Ilyenkor karácsony tájt, sokan megtérnek?
11
Kedves Kérdező. 8-as vagyok.
A szeretet egy olyan tulajdonság, aminek az emberben minden időben megkellene mutatkoznia, minden területen.
Olyat nem olvastam, hogy egy isteni tulajdonságot ünnepelni kellene.
Azt igen, hogy az életünk részévé kell vállnia, és nem csak 3 napra.
Sokan vannak, akik valóban 3 napig készségesek, szeretnek, aztán jönnek a szürke hétköznapok, és visszatérnek a szeretet nélküli életformába.
De olyanok is akik még ilyenkor sem tudják a szeretetet kimutatni.
Vajon Jézus erre gondolt volna?
Kedves keresztény hívő kérdező, nekünk a karácsony a családról és a szeretetről szól. Nektek meg a megváltótok születéséről.
#4 A kérdező kommentje:
"Már miért ne gondolnának Jézusra azok is akik nem hisznek benn?"
Amikor valamiben nem hiszel, akkor nem szoktál gondolni rá. Te keresztényként szoktál más istenekre gondolni vagy csak a asajátodra? Karácsony vagy Szaturnália nem csak a keresztény mitológiában kitüntetett nap, hanem a legtöbb vallásban fontos, a napfordulóhoz köthető dátum. Ha nem szoktál más istenekre gondolni, csak a sajátodra, akkor hiba volt lepontoznod csak azért, mert nem a te ízlésednek és álmodnak megfelelően válaszoltunk.
"Én sem hiszek a babonákban, depéntek13 alkalmával azért én is gondolok a szerencsétlenségre"
Ennek semmi köze hozzá, mert amikor neked eszedbe jut a péntek 13-a, akkor nem veszed fontolóra, hogy egy babonás valláshoz vagy szektához csatlakozz. A kérdésed egyértelműen fogalmaz és az ezzel kapcsolatos megtérésről kérdezel.
Nagyon hasznos volna, hogy ha vallásos emberként a valláskritika kategóriába írsz, legalább azt megtennéd, hogy a neked nem tetsző választ adókat nem pontozzátok le, csak mert a hitük vagy hitük hiánya miatt őszinte választ adnak. Egyrészt nem becsületes a részetekről, másrészt oda vezet, hogy nem lesz kedvünk válaszolni nektek.
De lehet, hogy ez volt a célod, hogy ateista válaszokat tudj lepontozni? Azért nem szavazásként írtad ki, hogy odacsaphass nekünk?
(Én voltam az első válaszoló.)
Én biztos nem.
Már csak azért sem, mert a karácsony a napforduló "pogány" ünnepe.
16
Ha mindegy, akkor Jézus nem mondta volna, hogy elutasít minden olyasmit, amit a nevében tesznek.
Ezek nem Isten akaratával vannak összhangban, tehát törvénytszegnek.
(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«
A bűn egyenlő a törvényszegéssel.
Csak az elfogadható, amit Isten, Krisztus által parancsolt, feladatot adott.
A Bibliában olvashatjuk, hogy Isten nem használ ökomenizmust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!