Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz miért nem tekinti...

A Fidesz miért nem tekinti történelmi egyháznak a Görög Katolikusokat?

Figyelt kérdés

A 14 elismert egyház között 3(!) zsidó van, köztük némelyik alig 10-20 éves.

A 2001-es népszámlálás szerint görög katolikus majdnem 270 ezer volt, izraelita pedig 13 ezer.

Tehát 20-szor annyi görög katolikus van, mint zsidó, mágis abból van 3, a gkat pedig nincs ott.

Valaki elmagyarázná ezt nekem?

2011. júl. 13. 12:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%

Én egyiket sem tekintem annak.

- Ezek szerint a fidesz a mindenható jóisten - hozzám képest.

2011. júl. 13. 12:28
 2/11 anonim ***** válasza:
96%
A Görög Katolikus részegyház, beletartozik a római katolikusba, egyesült vele évszázadokkal ezelőtt.
2011. júl. 13. 12:32
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
Én találkoztam,olyan katolikussal,aki azt sem tudta mi a különbség a két jelkép között.A másik azt sem tudta,most melyik templomban van:Görög.v.Római.Ott voltam őr,onnan tudom.Egy munkatársam, évekig járt templomban,és mikor rákérdeztem melyikbe jár nem tudta!Bökönyi lakos.
2011. júl. 13. 12:39
 4/11 bumbi02 ***** válasza:
86%
az hogy miér nem tekinti történelmi egyháznak, annak tekinti, illetve a katolikus egyház részének, és mivel a katolikus egyház történelmi, ezért annak részei is azok. Amit én se értek hogy ezesetben miért kell külön kezelni az izraelita vallásokat, hisz azok is valószinüleg az izraelita vallás részeit képezik.
2011. júl. 13. 12:41
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
Így van, a Görög Katolikus Egyház a Római Katolikus Egyház része. Tulajdonképpen egy rítus a Katolikus egyházban.
2011. júl. 13. 12:41
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"Amit én se értek hogy ezesetben miért kell külön kezelni az izraelita vallásokat, hisz azok is valószinüleg az izraelita vallás részeit képezik."

Az izraelita vallás ugyanolyan, mint a keresztény vallás, vannak ágai. Ha egybe kezelnék őket, az ugyanolyan, mintha a reformátust kezelnék együtt a katolikussal. Egyébként nem értem ez miért fáj az embereknek. Van 3 zsidó egyház. És? Nem kell mindenben összeesküvés-elméleteket látni.

2011. júl. 13. 13:37
 7/11 anonim ***** válasza:

kérdező!

nem ez a legfőbb kérdés :)

2011. júl. 13. 13:49
 8/11 anonim ***** válasza:
51%
Nagyobb baj az, hogy az egyházaknak nevezett pénznyelőkbe (most mind1, hogy katolikus, református vagy Hitgyüli) nyomják a közpénzeket úgy, hogy arról nekik nem is kell elszámolniuk.
2011. júl. 13. 14:37
 9/11 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem az államnak teljes egészében ki kéne szállnia az egyházakból. Amelyik egyház nem tudja fenntartani magát, annak nem kell léteznie. A hívők és támogatók adakozzanak, adják oda adójuk egy százalékát, de nem kéne külön állami támogatásokat adni nekik.
2011. júl. 13. 15:54
 10/11 anonim ***** válasza:

15:54

"Szerintem az államnak teljes egészében ki kéne szállnia az egyházakból. Amelyik egyház nem tudja fenntartani magát, annak nem kell léteznie."

Egyetértek, de jogilag a dolog akkor lesz tiszta, ha az egyházak visszakapják az 1945-1950 között elvett tulajdonukat, pl. a pár ezer iskolát meg pár ezer km2 földbirtokot, aminek a vissza nem adásáért cserébe vállalta az állam, hogy támogatást nyújt nekik :))))

2011. júl. 14. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!