Muszlimok! Mit szoltok hozzá, hogy a keresztények le uralták a világot? 2.6 milliárd követővel, mienk a gyógyszeripar a legnagyobb fegyver ipar élelmiszer ipar, autó ipar és az egész világ...
A világot nem a keresztények uralják. A világ fejedelme mindig ugyanaz. Fölötte pedig csupán egy létezik. De ő a világosság ura.
Amiről te beszélsz kérdező, egyik sem a tiéd. Se a gyógyszeripar, sem pedig az autóipar nem a tiéd, sőt semmilyen ipar sem a tiéd. Ez mind a világé.
A keresztény ember pedig nem törekszik a föld leuralására. Sőt az ég leuralására sem törekszik az, aki magát kereszténynek tartja. A keresztény , akár csak a muszlim vagy a zsidó: teszi a dolgát. Az, hogy a világ iparágakba rendeződve teremti meg a napi betevőt nem a keresztények műve. Ez mind a világ és a politika műve.
Nekünk keresztényeknek és az ábrahámi vallások követőinek úgy gondolom bőven elegendő a létezésünkben tett felismerés, hogy van Isten. Mi benne gyönyörködünk, őt keressük. Ő pedig nem a fegyverekben, autókban, gyógyszerekben rejtőzik. Sokkal inkább észrevehető az emberek közti kedves viszonyban, szövegekben, művészetekben.
A fent említett iparosodás pedig a pénzhajhászás eredménye. A pénzben nincs isten, abban csupán hatalomvágy van. Az iparosodásban nincs isten. Abban csupán kielégíthetetlen igények vannak. Ami a pénzről, hatalomról, uralkodásról szól, abban az emberi gonoszság, a sátán van.
Érdekes a kérdés. Bizony, bizony, aki ilyen dolgokban leli az örömét, mint a pénz , uralkodás, hatalom, az soha sem pillantja meg az Istent. Inkább az ellenkező irányba tart, mint Isten felé.
Nem szükséges benne ragadni az iparosodott világ gépezetében. Használhatóak a termékei, de valójában semmik.
Az igazi kérdés az, ki mire használja fel ezeket a dolgokat, melyeket az ipartól kapunk? Én Isten keresésére és megismerésére.
"Olyan békésen égették fel a fél világot :)
Szívmelengető békésen foglaltak el mindent is, amit csak tudtak. S kezdtek erőteljes iszlamizációba."
Ez a szokásos keresztény hazugság. Olyan térségek mint Közép-Afrika, Dél-Kelet-Ázsia, vagy Közép-Ázsia, nem voltak egy muszlim állam területei, mégis ma muszlim országok vannak arrafelé. Tehát békésen tértek át az iszlámra. Az igaz hogy egyes muszlim államok hódítottak, de ők sem kényszerítették erőszakkal rá senkire az iszlámot. Lásd Oszmán-Birodalom ahol a bosnyákok és részben az albánok önként tértek át de például a bolgárok 500 éven át keresztények maradtak, illetve a Közel-Keleten is ami az iszlám világ szíve, ma is él 20 millió őslakos keresztény.
Miénk!!!
Kell ennél nagyobb nagyképűség és tudatlanság?
Próbáljuk meg elérni, hogy az előbbit csökkentse, utóbbit növelje.
10
Kedves Hozzászóló.
Nem vagyok Sátánista, sosem leszek az. Talán nem olvastad, ezért nem tudsz erről?
Maga Jézus is és más Biblia írók is határozottan utalnak arra, hogy Sátán ennek a világnak a fejedelme.
(János 14:29, 30) . . .. 30 Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ uralkodója, és nincs hatalma felettem.
(Lukács 4:5, 6) 5 Erre az Ördög felvitte őt egy magas helyre, és egy szempillantás alatt megmutatta neki a lakott föld összes királyságát. 6 Ezután ezt mondta neki az Ördög: „Neked adom mindezt a hatalmat és ezek dicsőségét, mert én kaptam meg, és annak adom, akinek csak akarom.
(2Korintusz 4:4) . . .ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne lássák annak a dicsőséges jó hírnek a fényét, amely Krisztusról szól, . . .
Ha Isten uralkodna, a föld felett, a világ nem így nézne ki
A Bibliában egyedül a sátán állította, hogy ő a világ ura, s ti ezt készségesen elhiszitek neki. Miért nem Krisztusnak hisztek, aki azt mondta:
"Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön."
Mi az, amiért jobban hisztek a sátánnak, mint a Fiúnak?
15-nek és mindenki másnak is!
Nem a 14-es vagyok, hanem egy másik. Azért hiszik azt, mert a sorokat olvassák, közéjük bepillantani nem mernek. Részben igazuk van, de részben tévednek. Ugyanígy neked is igazad van, de ugyanígy te is tévedésben vagy.
Attól, hogy valakinek megadatott minden hatalom a mennyen és földön nem kell, hogy bármelyiknek is fejedelmévé váljon. Igaz, amit idéztél, mert ezt valóban így mondta az Úr:
"És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!" (Máté 28:18-20)
Így ért véget Máté evangéliuma.
Jézus több helyen is hivatkozik e világ fejedelmére. Szavai szerint nem ő maga a világ fejedelme és a világ fejedelme ítélet alá esett:
"Most már nem sokat beszélek veletek, mert jön a világ fejedelme; felettem ugyan nincs hatalma, 31de hogy megtudja a világ, hogy szeretem az Atyát, és úgy teszek, ahogy az Atya meghagyta nekem: keljetek föl, menjünk innen." (János 14:30)
"És amikor eljön, leleplezi a világ előtt, hogy mi a bűn, mi az igazság és mi az ítélet. A bűn az, hogy nem hisznek énbennem; az igazság az, hogy én az Atyához megyek, és többé nem láttok engem; az ítélet pedig az, hogy e világ fejedelme megítéltetett.” „Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni: amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek." (János 16: 8-13)
János szerint pedig így beszélt Jézus az utolsó vacsorán.
Hogy mi az igazság? Azt egyik ábrahámi vallás felekezete sem fogja tudni teljességgel elmagyarázni. Tudomásom szerint nincs olyan felekezet, mely képes átadni az igazságot:
Istennek az idő nem akadály. Jézus vált az Istenné, aki e világ fejedelme és az univerzum mindenható teremtője és ura. Jézus felett nem volt hatalma. Hiszen ha beavatkozik a történelembe, akkor önmaga létrejöttét akadályozta volna meg. isten ugyanis nem volt mindenható addig, amíg Jézus sírba nem lett helyezve. Kötötte őt a történelem, melynek be kellett teljesednie. Akit mi feltámadott Jézusként látunk, az egyben már Isten is. Az az Isten, aki Jézusból lett és a világmindenséget alapjaival együtt megalkotta.
Most pedig az van, ami mindig is volt. Isten mindenhol ott van. Mindenkivel ott van. Mindenkit hív magához. Azt is, aki elfogadja és azt is, aki ezt nem fogadja el. Előbb vagy utóbb mind megérkezünk hozzá. Addig viszont az életben van tennivalónk. Fejlődnünk kell, tanulnunk. Azt pedig még Pál apostol is elismeri, hogy nem vagyunk a teljes ismeret birtokában, mert az töredékes. A biblia tanulmányozásával felfedezhető az igazság. Mai ismerettel kifürkészhetők Isten egyes útjai. Ez 2000 évvel ezelőtt lehetetlenség volt. Mert a jó írástudónak nem csak a régiből kell hoznia, hanem az újból is. Az egyház pedig tévutakon jár. Talán az összes felekezet tévutakon jár. A kissebb csoportokban elmélkedők esetleg megsejthetik az igazságot.
Olyan pedig alig akad 1000 közül, aki felismeri az igazságot, ha azt leteszik elébe.
Nem mindegy, hogy a fizikai világ fejedelme vagy a világi dolgok fejedelme. Mivel Isten a világ szuverén Ura, így a Fiú is, amit Jézus ki is nyilvánít feltámadása után, ezért a sátánt a fizikai világ urának nevezni istenkáromlás. Amikor a hazugság atyja a fizikai világot kínálja Jézusnak, akkor azért hazudik, mert nem áll a tulajdonába, még akkor se, ha sokan inkább a sátán hazugságának hisznek Jézus helyett.
Láthatóan a "világ" szónak a Bibliában két értelme van. De szerintem elég egyértelmű, hogy mikor melyikről van szó. A sátán ezért nyilván csak a "világi dolgok" fejedelme lehet, mindazon dolgoké, amik elfordítanak minket Istentől. A sátán nem a világon uralkodik, hanem egyes emberek szívén, gondolatain, tettein.
Jézus a természetről mindig elismerően, tisztelettel szól, gyönyörű képekhez használja. Aki azt mondja, hogy a teremtett világ a sátáné, Isten gyönyörű művét becsmérli.
17!
" Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket fogja gyűlölni, a másikat pedig szeretni, vagy az egyikhez ragaszkodik majd, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak." (Máté 6:24)
A fizikai világ egyik ura a pénz. Döntés kérdése, hogy ki melyik urat szolgálja!
A pénz az egy eszköz az emberek kezében (már akinek van), amit lehet jóra és rosszra is használni. Vagy te teljesen elveted akkor a pénzhasználatot?
"Vagy te teljesen elveted akkor a pénzhasználatot?"
Persze, internetelérése is úgy van, hogy nem pénzzel fizet érte, hanem néhány kosár tojással, vagy rúd szalámival, mikor mi adódik. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!