Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy jó pár...

Miért van az, hogy jó pár utalás van a Bibliában arra,ami kissé arra utal, mintha a nő egy ellenség lenne?

Figyelt kérdés
dec. 23. 07:58
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/107 anonim ***** válasza:

idevág:

[link]

dec. 26. 16:18
 92/107 tgt ***** válasza:
34%
86-os: nem igaz, hogy a nőt csak egy darab húsnak tekintették. Ezt nem tudom, honnan veszed. Áruld el a forrásaidat.
dec. 26. 16:21
 93/107 anonim ***** válasza:
0%

92

Elmondtam már, csak játszod az autistát.

Ha egy megerőszakolt, azaz akaratán kívül szüzességét elvesztő nő már nem is remélhette, hogy férjhez megy, azt te mi a fészkes fenével magyarázod, ha nem azzal, hogy egy darab tárgynak tekintették.

dec. 26. 20:14
 94/107 anonim ***** válasza:
42%

“Nyilván nem lehet összehasonlítani az i.e. 3000-ben lévő társadalmat a maival. A világ fejlődött, a jogrend is. Azok a jogok, amiket számon kérsz a Biblián, az utóbbi háromszáz év termékei.”

Vagyis istennek alkalmazkodnia kellett a kor elképzeléseihez? Simán megparancsolhatta volna, hogy a nőknek azonos jogaik legyenek, de valamiért mégsem így szól a fáma. :D

Ha viszont istennek kötelessége idomulni az aktuális szokásokhoz, akkor a keresztények miért savazzák a melegeket?

Ha a kettős mérce és hazudozgatás fájna…

dec. 26. 20:18
 95/107 tgt ***** válasza:
34%
93-aa: nem volt vonzó a férfiak számára. Van ilyen. Hogy ebből te miként vonod le azt a magyarázatot, hogy egy darab húsnak tekintették, azt nem ertem.
dec. 26. 20:20
 96/107 anonim ***** válasza:
42%

95

Akkor játszd a hülyét, nem bánom… “Nem volt vonzó a férfiaknak…” A pofám leszakad. És az, hogy “nem volt vonzó a férfiaknak” már tökéletesen elég arra, hogy valakit hozzáadjunk a megrontójához, igaz?

És ez persze nem nőgyűlölet.

Arról nem is beszélve, hogy nyugodtan születhetett volna olyan törvény, hogy a megerőszakolt nőket nem lehet hátrányosan megkülönböztetni. Ha a sok ostoba fiszemfäszom vallási előírásra futotta, akkor ez is befért volna a 613 törvény közé.

dec. 26. 20:24
 97/107 tgt ***** válasza:
34%
95-es: Isten kisérte az embert a fejlődésében. Minden korban csak annyira avatkozott bele ebbe a folyamatba, amennyire a fejlődésnek az a szakasza megkívánta. Megparancsolhatott volna bármit, de azzal elvette volna az embertől a lehetőséget, hogy saját maga találja meg a megoldást.
dec. 26. 20:26
 98/107 anonim ***** válasza:
42%

Najó, elegem volt a nőgyülölet mentegetéséből, én léptem.

Írj még valami gcis álszent dumát a megbékélésről, illetve ne felejts el kicsit pszichologizálni (a világ 50%-ának elnyomása feletti harag csakis saját problémából eredhet), aztán viszlát.

dec. 26. 20:29
 99/107 tgt ***** válasza:
45%
96-os: az mitől hátrányos megkülönböztetés, ha egy nőt senki nem akar feleségül venni? Semmi nem tiltja, hogy ferjhez menjen, de nincs kérő. A törvény pedig pont arról szólt, hogy az ilyen nőt is el kell tartani.
dec. 26. 20:30
 100/107 anonim ***** válasza:
32%
Isten szeret mindenkit! Kivéve azokat, akik nem. Felakasztott és elégetett "boszorkányok", a kereszténység felvételére kényszerített indiánok, a keresztesháborúk áldozatai, stb.
dec. 26. 20:43
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!