Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Most a Biblia egy mesekönyv...

Most a Biblia egy mesekönyv vagy igazság? érdekelnek alátámasztások is!

Figyelt kérdés
2011. márc. 17. 19:56
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 dudiska ***** válasza:
0%
Péter,Jehova Tanúja vagy?
2011. márc. 19. 10:25
 12/65 dudiska ***** válasza:
26%
Amúgy ha mesekönyv lenne,miért maradt fent ezidáig?Miért haltak meg az évszázadok során érte?Miért van az,hogy a világon mindenütt elismerik tekintélyként,egyházak,bíróságokon bibliára esküdnek?
2011. márc. 19. 10:31
 13/65 anonim ***** válasza:
48%

Rengeteg beteljesült prófécia van, ezek főleg a zsidó nép történelmére vonatkoznak, de független, világi történészek és régszek is alátámasztják, kezdve a babiloni fogságon, Ninive pusztulásán, Cirrus király történelmi szereplésén, a Jeruzsálemi templom lerombolásán át az idegenek inváziója, a diaszpóra (zsidók szétszóratása más népek közé)majd az idők végén Isten újra összegyűjti a népét, Izrael állama újból megszületik, mégpedig EGYETLEN NAP ALATT (ahogyan ez valóban történt egyetlen nemzetközi politikai döntésre.)Tehát a próféciák egy része a ami napig tart és folyamatában beteljesül.

És természetesen ott vannak a messiási próféciák, azokból rengeteg van, azokat JÉzus betöltötte. (hol, mikor hová született, milyen ember volt, hogyan élt, hogyan halt meg...stb)

Persze, lehet mondani, hogy az meg az újszövetségben volt leírva, de érdemes meghallgatni, amikor zsidó rabbik vitatkoznak erről, akik gyűlöletesnek tartják még a gondolatát is, hogy Jézus a messiás. Történelmi tényént kezelik és vitatkoznak vele. Nem keresztény forrásokból is olvasunk a zsidók vallási vezetőjéről, aki fára szegezve halt meg. Ez azért érdekes,mert ez egy tipikus római kivégzési mód volt,amit a próféciák idején még nem ismertek. Viszont a legérdekesebb az hogy a messiás az, aki a pogányokat elvezeti Izrael Istenéhez. Nos, ez egyetlen zsidóra illett a történelem folyamán.

Végezetül elmondanám, hogy a Biblia nem jóskönyv, a próféciák nem azért vannak benne, hogy meggyőzzék a hitetleneket, hanem hogy segítsék a hívőket.

Nincs olyan vallási vezető,akit évszázadokkal a születése előtt így megprófétáltak volna. Azon kívül Jézus egyenlővé tette magát Istennel, ez megbotránkoztatta az emberek többségét. Mert ilyet csak az állít,aki hazudik, őrült vagy igaza van. Az ő élete és tanításai garanciák voltak arra hogy nem őrült, hazugságból érdeke nem származott egy olyan nép között, akinek a törvényei az ilyen jellegű tanokat egyértelmű halállal büntették. És ha igaza van?

Ha valóban Isten megismerésére törekszel, mégpedig tiszta,elfogultságtól mentes szívvel, olvasd a bibliát így, és dönts te magad.

Szia

Freya

A jövőre vonatkozó próféciák még nem teljesedtek mind be, vannak lelkes magyarázatok, de úgy látom azok homályosabbak, mint a régi prófciák. Egy biztos: Jézus vissza fog jönni. Őt várjuk.

2011. márc. 19. 13:26
 14/65 anonim válasza:
100%

Igazából nem az a lényeg, hogy mese-e vagy nem, hanem hogy tanulsz-e belőle.

Egy kitalált történetből is lehet építeni a személyiségedet.

2011. márc. 19. 13:30
 15/65 anonim ***** válasza:
2011. márc. 19. 14:23
 16/65 anonim ***** válasza:
döntsd el magad, hiszel-e benne.. az a baj, hogy manapság már mindent belemagyaráznak egy-egy műbe (és nem csak a könyvekbe, versekbe is)
2011. márc. 19. 17:41
 17/65 Sághegyi Csaba ***** válasza:
54%

Egy bibliai kijelentés friss beteljesülését szeretném ismertetni. Mózes, amikor megáldotta Izrael törzseit, így szólt Áser törzséről:

„És Áserről monda: Áldott a többi fiak felett Áser! Legyen az ő atyjafiai előtt kedves, és áztassa lábát olajban.” (5. Móz 33, 24)

Van egy geológus, aki maga is ismerte ezt a kijelentést. A neve Tovia Luskin. Hitte, hogy a Biblia megbízható, és igaz. Így pusztán erre az igeversre alapozva, 2002-ben megalapította a Givat Olam olajtársaságot. Olaj nélkül. Aztán elment furkálni oda, ahol egykor Áser törzse élt. És annyi olajat fedezett fel, hogy amiről először azt hitték, hogy mintegy 65 millió hordó. Aztán korrigálni kellett a becslést 100 millió hordóra. Aztán azt is több mint egymilliárdra. És azt, hogy ez nem véletlen, éppen az igazolja, hogy maga a Biblia mutatta meg a vállalkozónak, hogy hol van a sok olaj. Mindenki úgy tudta, hogy nincs. Aki a Bibliát ihlette, az bizony jobban tudta. Bármit is mondanak a tagadók, a fenti dologból (ami csak egy a sok közül) világosan érthető, hogy ilyen tények ismeretében a tagadásnak egyetlen motivációja van: a hinni nem akarás. Mást állítani önfejű butaság.

2011. márc. 20. 00:19
 18/65 anonim válasza:
40%

A Biblia szavai igazak, ezt onnan tudom, hogy a saját életemben megtapasztaltam pl. Isten ígéreteit.

és valóban nem egy prófécia teljesedett eddig be!

ugyanakkor pl. Jehova tanúi szerint már 3-szor el kellett volna jönnie a világvégének. mégsem történt meg.

ezért hittel ki tudom mondani h sztem pl. nem 2012.dec.21-én lesz a világvége.

ezt olvastam nemrég:

"01.09.11-én Amerikában ezrek haltak meg, 11.03.10-én Japánban szintúgy. Ha összeadjuk a dátumokat, 12.12.21 jön ki, amit a Maja naptár a világvége eljövetelének tart." tutti nem akkor lesz világvége, meg van írva a Bibliában-> "Azt a napot viszont, vagy azt az órát senki sem tudja, sem az angyalok az égben, sem a Fiú, hanem csak az Atya." /Márk:13,32/

számolgat bárki bármit, nem akkor fog visszajönni az Úr Jézus.

továbbá, ha belegondolsz, mekkora lángja volt a Da Vinci kód című könyvnek v. filmnek. Míg a Bibliát nem egyszer akarták elégetni, az összes példányt, de mégsem sikerült!

sőt a Da Vinci kódról szinte már semmit nem hallani. takarék lángon ég max. :)

jah és Isten nem egy imámat hallgatta meg, hanem sokkal többet, amikre kaptam érthető választ! csak kérni kell! egy próbát megér!

nem kell bemagolt imákat elmondani, 10 üdvözlégy Máriát, 10 Mi atyánkat, Isten meghallgatja a te szavaidat, legyen az remegő v. sem, nem kell szónoknak lenned! a lényeg h őszinte szavak legyenek. :)

kívánom h te is tapasztald meg a Biblia igazságait! ;)

2011. márc. 20. 00:43
 19/65 anonim ***** válasza:
74%

A Biblia egyaránt tartalmaz mítoszokat és valóságos (vagy a valóságon alapuló történeteket). A zsidóság története szépen kirajzolódik benne, rengeteg személy, esemény és földrajzi hely történetisége megkérdőjelezhetetlen. Ugyanakkor számos mítosz került bele, ami leginkább annak lehet a következménye, hogy amit ma Bibliának nevezünk, valójában egy könyvgyűjtemény, és ezek a könyvek hosszú idő alatt íródtak, mindig más körülmények között változtak, míg végül helyet kaptak a kánonban.

Vallástól, világnézettől függően lehet tekinteni a Bibliát történeti forrásnak, Isten szavának, esetleg mindkettőnek.

2011. márc. 20. 08:47
 20/65 anonim ***** válasza:
47%
Vannak benne szimbólikus dolgok,és olyanok is amik nem úgy történtek,ahogy az le van jegyezve.és vannak benne igaz,és valóban tanulságos történetek is.különféle gondolkodású,felfogású emberek írták,néhány helyen az egyik ellenmond a másiknak,és ugye sok dolgot csak hallottak a másiktól,vagy maguk is csak tovább adták valakinek,aki leírta,tehát úgy gondolom,a félreértés,félrefordítás is szükségszerűen jelen volt a megírásakor.+egy nem elhanyagolható szempont,hogy elég könnyű félreértelmezni,többféle képpen is lehet értelmezni benne dolgokat,hiába gondolja valaki azt,hogy ő vallásos,és pontosan tudja értelmezni a leírtakat.a különböző fordításokra,és az egyház részéről bizonyos részek kihagyására is érdemes gondolni.ezért én nem tudom szentírásnak venni.
2011. márc. 20. 09:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!