Miért van az, hogy jó pár utalás van a Bibliában arra,ami kissé arra utal, mintha a nő egy ellenség lenne?
61
Egy férfi bármit megtehetett a feleségével. A nők ki voltak szolgáltatva, nem válhattak el, mivel akkor kvázi éhen haltak volna.
A nőket elhallgattatták, nem képviselhették az érdekeiket, a férfiak jóindulatán múlott, hogy egyáltalán ehettek-e.
Pál nőgyűlölő írásainak semmi köze nincs a jézusi gondatokhoz.
Az, hogy más feladatok voltak, az egy dolog. Viszont azt te sem gondolhatod komolyan, hogy jogi egyenlőség volt a nemek között, így kerül szóba az elnyomás. Amikor más embereknek más jogaik vannak, így valaki akaratlanul is hátrányos helyzetbe kerül.
64
Tessék????
Csak én ismerek egy olyan embert, akinek az anyját az apja szülést követően halálra erőszakolta.
Nem tudom, mégis mi a bánatos faszt akarsz elérni ezzel az okádék hazudozással…
A keresztény kultúrkörben ismeretlen volt, de mint írtam, például az ókori Egyiptomban már közel teljesen egyenlőség volt a nemek között és ez egy olyan kultúra volt, ami több ezer évvel megelőzte a kereszténységet.
Mégse tudtak a nők hova fordulni, mert egy nő szava közel sem ért annyit, mint egy férfié. Nem volt jog, amire támaszkodhattak volna.
68
Nos, nem lett elítélve. Ahogy a legrotkább esetben voltak számonkérve a nőbántalmazó férfiak.
Lásd, Dávid király abszolút nem problémázott azon, hogy egyik fia erőszakolta a lányát. :D Az “isten szíve szerint való férfi”. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!