Most a Biblia egy mesekönyv vagy igazság? érdekelnek alátámasztások is!
Szia!
A Biblia nem mesekönyv. Ezt még az ateista tudósok is elismerik. Meglepően pontos történelmileg, és számos olyan esetet lehet felhozni, ahol pontosan teljesedtek az ott leírtak.
Két olyan különleges könyvet tartalmaz - a 66 könyv közül - melyek kijezejezetten a jövővel foglalkoznak. Ez a két könyv Dániel Próféta könyve és Jelenések könyve. Én az előbbiből írtam a szakdolgozatomat a teológián, és alaposan utánajártam a dolgoknak. Dániel könyve bizonyíthatóan olyan eseményeket ír le meglepő pontossággal, melyek a megírása után évszázadokkal teljesedtek be. A XIX. századi Bibliakritika igyekezett a szerzőjét a II. századra tenni, de ez annyira egyértelműen bizonyítható sok szempont figyelembevételével a korhűsége, hogy ma már újra hajlanak a VI. századi szerzőséget elfogadni.
Ha érdekel a dolgozatom elolvashatod itt: [link]
Ajánlom még figyelmedbe a híres természettudós Blasie Pascal gondolatok című művét, ami részletesen foglalkozik ezzel a témával is. Egy kis ízelítő belőle:
"Különféle, egymással ellentétes vallásokat látok, következésképpen mind hamis, kivéve egyet, amelyik nem az...azt látom, hogy a keresztény vallásban beteljesedett jövendölések vannak, ezt pedig egyik sem mondhatja el magáról...ha soha, semmi módon nem hallottam volna beszélni a Messiásról, a világ sorsának ily csodálatos és nagyszámú beteljesült megjövendölése után mégis megérteném, hogy istentől való dolog ez." (Gondolatok 639, 734 töredékek).
Ajánlom még: [link]
Üdv. Péter
"Meglepően pontos történelmileg"
Azért vannak benne összevonások, tévedések (most a történelmi dolgokról beszélek), de alapjában véve leírja a zsidók történetét többé-kevésbé hitelesen. Éppúgy ahogy a Bhagavad-Gitá az árja bevándorlást Indiába, vagy az Iliász Trója lerombolását. Tróját tényleg elfoglalták a görögök, de az még nem jelenti azt, hogy tényleg létezik a három istennő akiknek a szépségversenye elindította az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!