utána meg engem becsmérel.

Erről ennyit.

2011. ápr. 4. 19:31
 12/46 anonim ***** válasza:
*csak azokat szeretik, akikre tudnak hivatkozni
2011. ápr. 4. 19:32
 13/46 anonim ***** válasza:

Az, hogy készülnek szobrok, képek Jézusról, és a legnagyobb szentekről, az teljesen normális dolog sztem, és nem bálványimádás. Hiszen Petőfiről vagy Mátyás királyról is készülnek szobrok.. akkor az is bálványimádás? Na ugye-ugye...

Az egyik előző hozzászóló írta, hogy a történelmi egyházak szégyene, hogy a Hitgyüli is történelmi egyház lesz. Ebben teljesen igaza van.

A történelmi egyházaknak is haladnia kellene a korral (stílusban), mert így csak az öregasszonyok kedvelt időtöltése marad a templombajárás, amíg nem hozzák be heti rendszerességgel pl. a gyönyörű könnyűzenés gitáros énekeket.

A Hitgyüli pedig pont ezt teszi. Hiába hirdet sok esetben badarságot, de annyira jól tálalnak mindent, hogy ez nagyon tetszik a mai embernek. És meg is tudom érteni.Egyre többen vannak, így el kell fogadni mindenkinek, hogy történelmi egyház lesz.

2011. ápr. 4. 20:30
 14/46 Ozmium42 ***** válasza:
0%

Kedves előző!

Én írtam azt a hozzászólást, de NAGYON nem erre gondoltam! Felejtsd ezt el! Ha rajtam múlna, még a latint is visszahoznám! Inkább átfogalmazom!

Az egyház: nem csak a a papság, hanem az egész gyülekezet, minden megkeresztelt tagjával együtt! Amikor szégyent mondok, így magamra is értem, szégyenlem, hogy ide jutottunk. Hogy nekünk kell mentegetőzni, és "haladni a korral". Elfelejted, kik diktálják manapság a "haladás" irányát, és kik mondják meg, mi a "trendi"! Egyrészt az agymosott fiatalok, nekik pedig...

No, el a kezekkel a gyönyörű szentmiséinktől!

Feladatunk a vallásgyakorlás, a példamutatás, hitünk terjesztése lenne. Óriási szégyen, hogy csak öreg nénik járnak a templomokba! Nem őrájuk nézve, hanem miránk! A bolsevizmus alatt tiltva volt a vallásosság, azóta pedig lejáratni igyekeznek. De nem a Hitgyülit... mert az más, mert az nem ellenségük! Mi pedig felülünk a hazugságnak, és karba tett kézzel nézzük a gyalázatot, és figyelünk, nehogy megbántsunk valakit. És kifogásokat keresünk, mégpedig ócska kifogásokat. Gitár? Tényleg ez lenne a kereszténység lényege? Tényleg nem megy anélkül? Erre találták fel a koncertet.

Ébredjetek! Nem kellenek a fogyasztói társadalom fogyasztható, "trendi" valláspótlékai!

2011. ápr. 4. 21:01
 15/46 anonim ***** válasza:

Kedves Előző!

A gitárt arra értettem, hogy:

Ugye az öreg nénik számára az orgonás énekek szépek. Mivel ezek az énekek magyar népi dallamokra íródtak, ezért ez az ő világuk, hiszen fiatalkorukban számukra a népdalok és a magyar nóták voltak a "slágerek"

Egy mai átlagfiatal azonban már az égvilágon semmi szépséget nem fog találni ezekben az énekekben.

Az egyház végülis mindig haladt a korral. A templomok is általában olyan stílusban épültek, amilyen korban építették őket (gótikus, barokk stb)

Ha mondjuk egyházmegyei utasításra mindenhol meg kellene valósítani, hogy mondjuk legalább 1-2 havonta legyen egy könnyűzenés mise, egész biztos, hogy idővel több fiatal kezdene templomba járni. A legtöbb emberben egy annyira torz kép él a vallásosságról, hogy az valami elképesztő.

2011. ápr. 4. 22:59
 16/46 anonim ***** válasza:
0%
Felőlem..az én zsebemből akkor se húznak ki egy fillért se, mert, ha megpróbálják nincs az az Isten, aki megvédi őket tőlem és megállít.
2011. ápr. 4. 23:20
 17/46 anonim ***** válasza:

Ha egy idetévedő nem-keresztény emberke ezeket a felettébb szeretetteljes és kultúrált beszélgetéseket látná, amit itt sikerült folytatnotok, bizonyára rádöbbenne, micsoda csodálatos Isten is az Úr. Nem, csak ironizáltam, bizonyára erősödne benne az ellenérzés amit eddig sikerült a gőggel és felfuvalkodottsággal generálni.

Mi alapján tartjátok magatokat jobbnak a másiknál, vagy a felekezetet amiben hisztek? Vannak eltérő szokások, eltérő magyarázatok, eltérő értékrendek, és minden felekezet elcsúszik valahol, mivel emberek alkotják, akik nem tökéletesek. De azt hiszem Isten az egyetlen, aki megítélheti a másikat, és én hiszem azt, hogy a túlvilágon Isten városában lesznek katolikusok, hit gyülisek, protestánsok, Karizmatikusok, Jehova Tanúik, még talán Mormonok is egyaránt.

A kérdésre válaszolva: Ha meg van hozzá a joguk, akkor hajrá. Jó is talán, hiszen ezzel kötelezettségek is fognak majd járni, pl a karitatív munka, ami elkél az országban.

2011. ápr. 5. 02:15
 18/46 anonim ***** válasza:
22%
Pont erről beszéltem, hogy a Hit Gyülekezet vaktában tud csak pofozkodni. Ha szóba jön az, hogy Katolikus, akkor egyből a bálványimádással jönnek... Kitalálhatnátok vmi jobbat is mert ez a lemez unalmas. Ha Te kedves Hit Gyülekezetes olvasnál egy kis Katolikus hitvédelmet és megismernéd a mi álláspontunkat, akkor lehetséges hogy nem tartanál minket bálványimádóknak... és megtalálnád a teológiai értelmét annak, hogy miért DÍSZÍTJÜK a templomainkat szentekről formázott szobrokkal. Csak azt a sok képtelenséget nyomatjátok amit a lelkészed beléd súlykolt. Eszedbe sem jut, hogy magad nézz utána, hogy az adott témában megnézd a különböző véleményeket és az alapján meghozd a saját véleményed. Mi erre képesek vagyunk. Ti miért nem? Ennyi...
2011. ápr. 5. 17:31
 19/46 anonim ***** válasza:
100%

Görög katolikus voltam, a Hit Gyülekezetében való megtérésemig, tehát sok dologgal tisztában vagyok a vallással kapcsolatosan, nem vaktában lövöldözök. Sok más Hites is katolikus háttérből jön, többek között Németh Sándor is gyakorló római katolikus volt a Szent Szellem keresztségéig.

Üdv, a "kedves Hit Gyülekezetes"

2011. ápr. 5. 17:43
 20/46 anonim ***** válasza:
Ezt a legegyszerűbb, ráfogni a katolikusokra, hogy bálványimádók. Nem tudom, hogy melyik katolikus templomban készült Istenről kép vagy szobor. Ezt szeretném tudni, megköszönném ha leírnátok....
2011. ápr. 5. 19:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!