Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Most a Biblia egy mesekönyv...

Most a Biblia egy mesekönyv vagy igazság? érdekelnek alátámasztások is!

Figyelt kérdés
2011. márc. 17. 19:56
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:

Tisztelt Ildikó!

Pontos számokat írtál, de:

- honnan, melyik évtől (Kr. előtt ...) számítod az 1600 évet?

- abban a korban mennyi ideig éltek az emberek, akik írták?

- kik voltak, azok 40-en akik írták (egyáltalán tudtak írni)?

- Isten milyen nyelven diktálta le mindezeket?

- lehetne egy konkrét eseményt megemlítened amelyik szó szerint benne van a Bibliában?

Tudom, hogy egyszerre sokat kérdezek tőled, de nekem úgy tűnik, hogy ezekre mind tudod a választ is. Légyszíves itt írd vissza ezeket nekem, türelmes vagyok kivárom. Köszönöm.

2011. ápr. 14. 21:35
 52/65 anonim ***** válasza:

" dehát hadd döntse el meinden ember maga,hogy hova akar tartozni. "

Kedves Bíró Úr !

Ez valóban igy van. Mindenki személy szerint eldöntheti hová fog állni, Krisztus jobb vagy bal oldalára. ( kecske vagy juh-szerű )

A tanúk azért prédikálnak nyilvánosan és házanként, hogy ezt a lehetőséget melyet Jehova ad az embereknek felkínálják.

A Biblia igérete van akinek "ÉLET HANGJA ÉLETRE, és a VAN AKINEK HALÁL HANGJA HALÁLRA. "

No, ez olyan fenyegetően hangzott ezért kiegészíteném:

milliók vannak évente, akik csatlakoznak Jehova földi szervezetéhez, így megragadhatják a valódi életet, melyet Isten igér.

2011. ápr. 17. 16:50
 53/65 anonim ***** válasza:

Kedves levelét nekem címző !

Én mint kiderülhetett számodra Jehova tanúja vagyok.

Pontos történelmi adatokkal szolgálnak kiadványaink,a Biblia megírását és hitelességét illetően. Ilyen könyv : " a TELJES ÍRÁS .. " című kiadványunk illetve a " BIBLIA ISTEN SZAVA vagy EMBERÉ ".

Ez a két kiadvány MINDEN KÉRDÉSEDRE kielégítő választ fog adni, és ami fontos: NEM UNALMAS, hanem érdekfeszítő.

Ami erre a blogra alkalmas válasz az, amit leírtam.

részletesen pedig igen terjedelmes lenne.

- azért még arra válaszolnék, hogy az emberek átlagéletkora nem meghatározható, azonban lényegesen tovább éltek mint napjainkban, hiszen KÖZELEBB voltak a tökéletes állapothoz. Matusélah pl. 900 évig élt. . igaz nem volt bibliaíró, de azért jól kihúzta.

Mózes , Ábrahám, Jákob... és sok patriarcha is "jó vénségben " hunyt el, tehát magasan túlélte a 100 éves kort.

miért is fontos ez?

Jehova 30 évessel is íratott Bibliai könyveket ( Thimóteusz ) és 120 évessel is ( Mózes.. ) azt hogy " Isten ihlette " őket, nem befolyásolja a koruk.

Természetesen TUDTAK írni, volt papirusz illetve tekercsek, és ami még többek között rendkívülivé teszi ezt a könyvet - az a fennmaradása az évszázadok /évezredek során. Manapság ha megpróbálsz csupán egyetlen könyvet a bibliából leírni, SZÁMÍTÓGÉPPEL.. nos az is kemény munka. gondold csak el, ezek a személyek nem rendelkeztek Windows7-el és Word-pad-al.

Ha vizuálisan belegondolsz a Biblia leírásának MÓDJÁRA már az ámulatba ejtő, és felsőbbrendűséget feltételez.

Embereknek sem érdekük sem képességük nem volt ennek a könyvnek a létrehozásához.

Azt is írod: mondjak konkrét történeteket.. MINDEGYIK TÖRTÉNET konkrét és valóságos.

A történelem nem tudta megcáfolni egyetlen sorát sem, bár sokan törekedtek rá, márcsak a vallás elnyomó hatalma miatt is.

A BIBLIA = ISTEN LEVELE az emberiségnek.

2011. ápr. 17. 17:01
 54/65 anonim ***** válasza:

Kedves Ildikó!

Több helyen olvastam válaszod, de amire nem vagy "vevő" arra egyszerűen nem válaszolsz. Nem tudom milyen ranglétrán állsz a JT berkeiben, de tudásodat egy kicsit szélesíteni kellene. Megszereztem és beleolvastam az általad említett kiadványokba. Semmi konkrét időpontot nem találtam a teremtésre (... kezdetben teremté Isten ... nem időpont!).

ezért az általad említett számok erősen kérdőjelesek, mert, ha nincs kiindulás, akkor a többi is kitaláció.

Az általatok használt Biblia sem eredeti, mert több zsinaton cenzúrázták és onnantól kezdve nem Isten szava, rezgése, levele és amit még belegondolhatok (utána nézhetnél, hogy hol találok egy teljes, eredeti, nem cenzúrázott, tényleges Isten szava alapján íródott Bibliát és azt meg is venném - kösz).

Azt írod, hogy...

A BIBLIA = ISTEN LEVELE az emberiségnek...

(Én úgy tudom több könyvből áll, különböző korokban írták, látomások, kábítószeres képzelgések és némi történelmi hitelességek alapján.)

Ha neked van igazad, akkor léci írd meg, melyik volt az eredeti nyelv, Isten nyelve, amelyen mindez leíródott?

Ha tudod várom válaszod, ha nem akkor őszinte beismerésedet, hogy nem megy...

2011. ápr. 20. 13:16
 55/65 anonim ***** válasza:
48%

Kedves utolsó,

én ugyan nem Ildikó vagyok, sőt még csak jehova tanúja sem, de azért azt csendben megjegyezném, hogy egy-két dologban nem látod a lényeget. Nincs Isten nyelve, eredeti nyelv. Isten mindnekihez a saját nyelvén beszél, tehát az ember általában a saját nyelvén jegyzi le ezeket vagy még olyan nyelven , amit amúgy jól beszél. Isten bármit üzenne nekem, angolul ugyanúgy vissza tudnám adni, mint magyarul. Így voltak Jézus idejében a koiné göröggel, ami nem a drámaírók pallérozott görög nyelve, hanem az akkor közös nyelv, az "ókori angol" ha úgy tetszik.

Tehát héberül és görögül írták le, egyes részeket arámiul. A kábítószer nem volt akkoriban abban a kultúrkörben divatos, Isten nyilván a tudatalattit felhasználva üzen, tehát vannak látomások is leírva pl prófétáknál, ebben igazad van, de mivel a legtöbb prófécia az idők folyamán bejött, megnyugodhatunk. az újszövetség pedig szemtanúk feljegyzései, beszámolói alapján íródott.

A szent írást Isten nem diktálta, hanem ihlette, tehát van benne írói szabadság, ezt elismerem. Ez látszik az evangéliumokon is. De az elétérések minimálisak, és nem egymással ellentmondóak, sokkal inkább a több szemtanú más nézőpontja érződik rajtuk.

Ja, amúgy én nem akarlak megyőzni semmiről,csak gondoltam ezt jó ha tudod....:-))

2011. ápr. 20. 14:37
 56/65 anonim ***** válasza:

ma 14:37-

Nekem Károli féle Bibliám van és abban úgy van leírva, hogy Isten szól az emberhez. Mivel csak Bábel tornyánál zavarta össze a nyelvet, addig csak egyféle volt. De melyik? Egy "kikopott", amelyet ma már nem ismerünk, egyiptomi, zsidó, arámi?

(Olvasd el Mózes II. 7/8-at, te hogyan értelmezed?)

Ha tudod, akkor a választ tőled is tisztelettel veszem.

2011. ápr. 20. 19:07
 57/65 anonim ***** válasza:

Isten mindenkihez a maga nyelvén szól. Igen, lehetett valamikor egy ősnyelv, de amikor elkezdték leírni a Bibliát, már több nyelv létezett.

(persze azt se felejtsük el hogy a Mózes könyveiben szereplő, ősmúltra utaló történetek elég lokálisak. számukra az egész világ a közel-kelet volt. Ők azt írták le, amiről tudtak, nem volt átfogó ismeretük más területekről.)

Károli biblia: "A teljes írás Istentől IHLETETT és hasznos a feddésre, megjobbításra..."stb. Pál apostol, már nem emlékszem az igehelyre. Persze értem a kérdésed lényegét, talán volt egy ősnyelv. A Biblia leírását illetően ez azonban nem számít. Isten ha szólni akar hozzád akkor magyarul szól...Hiszen a te szívedben lakik.

2011. ápr. 20. 22:17
 58/65 anonim ***** válasza:

"...Persze értem a kérdésed lényegét, talán volt egy ősnyelv..." - hát ez is valami, de:

Amikor elkezdték leírni a Bibliát valóban több nyelv volt. Ezért nem is lehet nagyon hiteles, hiszen ahányan írták annyi féleképpen értelmezhették is.

Visszatérve Bábelre: Isten "isteni szeretetből" lerombolta az építményt nehogy az emberek őt megismerjék és összezavarta a nyelvüket, hogy ne is értsék egymást. Szét is széledtek. No én arra a nyelvre lennék kíváncsi amit az Isten szeretetből jól összezavart!

(Mert ha engem ehhez hasonlóan akar szeretni, akkor inkább utáljon, hátha többre megyek vele.)

Ha erre tudnád a választ, akkor köszönöm.

2011. ápr. 21. 21:10
 59/65 anonim ***** válasza:

Hogy valóban Isten zavarta-e össze a nyelveket, vagy ez csak egy magyarázata az ősi népeknek, kérdéses. Az is hogy mennyire veszed szó szerint a Bibliát.

Bár fordítsái különbségek akadnak, amelyek megnehezíthetik a nagyon pontos megértést, de az hogy eredetileg milyen nyelven lett leírva nem számít. Ha Isten szól hozzám, magyarul szól hozzám. Ha leírom, az magyarul lesz. Lefordítani lehet más nyelvekre.

Azt kell megértened, hogy amikor az emberek elkezdék leírni, rengeteg nyelv volt. Nem hiszem, hogy a lényeg megértését ez befolyásolná, vagy szerinted igen?

2011. ápr. 22. 14:13
 60/65 anonim ***** válasza:

ma 14.30:

"Az is hogy mennyire veszed szó szerint a Bibliát."

Hát hogy vegyem?

Ezeken az oldalakon már mindent írtatok a Bibliai eredettel, hitelességgel, értelmezésével, Istennel és Jézussal kapcsolatban. Amit leszűrtem az az, hogy ahány vallás, ahány ember annyi féle értelmezés és felfogás létezik. Látod ezért kérdezem, hogy milyen lehetett az isteni nyelv, hol van az eredeti "ősbiblia", és ha nem szó szerint veszem, akkor a kérdezőnek lehet igaza, hogy csak mese az egész!

2011. ápr. 22. 16:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!