Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy jó pár...

Miért van az, hogy jó pár utalás van a Bibliában arra,ami kissé arra utal, mintha a nő egy ellenség lenne?

Figyelt kérdés
dec. 23. 07:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/107 anonim ***** válasza:
63%

Némely válasz kiválóan bemutatja, hogy miért hagytam ott az egyházat tizenöt évesen és miért nem beszélek azóta se a szüleimmel, akik ugyanezeket a szexista és torz eszméket próbálták rám erőltetni. Akik szerint nőként kevesebb vagyok és akik szerint nem vagyok egy értékes és önálló ember, csak más oldalbordája.

Amúgy vicces, mert ők azóta (tíz éve) próbálnak elérni, bezzeg amikor ott voltam, nem becsültek meg, nem szerettek. Késő bánat.

dec. 24. 10:49
 32/107 anonim ***** válasza:
39%
Hisztis kislány: nem akarja istenként tisztelni a férfit, szeret önálló döntéseket hozni, és nem akarja, hogy másodrendű emberként kezeljék. Ok. :D
dec. 24. 10:56
 33/107 anonim ***** válasza:
69%

Apám is így gondolta, aztán csak pislogott, amikor elköltöztem és letiltottam mindenhol. Biztos mondogatta otthon, hogy mekkora hisztérika vagyok, amiért nem tűrtem el, hogy otthon szidnak és vernek (egyszer pont egy Bibliával csapott lapockán). Szerintem anyám mai napig szörnyűlködik, hogy nekem nem az volt az életcélom, hogy egy férfit bálványozzak, amíg otthon szépen elrohadok.

dec. 24. 11:38
 34/107 anonim ***** válasza:
52%

Rá kell hagyni ezekre az emebrekre, és ki kell őket pucolni az életedből… erre jöttem rá én is.

És mindezt úgy, hogy továbbra is közel áll hozzám Jézus tanítása és a spiritualitás. De az egyszerűen elfogadhatatlan, hogy másodrendű emberekké minősítjük akár a nőket, akár a melegeket, színesbőrűeket vagy bárki mást.

A nemiszerepezős ostobáskodás meg nem egyéb, mint a legsötétebb nőgyűlölet mosdatása.

dec. 24. 11:55
 35/107 anonim ***** válasza:
86%

Engem sose érdekelt a vallásos része, pedig bőven vannak jó tapasztalataim normális hívőkkel. Egyszerűen nem érzem magaménak, ahogy mondjuk az iszlámot se. Az erőltetés és a vallás nevében való elnyomás zavart, de szerintem ezeket a normális hívők is megvetik.

dec. 24. 13:40
 36/107 anonim ***** válasza:
37%
Egy keresztény nem aláz meg senkit, és nem nézi le a nőket! Keresztényként Jézus Krisztus szavait kell követni, az alapján élni, és az Újszövetséget olvasni!
dec. 24. 15:18
 37/107 anonim ***** válasza:
88%

Jézus egyszer sem tett olyan megjegyzést, hogy a nőket a férjük alárendeltjének tekinti, beszélgetett a nőkkel, voltak női tanítványai, egyszer sem utalt arra, hogy a nőknek a párjuk közvetítésével kellene hinniük (ahogy Pál).

Ez mind-mind a Kdisztus utáni generációk hazudták hozzá az ő szavaihoz, ezeknek semmi köze a jézusi tanításhoz.

És de, rohadtul megalázó, hogy a nőknek be kellett fogniuk a pofájukat, alá kellett rendelniük az akaratukat a férjüknek és egy férfi jóindulatától függött a lelki és testi jólétük.

dec. 24. 15:25
 38/107 anonim ***** válasza:
23%

De, a nőket Isten a férfiak alárendelteinek mondta, de nem olyan értelemben. Jézus Krisztus azt mondta, hogy aki nagyobb akar lenni közöttetek, az legyen cselédetek, aki a legnagyobb akar lenni, az legyen mindenkinek a szolgája. Vagy legalábbis valahogy így fogalmazott. Most csak fejből mondtam.

De a lényeg, hogy még ha valaki alá is van rendelve a másiknak, de aki Jézus Krisztus szavait követi, azok mind testvérek. Ahogy Jézus Krisztus szavait követve segít a nő a férfinak, és alárendelődik, úgy a férfi is alárendelődik a nőnek, Jézus Krisztus szavait követve. Jézus Krisztus maga Isten, és nem akarja, hogy bárki is szenvedjen, vagy hogy a bűn szolgasorba hajtsa. Jézus Krisztus szavait követve kell egymáshoz is hozzáállnunk, és egymásnak is a szolgája lennünk, hogy szabadok legyünk. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.

dec. 24. 17:04
 39/107 anonim ***** válasza:
41%

Javítok:

Nem vala hogy így fogalmazott, hanem tényleg ez is volt a lényege annak, amit mondott.

Legközelebb érdemes lesz nekem is előre ide készítenem az Újszövetséget, hogyha kell tudjak rendes idézetet írni. Sajnos nem a legmegbízhatóbbak azok, amiket a neten olvas az ember, ezért jobban szeretek saját könyvből olvasni.

dec. 24. 17:08
 40/107 anonim ***** válasza:
27%

"És de, rohadtul megalázó, hogy a nőknek be kellett fogniuk a pofájukat, alá kellett rendelniük az akaratukat a férjüknek és egy férfi jóindulatától függött a lelki és testi jólétük."

Jajj hagyjuk már ezt a hülyeséget.

Éppen hogy a vallási gyülekezeteken kívül azokban az időkben ugyanazt tették a gyengébb férfiakkal is.

Az meg hogy a férfiak az erősebbek csak egy dolog.

Mégsem képes senki olyan jól befolyásolni irányítani a férfit mint a nő.

Az meg hogy a közösségen belül nem nagyon volt tanácsos a nőknek beszélni azt te nőként nem is értheted, hogy miért.

Hát azért mert egy szép nő ha elkezdi ott mondani a magáét rögtön ráfigyelne minden férfi, nem pedig oda ahová kellene.

De persze nőként ezt te nem értheted.

Amúgy meg felettem milyen alapon törsz pálcát? Nem is ismersz, hogy mondhatod azt, hogy nő gyűlölő vagyok? Nem is vagyok tagja egyetlen egyházi felekezetnek sem kezdjük már ott.

dec. 24. 23:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!