Egyet értesz azzal, hogy a Hit Gyülekezete nevű szektát a történelmi egyházak közé sorolják, ezáltal még több pénzt akasszanak le?
Én csak arra szeretnék választ kapni, hogy mégis milyen jogalapon "történelmi" egyház a hitgyüli?
Mégis milyen történelmi gyökerei vannak Magyarországon? Ez röhej.
Marhaság az egész. Mi az hogy "történelmi"? A történelem az nekem valami "időbeni" fogalom, valami "régi" dolog.
Hogy lehet olyan kritérium, hogy X év, VAGY Y tag???
Ezen az alapon Szlovákia egy "történelmi" ország...vagy éppen Koszovó is.
Ha sok flúgos összegyűlik valahol az történelem? Zavaják szét az összeset, maximum a középkor óta fennálló egyházakat hagyománytiszteletből hagyjuk élni...
De pénzt ne adjunk az adóizetők zsebéből.
Főleg ne ilyen jogcímen, hogy "történelmi"...
Esetleg humanitárius tevékenységre, de nem térítésre, meg történelmi butaságokra...
Szerintem meg ne legyenek történelmi egyházak, és az állam ne az én adómból tartsa el ezeket a gyökereket.
Ha annyira szükségük van pénzre, majd a híveiktől kuncsorognak.
Hát ez az, hogy a történelmi egyházak legalább tartanak fenn iskolákat, végeznek oktatást, élelmezést, segélyezést a legszegényebbek felé.
De a hitgyüli mit csinál? A tagok ugyanúgy fizetnek, és a pénz mire megy? Németh Sanyi magánkasszájába, amiről kérdezni is tilos.
Arról nem is beszélve, hogy teológiailag és ideológiailag meg egy katyvasz. Néhány átemelt tétel a kereszténységből, néhány átemelt tétel a judaizmusból, néhány átemelt tétel az emberi jogok nyilatkozatából - és ez össze-vissza keverve-kavarva.
Ennél még a mormonok, metodisták, puritánok is különbek sokkal. (Azért őket említem, mert Magyarországon nem túl elterjedtek).
De tényleg ez a legalja az egésznek, hogy "történelmi" alapon! (?). Ha összegyűlik bizonyos számú tag, az mitől "történelmi"? Mert az elfogadom, hogy a katolikus/protestáns/evangélikus/stb., egyházak történelmiek, mert léteztek már a 17-16. században is Magyarországon (a katolikus régebb óta értelemszerűen). Nade a hitgyüli? Pár évtizede begyűrűzött külföldi ökörség. Akkor mondanák azt inkább, hogy létszám miatt jár a kedvezmény, de ne ilyen fals dumát, hogy "történelmi" alapon!
Ennyi erővel történelmi alapon sokkal inkább lehetne történelmi egyházzá tenni az ősmagyar táltosegyházat, vagy nem tudom milyen hasonlók vannak...az legalább tényleg történelmi alapon lenne.
És a legröhejesebb az egészben az, hogy mindezt a KDNP közreműködésével, ami elvileg "keresztény", de úgy látszik inkább csak ilyen szektás-anyámkínja, mintsem konzervatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!