Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy jó pár...

Miért van az, hogy jó pár utalás van a Bibliában arra,ami kissé arra utal, mintha a nő egy ellenség lenne?

Figyelt kérdés
dec. 23. 07:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/107 anonim ***** válasza:
41%

“De persze nőként ezt te nem értheted.”

Megvetsz, és alacsonyabb értelmi képességeket tulajdonítasz nekem, pusztán azért, mert vaginám van.

Nyilván érzelmileg nem érint meg, hogy egy ostoba, bigott nőgyűlölő mit gondol rólam, de az már bosszantó, hogy hazudsz.

dec. 25. 08:44
 42/107 anonim ***** válasza:
13%

Békesség neked, kérdező!

Botrányos a testi akaratnak az Igazság, mert abba beleütközik. Éppen ezért hárít és mindent elkövet, hogy ne szembesüljön. Kifogással él, megmagyaráz, a lelki felelősséget elveti magát és nem él a kötelességtudattal sem. Szólja, hogy a Bibliát biztosan soviniszták írták, akik megvetették a nőket. Szándékosan izolálták őket, és a férfiakkal kivételeztek, hogy így elnyomják a női nemet. És főleg a nőkben ez a felfogás még inkább mélyíti a férfiakkal szembeni megvetést és undort, ami ma is jellemző a nők zömére. Ezek az ingerek áradnak a világunkban, persze, hogy sokakra hatnak, akik még befolyásolhatóak. Ez a szembenállás kicsúcsosodik és meg is érkeztünk a világunk egyik mételyéhez, a mondhatni új hullámos feminista ideológiához. A nők vallják, elegendőek egyedül is a boldoguláshoz, egyenlőek a férfival, nem kell nekik segítség. Az emberek zöme kortól-nemtől függetlenül el van tévelyedve. Az Igazságot hiszi hazugságnak és oda-vissza. De nem arra lettünk teremtve Isten által, hogy gyűlölködjünk és a másikban szálkát keressünk. Mert egyik nem sem hibás, hanem az ember, aki testi még az tudatlan! Nem bűnös vallási, feszültséget, vádolást okozó jelzővel, hanem tudatlan.

Azért lehet érezni a nőkkel szembeni kissé hűvösebb, ridegebb élt a Bibliában, a vallásban, mert Évától ered a vétkezés! Ezért van az, hogy aki figyel, akinek már a lelki szemei megnyilatkoztak, hogy számos filmben, reklámban a nőt mindig almával a kezében vagy kígyóval ábrázolják! Nem áll össze a kép? A Teremtés Ádáma és Évája nem csak konkrét személyek, persze úgy is lehet rájuk tekinteni, hanem a férfi-nő vetület szinonimái. Ádám a férfi, a vadász, a maghozó, a termékenyítő, a családfenntartó, míg Éva a gondozó, támogató, nevelő, csábító, buja, a felhívó! Hím és nőstény szerepek. Nem volt semmilyen kígyó, az is szimbólum, mint ahogyan a Biblia zöme is az. A kígyó az emberi vágy, akarat, a tiltott gyümölcs, azaz jelképesen a sátán.

Ha megnézitek a Dávid csillagot, mit mutat, miből áll össze? Két háromszögből. Az egyik felfelé mutat, Isten felé, az a férfi szimbóluma, a falloszé is, míg a lefelé a nőt ábrázolja, a méhet, az anyagi világ felé való törtetést, a bujaságot. A kettő eggyé áll össze, de miért ez a jele? Azért, mert valójában férfi és nő egyek voltak kezdetben! Egy teljes lélek volt, amit Isten teremtett, de az lázadt az Akarata ellen, így váltunk külön férfira és nőre és testbe ragadtunk. Ez a büntetésünk. Ez is le van írva, csak sokan tévesen értelmezik a Teremtést. Az EMBER lett teremtve kezdetben, egyesszámban. Akinek Isten társául az állatokat! szánta. De ez nem kellett neki, így vágyakozott. Ebből a vágyból lett a nő, Éva. Azért belőle való, az emberből. Itt vált szét a két nem, férfi és nő. Az egység megosztottá vált az ember szabad akarata okán. A lélek nemtelen, akkor miért alkot Isten két nemet testben? Nem áll össze. Nem az Ő akarata okán, hanem az ember vétsége miatt. Éva a nő szimbóluma, a kerítő, a felhívó, a csábító, a buja, a parázna. Ádám pedig elfogadta a felkérést és szexuális téren is vétkeztek, mert az is undokság Isten előtt.

De úgy is lehet értelmezni, hogy az egész folyamat bennünk játszódik le. A férfi, Ádám a cselekvés szimbóluma, míg Éva a vágyé. Amikor gondolunk valamire, abból érzés lesz majd abból a cselekvés számos esetben. Ezt szimbolizálja Ádám és Éva. Ezt a jelképes nászt. Ahogyan ebből a nászából megszületik a cselekvés minősége, ami vagy életet tápláló, vagy gyarló. Ádám, a férfi a megtermékenyítő, Éva pedig a csábító. Ebből a frigyből születik meg a cselekedet. Ez mind bennünk játszódik le. Így is lehet értelmezni.

De senki sem volt ott, így pontosan senki sem tudja Istenen kívül. De az biztos, hogy Éva, a nő a kerítő, a buja. Azért hallgatott a kígyóra, és ő "szakított" először a fáról, ami persze szimbólum. Nem volt ott tényleges fa, hanem a fa a lélek jelképe. Feléledt benne a vágy, és elcsábította Ádámot, így elbuktak és így bukunk el mi is. Festményeken, a képzőművészetben is gyakran ábrázolják, nem hiába. És ha a nők magukba néznek Isten kegyelmével, akkor megélik majd, hogy nem azért vannak ők mellőzve, mert ez elnyomást takar, hanem azért, mert a tény az tény, igazság: ilyen a női természet, ez a része, a bujaságra való hajlam. A férfi agresszívabb, testibb, racionálisabb, míg a nő érzelmesebb, manipulatívabb, bujább. Ezért van a házasság is, amiről Krisztus beszél, hogy ketten lesznek újra egy testté. Nem szó szerit érti, hanem hogy visszatérnek oda, abba az állapotba, ahonnan jöttek! Eggyé válnak újra. Csakhogy ez mind jelképes, lelki szint. Mert Isten nem az embert alkotta meg az embernek társul, hanem magának! Arra formált meg minket, hogy Vele éljünk együtt, Ő legyen az örök társunk.

Az emberiség Igaz Teremtőjének Lelke nyissa meg a hályogos szemeket és adjon a kegyelméből az éhezőknek!

Üdv.

dec. 25. 14:30
 43/107 anonim ***** válasza:
65%
A múlt szexizmusa, ennyi.
dec. 25. 14:32
 44/107 anonim ***** válasza:
51%
Hiába próbálnak itt egyesek oldalakon keresztül érvelni a nőgyűlölet ellen. Védhetetlen az egész ocsmányság.
dec. 25. 16:33
 45/107 anonim ***** válasza:
23%

Azért szükségszerűek ezek a kérdések is, mert a rá adott válaszok, megnyilvánulások nyílt és egyértelműm módon mutatják be az emberek lelkületét, szívét. Sosem találkoztam még olyan oldallal, mint ez a GYK negatív értelemben, de vélhetően ez az összes online platform felületre igaz, ahol anonim módon kommentelnek az emberek. Amióta 20 éve behozta a FB ezt a "tetszik" rendszert, azóta követhető főleg nyomon az emberek ilyen irányú megnyilvánulása8 okán a lelkületük is. Mert aki ki meri mondani az Igazságot, azt lepontozzák gyermeki módon, aki azt írja, ami a füleket simogatja, ajnározzák. Szégyen, hová süllyedtünk! Valójában ilyen volt az ember mindig is, ima a kivételekért, de ilyenkor legalább már tagadni sem tud, hiszen nyoma van a döntésének.

Ezen kérdés esetében is, például a 40-es kommentelő is igazul jelent ki, mégis mi a jussa? Lepontozás, és mindenkié az, aki hasonlóan jár el. Inkább bedugjuk a füleinket és tagadunk, ordítunk dühünkben, csakhogy szembesüljünk az Igazsággal. Lepontozunk cinikoskodunk, megalázunk gyűlölködünk. Ezen kérdés során a legtöbb lefelé mutató virtuális ujjacska nőtől származik, de inkább még lánytól, hiszen nem attól férfi valaki és nő, hogy biológiai funkció tekintetében az, hanem attól, hogy Isten Igazságával öltözködik fel! Itt is sokan alig vannak felöltözve ilyen téren. Lenge a ruhájuk, kilátszik a rútságuk, de csodálkoznak rajta, főleg a nők, miért is Évától ered a bukás. Ezért, mert inkább feleselünk, támadunk, hárítunk, jellemezzük magunkat, csábítunk nőként, de azt nem értjük, miért vannak a nők mellőzve a vallásban, holott Isten nem vallás. De ha már így alakult, és a vallás rendszere hazugság, mégis ezen a téren igaz azért, mert valóban: amire a szemeinkkel nézünk, oda fordul a szívünk és máris paráználkodunk. Mondja az Úr. És a nő kísértő, mert kísértés a férfinak, ha tetszik ez, ha nem.

Ez persze nem csak a nőre jellemező, hanem mindkét nemre valahol, de azt szükséges megélni, hogy ez nem nőgyűlölet, hanem igazság! A Biblia a Teremtésben nem a nő ellen ír, szólal fel, hanem azt mutatja be, hogy milyen a két nem. Hogy milyen az, amikor nem Istenre figyelünk, hanem egymásra. Mert a szemeinkkel a kívánatost vonzónak látjuk, ahhoz ragaszkodunk, le akarjuk"szakítani". Ugyan ezt tette Ádám és Éva is. Ők mi vagyunk! A Bibliában minden egyes szereplő, személy mi magunk is vagyunk. Ő elbuktak, de mi is ezt tesszük, naponta, ha nem testi perverzióban a gyakorlatban, akkor gondolatban, érzésben vétünk. Ilyen az ember, legalábbis ilyenné lett. Nem Isten alkotta ezt meg így, hanem az ember erre vágyott, Ő csak hagyta, hogy ezzel szembesüljünk, együtt éljünk.

Mindkét nem vétett, egyik sem különb ilyen téren. Mindkét nemnek vannak jelelemző sajátosságai. Azért, mert Éva ámította elé Ádámot, az nem azt jelenti, hogy a nő vétkesebb. Ádám is elbukott, mert fogadta a csábítást, de ilyen a férfi és a nő. A férfi vadászó, megtermékenyítő, a nő az örök csábító, mert mindig a nő csábít, a férfi csupán utána megy bika módon, fogadja és magáénak akarja. Amióta Éva elbukott, azóta ezt a romlott lelkületet imádja ez a világ. Ez a bukott női lelkület. Mindig a nő volt a hatalom ura idelent valójában, nem a férfi. Látszatra a hímé a hatalom, de a háttérből mindig a nő irányított és manipulált.

Ez az Ádám és Éva szimbolikája. Ezt okozta, hogy a szemeinkkel egymást találtuk és találjuk is kívánatosnak, nem Istenre tekintünk inkább, amit Ő nekünk szán. És ez egy örök boldogtalanság körforgása, ami alól a test szabadulni nem tud, de Krisztus kimenthet.

De könnyedebb arra azt írni, hogy valaki oldalakon keresztül csak a nőgyűlölet ellen szól, és ez mekkora ocsmányság, minthogy belássuk azt, hogy igen: nő vagyok, ezek engem is meghatároznak. int ahogyan magam is elfogadom és belátom, hogy férfi vagyok, gyarló. Ne utálom a nőt, nem vetem meg az embertársaimat, hanem belátom, élem lélekből, hogy elbuktunk, de ha Istenhez kiáltunk gyermekként, akkor élhetünk még! Mert nincsen egyetlen ellenségem sem valójában, csak a világ hazugsága mondatja ezt. Egy ellenségem van: önmagam!

Az emberiség Igaz Istenének Lelke nyissa fel a tékozlók szemét és szabadítson meg a Babilonból!

Üdv.

dec. 25. 17:56
 46/107 anonim ***** válasza:
65%
Tökéletesen példáztad, hogy miért is hagytam ott az egyházat és a valláskárosult szüleimet. Akik szerint csak azért, mert nő vagyok, már ilyennek és olyannak kell lennem, ahelyett, hogy engem, mint egyént vennének figyelembe. Szerencsére már nem része életemnek se ez az elnyomás, se a szüleim akaratossága.
dec. 25. 18:01
 47/107 anonim ***** válasza:
17%

Semmi közöm sincsen a valláshoz, sem semmihez, ami hozzá kapcsolódik! Ha te is ezt állapítottad meg abból, ami közzé lett téve, ezt szűrted le, ennyi megértés ment át, azt nagyon sajnálom.

Igen, benned is ott van mélyen a trauma, a fel ne dolgozott sérelmek, a tagadás, ami haragot szül, és ez a félelem, ez az indulat ural. De emiatt sem engem, sem mást ne büntess, kérlek. Még ha a vallás hibás is, igen, hibás, akkor is a döntést te hoztad meg, én hozom meg, hozzuk meg szüntelen. A saját döntéseinkért mi vagyunk a felelősek. Dehogynem az életed része, ez jól érezhető. Akkor ezt a kommentet sem írtad volna. Az íráskép nagyon árulkodó és tényközlő.

Ne forgasd ki máskor, kérlek, ami meg van osztva, és imádkozom Istenhez, hogy adjon neked is békességet és szembesítsen, hogy megnyugodj!

Üdv.

dec. 25. 18:21
 48/107 anonim ***** válasza:
65%

Senkit nem büntetek, legfeljebb a szüleimet, akiket kizártam az életemből, azt viszont megérdemlik. Felőlem utcára is kerülhetnek. Számukra fontosabb volt az istenük, mint én, az ő nevében szidtak, vertek, korlátoztak.

Egyébként nem érdemes ennyire fekete fehéren látni a világot. Például egy férfi is lehet igazi csábító. ;)!

Ne imádkozz értem, köszönöm. Én sem írok neked olyat, hogy fordulj Odinhoz útmutatásért, pedig érdemes lenne. Tartsd tiszteletben mások véleményét és ne tegyél úgy, mintha ismernéd őket, mert nincs így. Roppant bunkó szokás.

dec. 25. 18:29
 49/107 anonim ***** válasza:
17%

Dehogynem büntetsz, főleg magadat és ezáltal a környezetedet,főleg,akik hozzád közel állnak. Így lehet bántani azokat, akik sokszor vétlenek.

Nagyon sok indulat és harag van benned még, magad mutatod, magad vagy a saját bírád. Az az ő döntésük volt, meg lettek vezetve. Ne gyűlöld őket, mert te sem vagy különb. Egy dolgot ne feledj el, kérlek: a szülő felnevel, a gyermek megmenti a szülőt! Ha benned gyermekükként nincsen megbocsájtás, miért vársz el a szüleidtől, akiket megvezettek? Miért nem te mész hozzájuk és bocsájtasz meg nekik, és így magadnak is? Miért utálkozol, neheztelsz? Azt hiszed, tudod valójában, mi a fájdalom és azt csak te érzed? El sem hinnéd te sem, ha belekezdenék. Ne vádolj és ne ítélj el, és főleg bocsáss meg. A szüleid is betegek lélekben, mit ahogyan mi is azok vagyunk, tudatlanok, nem bűnösök. A szüleid.

De, szükséges, Isten Igazsága ilyen. Vagy a fehérbe vagy, vagy láthatóan még a feketében. Válasz te is térfelet de ne sántikálj kétfelé.

Nem élted meg, ami írva lett. Smiley nélkül, ami itt különösen haragot és cinizmust, számítást hordoz, anélkül egyenesebb lett volna a mondanivaló és komolyabb is.

Írhatod nyugodtan, nem veszem fel az inget. E azt rám, bízd kérlek, mi szól neked és mi nem. Nem tiszteljük egymást, ez nem katonaság.

Magamat megismertem és ismerem is Isten kegyelem által, és ezáltal alaposan megismertem már az embertársaimat is.

Nem, a bunkó szokás az, amikor smiley-k mögé bújunk, elvetjük a felelősséget, hárítunk és főleg haragszunk, ne tudunk megbocsájtani. Amikor a szánk mosolyog, de a szívünk tőrt ragad.

Az emberiség Teremtőjének Lelke adjon neked végre megnyugvást, szembesülést, békességet, megbocsájtást! Mert valójában nem a szüleidre haragszol, hanem saját magadra, a saját gyengeségedre, hogy akkor nem volt erőd változtatni.

Üdv.

dec. 25. 18:43
 50/107 anonim ***** válasza:
48%

Nem büntetem magamat, az viszont elég kellemetlen, hogy te ismeretlenül kijelented, hogy én mit érzek és gondolok, illetve, hogy miért. Hihetetlenül tiszteletlen vagy.

Az én szüleim nem érdemelnek semmit tőlem. Ha apám nem vert volna meg egy Bibliával, ha anyám nem pofozott volna fel, minden apróságért, akkor talán még az életem részei lehetnének. Ők tették tönkre ezt, hát így jártak. Nem fogom azzal szembeköpni a gyermek- és kamaszkori önmagamat, hogy elfelejtek egy évtizednyi lelki és testi bántalmazást. Nem fogok időt pocsékolni olyanokra, akik csak ártottak nekem. Akik képesek voltak megverni egy tizenkét éves lányt, csak mert nem akart templomba menni, akik szidtak, mert építésznek készültem, ami szerintük "értelmes férfiak szakmája", nem nekem való (idén fejezem be belőle a mesterképzést Firenzében, ahol élek, szóval ennyit erről).

Tudom, te biztosan annak is megbocsátanál, aki megerőszakol téged, de sokan ennél értelmesebbek. Akik új életet kezdenek ahelyett, hogy visszamennének a bántalmazóikhoz. Ők űztek el, de majd úgyis találkoztok a templomban. Hiszen te és ők ugyanazt tisztelitek, ugyanazt állítjátok.

Odin mutasson neked utat a jövőben, a Mindenek Atyja térítsen jobb belátásra. Tanulmányozd az Eddákat így a Jul idején.

dec. 25. 19:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!