Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények komolyan gondoljá...

Keresztények komolyan gondolják hogy ha egy két napig nem esznek húst, azzal teljesítik a böjtöt mint Isten parancsát?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdésnél keresztény hozzászóló azt állította keresztények számára nem kötelező a böjt illetve hogy mindenki saját kedve szerint böjtölhet ahogy akar. Ez most leginkább úgy néz ki hogy egy két napig nem esznek húst aminek semmi köze a böjthöz.

Biblia szerint egyébként a böjt kötelező:

Jóel próféta könyve 2:12 De még most is így szól az ÚR: Térjetek meg hozzám teljes szívvel, böjtölve...

Azt is tudjuk hogy Jézus a Biblia szerint 40 napig böjtölt úgy hogy nem ivott, nem evett semmit. A zsidó böjt is úgy néz ki hogy bizonyos napokon nem esznek, nem isznak semmit, az iszlám szerinti böjt pedig egy hónapig tart és hajnalhasadástól naplementéig nem lehet enni inni. Ezek nagy lemondással járnak, és próbára teszik az embert. A keresztény böjt viszont semmi, nem is nevezhető böjtnek, gyakorlatilag semmiféle lemondással nem jár, és csak egy két nap az egész. Ez nagyon távol van Jézus tanításától. Olyan mintha a böjt kigúnyolása lenne.

Mi a keresztények véleménye erről?

márc. 7. 11:43
1 2 3 4 5
 41/43 A kérdező kommentje:

"A katolikus böjt. A Katolikus Egyház a kereszténységnek egy része, nem az összes keresztény. Te valamiért következetesen nem vagy hajlandó különbséget tenni. Nem tudom miért."

A protestánsok még ennyit sem böjtölnek.

"Egyébként most végülis azzal kérkedsz, hogy a muszlimok keményebben böjtölnek, mint a katolikusok? Nem értem ez neked miért jó. Nem a békességre kéne törekedned, ha már egyszer böjt van? Megtisztítani a lelkedet, megbocsátani, stb.?"

Nem kérkedek semmivel, csak leírtam hogy amit keresztények művelnek annak semmi köze a böjthöz.

ma 01:00
 42/43 A kérdező kommentje:

"Van, az egyiket úgy hívják advent, a másikat úgy, hogy nagyböjt.

Mint írtam, hülye vagy."

Látom nem fogtad fel. Ez nem böjt. Tudom hogy te magasról teszel a saját Bibliádra is de azért megmutatom ezt a verset:

" Máté 6: 16-18 Amikor pedig böjtöltök, ne nézzetek komoran, mint a képmutatók, akik eltorzítják arcukat, hogy lássák az emberek böjtölésüket. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Amikor pedig te böjtölsz, kend meg a fejedet, és mosd meg az arcodat, hogy böjtölésedet ne az emberek lássák, hanem Atyád, aki rejtve van; és Atyád, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked."

Itt Jézus beszél és kritizálja azokat akik eltorzítják az arcukat böjtöléskor képmutatásból. Na most akkor torzítja el az ember az arcát ha valóban éhezik, tehát nem ettek nem ittak. Vagy talán te eltorzítod az arcod mikor nem eszel húst? :) Továbbá Jézus azt mondja amikor te böjtölsz mosd meg az arcodat. Nyilván neked fogalmad nincs miért mondja mert még sosem böjtöltél, ezért segítek. Ha hideg vízzel megmosod az arcod, felfrissít könnyebben bírod a böjtöt és a lényeg hogy Jézus szavaiból olyan böjt következik ami az iszlám szerinti, tehát naplementéig nem ehetsz, nem ihatsz. Akkor már csak az a kérdés te mint keresztény miért tagadod meg Jézus szavait?

"Az a 6 továbbra is 8, de mint írtam, hülye vagy. Számolni se tudsz."

Az konkrétan 7, megszámoltam szóval te vagy hülye. És nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy tudod teljesíteni ezt az emberfeletti böjtöt? :) 7 pénteken nem eszel húst. Óriási lelki és fizikai erő kell hogy valaki ezt végigcsinálja :)

"A magyaroknak kisebb része keresztény, az összes kereszténynek is csak egy része katolikus. De ugye tudjuk, hülye vagy."

Az a kisebb rész közel a népesség fele és a magyar keresztények többsége katolikus. A válasz egyébként az hogy ők is magasról tesznek Jézus szavaira ahogy te is. Szerintem még a húsevés tilalmát sem tartja be a többség.

"Zöld színnel vannak jelölve, ő a kérdező, aki arra veri, hogy szigorúbban böjtöl.

Minden évben ilyenkor erre veri, vissza lehet nézni, hogy tavaly is eljátszotta ugyanezt."

A primitív megnyilvánulásod téged minősít és a keresztényeket. Én nem kérkedek semmivel csak leírtam hogy amit a keresztények művelnek böjt címszó alatt az a böjt és Jézus kigúnyolása.

"De, ez már önmagában is azt jelenti, ezen felül az apostoli levelek még egyértelműbben tisztázzák."

Szóval Jézus mint Isten az Ószövetségben szigorúan megtiltja a disznó fogyasztását mondván az tisztátalan állat majd mikor eljött személyesen, azt mondja nyugodtan megeheted. Nincs még egy ilyen logikátlan, következetlen vallás mint a keresztény :) Te komolyan azt képzeled Jézus megette a disznóhúst?

ma 01:18
 43/43 anonim ***** válasza:

42-es:"konkrétan 7 [húsmentes nap van Nagyböjtben], megszámoltam szóval te vagy hülye"

Hamvadzkodó szerda(1), Hamvadzkodó szerda utáni péntek(2), Invocabit utáni péntek(3), Reminiscere utáni péntek(4), Oculi utáni péntek(5), Laetare utáni péntek(6), Feketevasárnap (Judica) utáni péntek(7), Virágvasárnap (Domine) utáni péntek(8)...

ma 06:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!