Ez az Egyistenhit (Monoteizmus) definíciója?
Hit egyetlen isteni személyben, kizárólagosan Őt imádni, szolgálni, és hozzá imádkozni, azzal a hittel, és meggyőződéssel, hogy ez a személy, egyedülálló, és egyedi lényegében, tulajdonságaiban, és cselekedeteiben, azaz semmiben nem hasonlít a teremtményeire, és semmilyen átfedés nincs közöttük, és hogy ez a személy, sem lényegében, sem tulajdonságaiban, sem cselekedeteiben, fel nem osztható, sem elméletileg, sem átvitt értelemben, sem fizikálisan, azaz térben, és időben, és hinni, hogy ebből a személyből csak egy létezik.
Ha szerinted ez az egyistenhit definíciója, akkor a szentháromságot ellentétesnek látod ezzel szemben?
(Mert én igen)
Ha szerinted nem ez az Egyistenhit definíciója, akkor az ami fent olvasható, minek neveznéd?
"Abszolút-egyistenhit" pl?
És mit írnál az Egyistenhit definíciójának?
(Én ezt nevezem egyistenhitnek, mert így egy és oszthatatlan Istenről beszélünk, aki egyedül kiérdemli az imádatot. Mert ugye, ha osztható, akkor már nem egy, és ha hasonlatos a teremtményeire, tehát van átfedés bizonyos tulajdonságokban, akkor megint csak nem egy)
"amíg élsz oszthatatlan egészet képezel"
Bocsánat, de ez tévedés. Osztható egészet képzek. A térben létezem, akkor automatikusan ezzel együtt jár, hogy osztható vagyok térben, és lényegben.
Fizikális részekből állok, és az osztható.
Lélekből, és testből állok, és ez osztható.
"Szerintem még akkor sem pozitívum, ha történetesen igazat állítunk, de célunk a lejáratás és nem a féltés."
Egyet értek veled. Ezt már én is többször szóvá tettem.
Kérdező.
Nem osztható Isten, sem az univerzum, sem a tér...csak neked tűnik úgy, mintha különállóak lennének a dolgok...de ha ez igaz lenne, akkor kivághatnál bármit a térből, vagy a teret is fel tudnád osztani, de erre képtelen vagy, mert egység van, egy nagy Egész, ami oszthatatlan. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
:D
Ilyen alacsonyrendű, minden geometriai, algebrai, és matematikai törvényt figyelmen kívül hagyó hozzászólással, nem lehet mit kezdeni.
:D
Tehát egy fakocka, se elméletileg, sem gyakorlatilag nem osztható fel?????? :)))))))))))))))))))))))
Hagyjuk! Egyszerűen hagyjuk!
"De igen, csak akkor már nem fakocka.És ha téged felosztunk az említett részekre fizikailag meghalsz, mivel megszűnt az egység benned."
Semmit nem változtat a lényegen. Ha már csak elméletben lehetséges az oszthatóság, térben, vagy átvitt értelemben, akkor az már nem lehet oszthatatlan, vagyis nem valósul meg a monoteizmus.
Az Isten az Úr, a Teremtő. Ő Egyetlen, Egyedülálló, Egyedi, és Oszthatatlan. Ő nincs fönt, lent, előtted, mögötted, jobbra, sem balra. Ő nem térbeli, nem időbeli. Nem változik, Örök, és Tökéletes. Nincs se közel hozzánk, se távol. Közelsége nem távolságban, hanem átvitt értelemben értendő. Közelebb van hozzá a hívő a hegy lábánál, mint a hitetlen a hegy csúcsán. Senki nem hasonlít rá, sem teljességében, sem részeiben. Tulajdonságai, és a teremtett tulajdonságok között, nincs átfedés, hasonlóság, vagy azonosság, a kifejezésre használt szavakon kívül. Nem magából teremt, hanem a semmiből. Nem azonosul, a teremtett dolgokkal, azért mert ez képtelenség, és nem azért mert nem tud.
Ha nem a semmiből teremtene, akkor nem lenne mindenható.
Ha azonosulhatna azzal amit teremtett, akkor nem lenne: Egyetlen, Egyedülálló, Egyedi, és Oszthatatlan, Örök, és Tökéletes. Saját magát teremtené.
Ez maga a monoteizmus.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!