Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy jó pár...

Miért van az, hogy jó pár utalás van a Bibliában arra,ami kissé arra utal, mintha a nő egy ellenség lenne?

Figyelt kérdés
dec. 23. 07:58
 51/107 anonim ***** válasza:
18%

Legyen meg a te hited szerint is!

Üdv.

dec. 25. 19:03
 52/107 anonim ***** válasza:
27%

50

Hát nem érted?

Ne dühítsen, hogy megaláznak, korlátoznak és bántalmaznak azért, mert nő vagy. Csak így felelhetsz meg az egy és kétpipás trolloknak! Ez pedig bármit megér.

dec. 25. 19:24
 53/107 anonim ***** válasza:
25%

"Megvetsz, és alacsonyabb értelmi képességeket tulajdonítasz nekem, pusztán azért, mert vaginám van.

Nyilván érzelmileg nem érint meg, hogy egy ostoba, bigott nőgyűlölő mit gondol rólam, de az már bosszantó, hogy hazudsz."

Hát ne egy tünemény? :) De most őszintén. 🥰

Nem azért mondtam, hogy nőként ezt nem értheted mert a nők intelligenciája, értelmi képességei kevesek hozzá, hanem azért mert nő vagy és nem úgy látod a többi nőt ahogyan mi férfiak látjuk.

Te nem tudod mennyire csodálatosak és gyönyörűek vagytok.

Te nem érzed azt amit mi férfiak érzünk.

Elég egyetlen mozdulat, nézés vagy mosoly egy nőtől és máris könnyen meglehet, hogy belé szeret egy férfi. De ti nők ezt nem érthetitek.

Ahogyan azt már mondtam, ha a közösségben túl nagy szerepet kaptak volna, a nők akkor elterelték volna a férfiak figyelmét, gondolatait a lényegről.

És nem azért mert a nő alsóbbrendű, vagy másodlagos ember, meg hasonló kutyafüle miatt.

dec. 25. 22:25
 54/107 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem csak szerencsések vagyunk, ha nem érezzük át azt, amit te gondolsz és érzel, ha ennyire nem látod, hogy mennyire lekezelően írsz a nőkről és őszintén? A férfiakról is elég lekezelően írsz. Egy normális és értelmes férfi képes elsősorban emberként tekinteni a nőre és nem válik agyhalottá csak azért, mert egy nő létezik és kinyitja a száját a közelében. Valamiért akárhányszor tartottam előadást a szakomon, ahol erősen többségben voltak a férfiak, képesek voltak nemcsak figyelni arra, amit mondok, hanem együttműködni velem. Nem kezdett el folyni a nyáluk, csak mert nő vagyok és hozzájuk szóltam, hanem meghallgattak és közösen dolgoztunk az adott projekten. (Így legfeljebb a párom viselkedik, amikor hosszas izgatás és előjáték után rámarkolok a farkára, de amúgy még a szexben sem válik ennyire agyatlanná, pedig ott sokkal több és határozottan erotikus inger éri.)

Még mindig nőket elnyomó szokásokat mentegetsz, hiába próbálod szép szavak mögé bújtatni a mondanivalódat. Tudod, hogy mire emlékeztet ez? Amikor egy megerőszakolt nőre azt mondják, hogy az ő hibája, miért nézett ki olyan szépen és kihívóan. Ó, hogy egy nő felelőssége lenne, hogy néhány férfi képtelen az önuralomra, holott arra a legtöbb állat is képes legalább egy minimális szinten? Hagyjuk már. Nem egy nő dolga normális viselkedésre nevelni egy felnőtt férfit, pláne nem azáltal, hogy lemond a jogairól. Azoknak a férfiaknak kéne felnőtt ember módjára viselkednie.

Az okfejtésed is elég butácska, ugyanis a történelem számtalan nagy uralkodóját, hadvezérét, művészét, sportolóját, feltalálóját és egyebét egy nő iránti szerelme inspirálta. Képes volt egyszerre egy nővel lenni (vagy csak vágyni rá) és mellette nagy dolgokat elérni. A saját páromon is látom, hogy sok dolgot értem tanult meg vagy tett meg, ami számomra leírhatatlanul jól esik és magamon is látom, hogy több dologban azért fejlődtem, hogy neki jobb legyen. Normális, tisztelettudó emberek között így működik ez, egymás által, egymásért fejlődnek és így lesznek együtt erősebbek és többek.

dec. 25. 22:40
 55/107 tgt ***** válasza:
29%
54-es: Az ókori patriarchális társadalmon számon kérni mindazt, amit a feminista mozgalmak az elmúlt száz évben elértek, nem igazan korrekt. Pál apostol nézeteinek egy részét meghaladta az idő, ehhez alkalmazkodnunk kell. Pál levelei nem isteni kinyilatkoztatások, hanem egy bölcs ember gondolatai és útmutatásai az akkor szerveződő keresztény gyülekezeteknek. Bizonyára a legjobb tudása szerint járt el, de tévedett néhány dologban. A keresztényeknek azonban nem Pált kell követniük, hanem Jézust, akinek a tanításain nem fog az idő. Ő pedig egyenrangúnak tartotta a nőket és a férfiakat.
dec. 26. 07:45
 56/107 anonim ***** válasza:
16%
Hát ahogy látom nem lettél okosabb hogy bibliát olvasol. Olvass mást amit nem kell ideologikusan megmagyarázni. Olyan nagy a világirodalom!
dec. 26. 07:56
 57/107 anonim ***** válasza:
29%

53

Tehát a nőknek azért kellett kussolniuk, mert a keresztény férfiak ostoba, agyatlan, kanos lények, akiket a pöcsük vezérel, és képtelenek embrként tekinteni egy nőre. Értem.

dec. 26. 08:02
 58/107 anonim ***** válasza:
38%

Nekem nincs bajom azzal, hogy a múltban elnyomták a nőket, pontosabban nem kérem számon ezt olyanokon, akik rég meghaltak már. Számomra az a torz dolog, hogy itt egyesek úgy tesznek, mintha ez jó dolog lett volna és megpróbálják mentegetni a régmúlt szexizmusát.

dec. 26. 09:48
 59/107 tgt ***** válasza:
34%
58-as: Abban az időben, abban a kultúraban ez jó dolog volt. Ma már nem az, mert a világ fejlődik.
dec. 26. 10:24
 60/107 anonim ***** válasza:
48%

Akkor se volt jó, hiszen az sose jó, ha mások el vannak nyomva és arra sem sincs lehetőségük, hogy informálódjanak és kommunikáljanak. Ugyanígy, az se volt jó, hogy a homoszexuális embereket kivégezték vagy hogy örvényben volt a rabszolgaság. Vagy ki tudja, lehet neked ezek is szimpatikus dolgok. Ennek ellenére számtalan nem-keresztény kultúrában a nők sokkal több joggal rendelkezhettek, sokkal többet elérhettek, és mégse származott ebből probléma. Az ókori Egyiptomban sem jelentette problémát, hogy több női uralkodójuk is volt, lehettek üzletemberek vagy orvosok, vagy hogy a nők is beadhatták a válást.

Érdemes lenne középkori nőktől olvasnod nem vallási kontextusban, bár sajnos nem maradt fent túl sok írás. Modern emberként (pláne férfiként) kijelenti, hogy a középkori nők elnyomása jó dolog volt, valljuk be, elég problémás, vagy te ezt nem érzed? Könnyű legyinteni egy olyan dologra, ami téged sose érintett.

Nem mentegetni kell ezt, hanem elfogadni, hogy ez része a történelemnek és a jelenben már bölcsebben ítélkezni. Például sorra venni, hogy mik az elavult dolgok (mondjuk, hogy elítélik sokan még mindig a nem-heteroszexuális embereket és agresszívan lépnek fel velük szemben).

dec. 26. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!