Ilyenkor karácsony tájt, sokan megtérnek?
A karácsony alkalmával azok gondolnak Istenre, Jézusra, akik már keresztény hitűek.
Akik nem keresztények, azok nem kezdenek el hirtelen rájuk gondolni. Kereszténnyé sem fognak válni, mert nekik ez az ünnep nem vallásos ünnep.
Inkább "be".
Az üzletekbe, plázákba, hogy áldozzanak Mammonnak...
Nem.
Én pont egy karácsonyi ebéden (kamasz voltam, kellett a dráma :D) jelentettem be, hogy nem vagyok keresztény és az egész vallásosdi alól kivonom magamat.
A karácsony a legtöbb embernek már régen nem Jézusról szól, hanem (nagyon helyesen) a családról és a szeretetről. Csak az eleve hívők ünneplik vallásos ünnepként. (Ami a történelmét ismerve megmosolyogtató.)
Én például már egy ideje Jul hagyományokat követek, de a környezetem kb. 95%-a semmilyen hithez nem köti, a maradék 5% pedig többségében az idősebb korosztály.
25/N
"A karácsony alkalmával azok gondolnak Istenre, Jézusra, akik már keresztény hitűek."
Már miért ne gondolnának Jézusra azok is akik nem hisznek benn?
Én sem hiszek a babonákban, depéntek13 alkalmával azért én is gondolok a szerencsétlenségre. Nem hiszek benn, de azért gondolok rá.
"A karácsony a legtöbb embernek már régen nem Jézusról szól, hanem (nagyon helyesen) a családról és a szeretetről."
A szeretet az oké. De miért helyes, hogy ez is a családról szóljon?
Amúgy is mindig minden ha nem a munkáról, akkor a családról szól.
Pont ebből lett elegem és élek már jó ideje inkább egyedül.
Jézus a szeretetet nem ünnepelte, hanem gyakorolta a minden napokban.
Személy szerint ezért úgy vélem, hogy nem csak akkor és azért kell szeretni, mert Jézus megszületett, vagy meghalt.
Sokkal inkább azért, mert ez a tanítványai, követőinek az ismertető jele.
Erről ismerik fel őket, nem másról.
"Képzeld el, a legtöbb embernek fontosak a szerettei és örömmel ünneplik őket."
Szerinted nekem nem fontosak? Amikor kellek ott vagyok, amiben kell segítek nekik, de hogy ezt megünnepelni.........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!