Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tényleg nehéz lesz barátkozni...

Tényleg nehéz lesz barátkozni ha téríteni akarok?

Figyelt kérdés
aug. 30. 12:07
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 A kérdező kommentje:
Szép estét neked is.
aug. 30. 14:21
 32/65 anonim ***** válasza:
92%
Na, ez van, amikor nem tudsz reagálni egy értelmes felvetésre és a saját ellentmondásodra.
aug. 30. 14:22
 33/65 anonim ***** válasza:
93%
Ez van amikor valaki nagyon unatkozik és kiír egy kamu kérdést ahol utána hazudozik egy sort. Szánalmas amikor valakinek ez a szórakozás.
aug. 30. 14:33
 34/65 A kérdező kommentje:

Ez tényleg nem a legkreatívabb módja a szórakozásnak. Az emberek néha próbálnak szórakoztatóbb vagy érdekesebb dolgokat keresni, amikor unatkoznak. Jobb, ha próbálunk valami hasznosabb vagy tartalmasabb tevékenységet találni, ami jobban kielégíti az igényeinket.

Bár azért a Titanicon sem voltak sokan ateisták amikor jött a fanatikus lelkész, és imádkozott velük ;)

aug. 30. 14:38
 35/65 anonim ***** válasza:
90%

Az a jó a keresztény térítőkben, hogy nagyon viccesen lehet cukkolni őket. Múltkor megszólított egy ilyen ember, mialatt vártam a buszt, mire csak annyit mondtam neki, hogy "ignes inferni sunt calidum" (az egyetemen tanultam latint), és úgy el kezdett kiabálni és őrjöngeni, hogy odament igazoltatni őt egy rendőr. XD Az meg mutogatott rám, hogy sátánista vagyok.

Csak a keresztények szeretik azzal hitegetni magukat, hogy bárki megtér bármilyen veszély esetén. No mindegy.

aug. 30. 14:43
 36/65 anonim ***** válasza:
84%
Ha vannak barátaid, miért született meg a kérdés?
aug. 30. 14:44
 37/65 A kérdező kommentje:
Ez fontosabb kérdés, hogy miért nem adsz enni az éhezőknek amíg te boldogan eszel?
aug. 30. 14:47
 38/65 anonim ***** válasza:
90%

Mert nehéz egyszerre enni és másoknak enni adni.

Ezért inkább akkor adok enni a rászorulóknak amikor éppen nem eszek.

aug. 30. 14:50
 39/65 anonim ***** válasza:
92%

A környékünkön egy hajléktalant ismerek, neki vettem volna többször ételt, de elutasította. Neki néha használt könyveket veszek, mert amúgy értelmes ember, csak kiszúrt vele az élet. Eljár dolgozni, normális alak.

Régebben vettem volna másoknak ételt, de mindig csak a pénz kellett nekik, azt pedig nem adok, hiszen esélyesen nem is ételre költené, hanem cigire és alkoholra. Durvább esetben valaki más behajtja rajta.

Elég szomorú rád nézve, hogy egyszerű kérdést se tudsz becsülettel megválaszolni, hanem tereld a szót.

aug. 30. 14:50
 40/65 anonim ***** válasza:
18%

"Tényleg nehéz lesz barátkozni ha téríteni akarok?"

Kedves Kérdező

A "térítés" nem megfelelő kifejezés arra amit Jézus tett, vagy feladatban kiadott az apostolainak, és a követőinek.

Nem "hitből térítés" történik, hanem pontosabb ismeret átadás, a hitnek maradnia kell, sőt az ismeret által erősödik.

Ha valakit a "hitéből" kitérítenek, az hitetlen lesz.

Jehova Tanúi nem hittérítők, hanem Isten királysága jó hírének hirdetői.

Jézus és a tanítványok azt mondták el, hogy Isten királysága a megoldás az emberek problémáira, nem pedig hittől, vagy hitből térítettek ki.

Ezért Ők a már ismert Biblia ismeretet egészítették ki új ismeretekkel, ami az újszövetségre vonatkozik.

Ami pedig a barátságot illeti, ez relatív. Ugyan is egy keresztény bár tarthat "baráti" kapcsolatot bárkivel, de a mélységét tekintve kell óvatosnak lenni. Nem ésszerű olyanokkal mélyebben barátkozni, akiknek más az értékrendjük, mert elfordíthatnak más felé.

Olyanokkal viszont érdemes és lehet is, akik hasonló értékrend alapján élik az életüket, így egymást buzdítani, bátorítani tudjátok.

Nekem is vannak "barátaim", ismerőseim. Pedig nem értenek egyet a Biblia ismereteimmel, életvitelemmel. De nem is ellenségesek.

aug. 30. 15:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!