Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tényleg nehéz lesz barátkozni...

Tényleg nehéz lesz barátkozni ha téríteni akarok?

Figyelt kérdés
aug. 30. 12:07
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
8%

60

Kedves Válaszadó.

Sajnos kiragadtad Jézus szavait a szövegkörnyezetéből, ezért félreérted a szavait. Jézus Nikodémusnak mondta el a szait, aki nagyon jól ismerte az írásokat, hiszen vallásvezető volt, farizeus.

Nikodémus ezért úgy gondolta, hogy kizárólag Izrael nemzetéreérvényes a meghívás, ezért mondta neki Jézus, hogy téved, mert víztől és szellemtől kell újjászületnie.

A víz pedig a keresztelkedést jelenti, vagy is Nikodémusznak ehhez elkell fogadnia a messiást, és meg kell keresztelkednie. Illetve Isten szelleme által kell felkentnek lennie, vagy is szövetséget kötnek vele az égi királyságra.

Jézus itt azokról beszél, akiket meghívnak, illetve akikkel szövetséget köt a messiási királyságban hogy legyenek felkent papjai és királyai Istennek az égben Jézussal.

Ők fognak "újjászületni", vagy is új testet kapnak, hogy az égben élhessenek, mivel fizikai test nem léphet oda be.

Én velem nem kötött ilyen szövetséget, nem hívott el a királyságába, ezért Én nem fogok újraszületni, és az égben élni.

Tehát Az újraszületés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy személy lássa Isten Királyságát.

1Péter 1:4új születést adott nekünk, hogy Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása alapján élő reménységünk legyen, 4 egy romolhatatlan, beszennyezetlen és el nem hervadó örökségünk. Ez az égben van fenntartva számotokra,..

Én nem kaptam ilyen lehetőséget, maradok a földön, az eredeti ígéret és feladat szerint, amit Isten Ábrahámmal kötött.

(1Mózes 1:28) . . .„Legyetek termékenyek, sokasodjatok, népesítsétek be a földet, és hajtsátok uralmatok alá! Uralkodjatok a tenger halain, az ég repdeső teremtményein, és minden élőlényen, amely a földön mozog!”

(1Mózes 18:18) 18 Elvégre nagy és hatalmas nemzet származik majd Ábrahámtól, és általa nyer áldást a föld összes nemzete.

Az Ábrahámnak tett ígérete is megvalósul, ellenben akkor Isten hazudott volna Ábrahám és a leszármazottainak. Ez pedig kizárt.

aug. 31. 07:49
 62/65 anonim ***** válasza:
9%

61.

Ne haragudj, de te nagyon tévelyegsz.

Titushoz, 3:3 - Mert régenten mi is esztelenek, engedetlenek, tévelygők, különböző kívánságoknak és gyönyöröknek szolgái, gonoszságban és irígységben élők, gyűlölségesek, egymást gyűlölők valánk.

Titushoz, 3:4 - De mikor a mi megtartó Istenünknek jóvolta és az emberekhez való szeretete megjelent,

Titushoz, 3:5 - Nem az igazságnak cselekedeteiből, a melyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szent Lélek megújítása által,

Tehát már megtörtént az újjászületés!

Ez a Föld pedig elpusztul.

aug. 31. 21:35
 63/65 anonim ***** válasza:
9%

2 Péter, 3:10 - Az Úr napja pedig úgy jő majd el, mint éjjeli tolvaj, a mikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek.

2 Péter, 3:12 - A kik várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, a melyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!

aug. 31. 21:38
 64/65 anonim ***** válasza:
64%

Nem tudom milyen hitű vagy, de a kérdés szempontjából ez nem is lényeges. Szerintem az a legfontosabb, hogy külön tudd választani, hogy amikor egy másik ember felé közeledsz, milyen szándékaid vannak. Barátkozni akarsz vagy téríteni. A kettő egyszerre lehetetlen.

Természetesen dönthetsz úgy, hogy egy barátodat a te saját hitedre igyekszel téríteni. Olyat is lehet, hogy valakivel (akit a te hiteden van vagy nem) meg szeretnél barátkozni. De nincs a hittérítésnek olyan változata, ami egyelő lenne a barátkozással.

szept. 1. 11:05
 65/65 anonim ***** válasza:
Az elv egyszerű: a barátaidat ne próbáld megtéríteni, mert akkor elveszíted őket. Azokat próbáld megtéríteni, akik nem a barátaid.
szept. 6. 05:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!