Történelmi egyház lesz a Hit Gyülekezete. Mi a véleményetek?
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy minden ember üdvösségre hivatott. Katolikus hitem ezt tanítja, de... "boldogok, akiket meghív asztalához".
Mellesleg: könnyűzenei misék? Ne vicceljünk, továbbra is azt kérem, gondold ezt át! A Mise célja az ima, az áhítat, a bűnbánat, az önmagunkba fordulás, a transzcendens megélése. A világi dolgoktól való elfordulás. A régebbi misék még a maiaknál is "semmitmondóbbak" voltak. Latinul voltak, és sokan nem is értettek latinul. A templom egy olyan hely, ami más, mint ami odakint van. Ne hidd, hogy egy lélekkel is több hívünk lenne, ámbár eggyel kevesebb, mert én biztos nagy csalódásként élném meg. Egyébként nem feladatunk a másoknak való megfelelés, sem az aktuális divatterror követése. Sem Németh Sanya bá lemajmolása, hiszen belőle már van egy. Még csak az kéne, hogy ő késztessen elveinktől való meghátrálásra!
Mi jöhet még ezután? Krisztus haver? (bocsi, de magyarul nem találtam. Illetve a félreértés elkerülése végett: a filmrendező, Kevin Smith VICCNEK szánta)
http://www.youtube.com/watch?v=_BEZaPN8gUY
Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Sok neoprotestánst ismerek, akik úgymond csalódtak a Katolikus Egyházban és inkább megtértek egy gyülekezetben. Mindegyik jön azzal, hogy ő pontosan tud mindent a katolikusokról... bla bla bla, de mikor megkérdezem tőlük, hogy mi a különbség a katolikusok Oltári Szentsége és a protestánsok Úrvacsorája között akkor olyan hibás válaszokat adnak (HA adnak), hogy az szörnyű.
Németh Sándor... tudom, hogy katolikus volt, a Pázmány Hittudományi karára járt... ki is lépett mert nem bírta... ismerek papokat akiknek a csoporttársa volt, mondták hogy nehezen ment neki.
Katolikus hitvédelmet kéne olvasni? Miért? Én inkább maradok a Bibliánál, ami nem ferdíti el az igazságot a bálványimádással kapcsolatban! Pl.:
Mózes V. könyve:4:28 És szolgáltok ott emberi kéz által csinált isteneknek: fának és kőnek, amelyek nem látnak, nem is hallanak, nem is esznek, nem is szagolnak.
Zsolt. 135:1 A pogányok bálványai ezüst és arany, emberi kezek alkotásai.
16 Szájok van, de nem beszélnek, szemeik vannak, de nem látnak;
17 Füleik vannak, de nem hallanak, és lehellet sincsen szájokban!
18 Hasonlók lesznek hozzájuk alkotóik is, és mindazok, akik bíznak bennök.
"Egy mai átlagfiatal azonban már az égvilágon semmi szépséget nem fog találni ezekben az énekekben.
Az egyház végülis mindig haladt a korral. A templomok is általában olyan stílusban épültek, amilyen korban építették őket (gótikus, barokk stb)"
Na-na. Azért én nem hasonlítanám az esztétikai, szakrális szépet össze a populáris zenével, ahogyan különbséget teszünk szépirodalom és a szórakoztató irodalom között. A könnyűzene a csontig hatol, és az érzékekre összpontosul, holott a kereszténység az értelem transzcendentális felemelése a lényeg. A gregorián, a reneszánsz misék, barokk orgonás, klasszicista egyházi zeneművek az egész nép értelmét áthatják, és a misébe valóak, míg a könnyűzenének nem ez a feladata, sosem ez volt. A népzene pedig közös kincsünk.
Ne csináljatok magatoknak bálványokat, se faragott képet, se oszlopot ne emeljetek magatoknak, se kőszobrokat ne állítsatok fel a ti földeteken, hogy meghajoljatok előtte, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek.
III. Mózes 26:1
"Hic liber est, in quo quaerit sua dogmata quisque;
Invenit et pariter dogmata quisque sua."
"Ez az a könyv, melyben keresi a maga igazságait,
és megtalálja."
Igen, Krisztus igéje pedig modern, haladó és progresszív volt a talmudi sovinizmushoz képest... kétezer éve. Fontos látni, hogy ahogy Jézus urunk igéjét sem reformáljuk folyton a felmerülő igényeknek megfelelően (VÖ: HIT GYÜLEKEZETE!), úgy a szertartásrendünkön sincs semmi változtatni való!
Egyébként kikérem magamnak, hogy bálványokat imádnék! A templom díszei szemléltetést, és emelkedettséget adnak. A szerepük ezzel nagyjából ki is fújt. A Szentírást az torzítja el, aki a keresztények ellen uszít! Bálványt pedig az imád, aki izraeli zászló, vagy éppen Németh Sanya bá - egy civil - előtt hajlong, és ámenezik minden félremagyarázott, gyűlölködő szavára! Bizony, bálvány lehet élő személy, vagy akár elvont fogalom is!
Tényleg nem árt hitvédelmet olvasni! Bár a cáfoláshoz már higgadtság és hozzáértés szükséges, és nem elég érezni!
Mellesleg, a bálványimádás támadása máshonnan is felmerült. Jól emlékszem, a kálvinisták? Velük mi a baj? Őket miért gyűlölitek? Miben tévednek ők (is), és mit magyaráznak félre? Mi szükség külön szektára?
És még egy kérdés: hány egyházat alapított Jézus? Én egyről tudok. Ennyi lett volna a nagy mű, a megváltás? Pár évtized, és aztán több ezer évig már CSAK a téveszmék és az emberi gyarlóság, a feledésbe merült valódi tanok helyett? Míg Németh Sanya meg nem született, hogy önfelkent prófétaként (ki is hatalmazta fel?) elhozza a világosságot? Ugyan már...
"Egyébként kikérem magamnak, hogy bálványokat imádnék!"
Ezt a Szentírással vitatsd meg ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!