Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tényleg nehéz lesz barátkozni...

Tényleg nehéz lesz barátkozni ha téríteni akarok?

Figyelt kérdés
aug. 30. 12:07
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 A kérdező kommentje:

Végre egy normális válasz. Köszi!

Milyen gyakran hozod fel a hitet?

Mit teszel ha az iskolában, munkahelyen a vallás is tabu?

Fura, hogy a Jehova tanúi normálisabban viselkednek, mint a hitetlenek...

aug. 30. 15:34
 42/65 anonim ***** válasza:
16%

41

Kedves Kérdező.

Meglepődtem, mert a Tanúkról nagyon ritkán lehet pozitív értékelést olvasni, hallani.

A körülményektől függ az, hogy mikor mennyit, és mit mondunk másoknak.

Jézus is erre tanított.

Ha tudjuk egy osztálytársról, vagy munkatársról, hogy nem érdekli, feleslegesen nem kezdünk el ebben a témában beszélgetni, ellenben vihar keletkezne.

Viszont ha megfelelő alkalom kínálkozik úgy is adja magát a lehettőség.

Mivel tudják, hogy Tanú vagyok, néha odaszoktak jönni kérdezni, ha valamit nem értenek, vagy nem tudnak.

Elsősorban az életemmel, példamutatásommal kell bizonyítani, hogy másként gondolkodom bizonyos dolgokban.

Egyébként pedig nyitott vagyok más témáról is beszélgetni, egészséges keretek között, nem csak a Bibliáról. Ez pedig sokat segít mivel látják, hogy máshoz is hozzátudok szólni, nem vagyok elvont személy.

aug. 30. 15:58
 43/65 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#41 eddig is lathato volt hogy vagy Tanu vagy Tanu szimpatizans tette fel kerdest

lattatok hivek? azt mondtak mar mindenki tud Jezusrol (Ujszovetseget kivulrol fujja) ezert nincs szukseg az OromHir terjesztesere ("teritesre")

aug. 30. 15:59
 44/65 anonim ***** válasza:
12%

Kedves Kontár

Az egy dolog, hogy Jézusról sokan hallottak. De a Bibliában Jézus nem saját magát hírdette, vagy magára akarta felhívni a figyelmet, hanem Isten királyságára. Ez neki is központi témája volt, és a Tanítványainak, követőinek is ezt a feladatot adta ki, még pedig nem csak az első századra vonatkozóan.

(Lukács 4:43) . . .„Más városoknak is hirdetnem kell az Isten királyságának jó hírét, mert ezért küldettem el.”

Isten királysága pedig egy olyan kormányzat, ahol Isten az uralkodó, nem emberek. Illetve az ezer év alatt Jézus kapott egy kinevezést arra, hogy a földön élő embereket elvezesse az Ádámi tökéletességre, hogy helyre álljon az az akarat, amit az Atyja, Istene kezdetben eltervezett.

Erről viszont még most sem tudnak sokan, hiszen vannak olyan elgondolások, hogy mindenki megy az égbe a halála után. Vagy más vallások esetében mást tanítanak, ami miatt erről nem tudnak.

Ugyanakkor kérlek figyeld meg Jézus következő szavait:

(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”

Láthatod, hogy Jézus ezt a feladatot a "világrendszer befelyezéséig" támogatni fogja. Ez azt jelenti, hogy ez a munka még nem fejeződött be, hiszen még nincs vége a jelenlegi gonosz uralomnak, Jézus még nem vette át az írányítást a Föld felett.

Az pedig lehet, hogy az "újszövetséget" kívülről tudja", de belülről a lényeget nem. Sőt a magukat keresztényeknek nevezők nagyobb része nem is vesz részt ebben a munkában, tehát lehet, hogy "kívülről fújja", de nem él azzal összhangban.

aug. 30. 16:10
 45/65 anonim ***** válasza:
77%

A "probléma" továbbra is ugyan az, attól függetlenül, hogy Jézus vagy Isten királyságának jó hírét kell-e terjeszteni, hogy már ismerik. Nem kell tovább terjeszteni.

Persze mivel a Jehova tanúi átirkálták a Bibliát így ők már egy kicsit mást terjesztenek de a lényegen nem változtat.

Ha valaki kér ebből az egészből majd keresni fogja azt a nézetet amelyik neki tetszik. Aki pedig nem azt békén lehet hagyni. Nem kell fölöslegesen feszültséget generálni.

aug. 30. 16:16
 46/65 A kérdező kommentje:
Akkor húsvétkor tilos megnézni a Passiót?
aug. 30. 16:24
 47/65 anonim ***** válasza:
12%

45

Sajnálom, hogy nem értek veled egyet.

Jézus nem azt mondta, hogy várjátok meg, míg oda mennek hozzátok, hanem azt, hogy a Tanítványai menjenek el, és keressék meg az arra méltókat.

Ezt a munkát ugyan is nem csak azért kell végezni, mert hallottak, vagy nem hallottak Róla, hanem azért, mert hozzátartozik az Istennek járó imádat bemutatásához, mint "áldozat".

Illetve Pál a megmentés egyik eszközének is nevezte:

(Héberek 13:15) 15 Mindig őáltala ajánljunk fel Istennek dicséretáldozatot, vagyis az ajkaink gyümölcsét, amelyekkel nyilvánosan hirdetjük Isten nevét.

(Róma 10:9) 9 Mert ha a száddal nyilvánosan hirdeted, hogy Jézus Úr, és a szívedben hiszel abban, hogy Isten feltámasztotta őt a halottak közül, meg leszel mentve.

Sőt az apostol azt írta, hogy kötelesség, tehát nem dicsekvésből kell végezni.

(1Korintusz 9:16) 16 Ha pedig hirdetem a jó hírt, az nem ok arra, hogy dicsekedjem, mert ez a kötelességem. Igen, jaj nekem, ha nem hirdetem a jó hírt!

Sajnos sokan ezeket figyelmenkívül hagyják, és személyes döntést hoznak, szelektálnak, hogy Isten szavából mit tartanak be, és mit nem.

Egyébként akkor Jézus is a tanítványaival "feszültséget generáltak", amire Jézus meg is mondta, hogy sajnos ez a jelenség létezni fog.

Jézus nem mondta, hogy az ellenségeskedés miatt, ezt a munkát abba kell hagyni. Legfeljebb egy ellenséges területet kell elkerülni, és máshol folytatni.

A Tanítványok sem hagyták abba, mert némely helyen kivégezték Őket.

Pál mikor megkövezték, és azt hitték, hogy meghalt, felált, és tovább ment egy másik területre, hogy Jézus parancsának eleget tegyen.

aug. 30. 16:30
 48/65 A kérdező kommentje:

Tehát ha a Biblia azt mondja, hogy ugorj a kútba, akkor megteszed?

Mondják az ateisták.

aug. 30. 16:31
 49/65 anonim ***** válasza:
0%

Nem nehéz barátkozni, csak a megfelelő barátokat kell ehhez megtalálnod.

Barátkozás közben ahogy kiejted a "térítés" szót, tudni fogod ki a megfelelő és ki nem.

aug. 30. 16:37
 50/65 anonim ***** válasza:
0%

46

Kedves Kérdező,

Hogy mikor mit nézel meg a Tévében, az a Te dolgod. Személy szerint nem javaslom a Passiót senkinek, mert televan féligazságokkal, hazugsággal, és a Dramaturg is kissé messzebbre ment a kelleténél.

Tudom, hogy mi történt akkor, és egyszer megnéztem egy ilyen filmet, többé nem nézem meg.

Nem tudom ki hogy van vele, nem vagyunk egyformák.

Ha a szüleimet végezték volna ki, és felvennék videóra, nem nézném meg, inkább a szépre emlékezem.

aug. 30. 16:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!