Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tényleg nehéz lesz barátkozni...

Tényleg nehéz lesz barátkozni ha téríteni akarok?

Figyelt kérdés
aug. 30. 12:07
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 A kérdező kommentje:
Akkor Isten miért teremtette az adrenalint a mai korba?
aug. 30. 16:39
 52/65 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező.

A Biblia nem mond ilyet, rossz hasonlat.

Hidd el, Jézus nem kért volna ilyet ha tudná, hogy értelmetlen, vagy kudarcra itéltetett.

Persze jól tudom, hogy Isten némely kérése, egyesekben "kiveri a biztosítékot", mivel nem értik annak lényegét.

Sőt szégyennek tartják, pedig nem kellene szégyellni.

"Mit mond a családom, a főnököm, az osztálytársam, stb"

Vajon Jézust és az első tanítványokat érdekelte, hogy más emberek mit mondanak? Tudatosították magukban, hogy Isten ezt kérte, neki tartoznak engedelmességgel.

(Cselekedetek 5:29) . . .„Mint uralkodónak, Istennek kell inkább engedelmeskednünk, semmint embereknek.

A vallásvezetők szigorúan megtiltották a Tanítványoknak, hogy beszéljenek. Sőt voltak akiket megbotoztak ezért, vagy börtönbe zártak.

Ők pedig azt mondták, hogy Istennek kell elsősorban szót fogadni, még ha az emberek törvénye szerint ez büntetéssel is jár.

(Márk 8:33) . . .nem úgy gondolkodsz, ahogy Isten, hanem úgy, ahogy az emberek.”

Miért?

Erre Jézus mondta meg a választ:

(Márk 8:35) 35 Mert aki meg akarja menteni az életét, el fogja veszíteni azt, aki azonban elveszíti az életét énértem és a jó hírért, meg fogja menteni azt.

(Márk 8:38) 38 Mert aki szégyell engem és a szavaimat ebben a házasságtörő és bűnös nemzedékben, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor megérkezik Atyjának dicsőségében a szent angyalokkal.”

aug. 30. 16:49
 53/65 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy teljesen más téma, de szívesen elmondom, hogy a Biblia ismereteim alapján mit gondolok.

Az adrenalin egy hormon, a mellékvese termeli. Ez a hormon segít helytállnod vészhelyzetben, vagy olyan körülményekhez segít, hogy kitarts egy fontos helyzetben, vagy helyt állj valamiben amiben nagyobb kitartás szükséges.

Ha ez nem lenne, akkor nem biztos, hogy nehezebb feladatokat is el tudnánk végezni amikor szükséges.

Bizonyos helyzetekben gyógyító hatású lehet.

Egy példa:

A The West Australian című újságban megjelent egy cikk, egy idős néniről, aki nem látott, csak sötét árnyékokat. Viszont egy földrengés valószínűleg sokkoló hatást váltott ki nála, s így az adrenalin gyorsabban jutott el a szemeibe. Ennek révén visszanyerte látását.

aug. 30. 17:30
 54/65 A kérdező kommentje:

És hogyan győzzem meg az ateista családomat, hogy ne ünnepeljük a karácsonyt, és a születésnapot, mert pogány eredetűek? Amúgy is a várandós ajándék már nem igazi meglepetés. Én is észrevettem!

Jobban örülök annak ha váratlanul kapok ajándékot.

aug. 30. 17:41
 55/65 anonim ***** válasza:
49%

54

Kedves Kérdező.

Ezt a kérdést már egyszer valaki megkérdezte.

Én soha nem kezdtem el meggyőzni a családomat, hogy hagyjanak fel a Károcsony ünneplésével.

Elmondtam, hogy miért nem ünneplem, nem az ajándékozás a bűn, hanem maga az ünnep és a célja nem Bibliai tanítás.

Békében élek a családommal, tiszteletben tartom, ha ünnepelnek, ők is tiszteletben tartják, hogy nem ünneplek, és továbbra is jó kapcsolatban vagyok velük.

Senkire nem szabad semmit erőltetni.

aug. 30. 17:48
 56/65 A kérdező kommentje:

Köszi. Szerintem nem bűn.

És a közös programokat hogy csinálod velük?

aug. 30. 17:50
 57/65 anonim ***** válasza:

Olyan közös programokat szervezünk, amiknek nincs vallásos alapja, vagy nem kötődik világi ünnepekhez.

Kirándulás, nyaralás, családlátogatás, és ezekhez hasonló.

aug. 30. 19:21
 58/65 anonim ***** válasza:
73%

"Tényleg nehéz lesz barátkozni ha téríteni akarok?"

Velem tuti.

aug. 30. 19:22
 59/65 A kérdező kommentje:
Milyen kár, hogy nem vagy családtag 58-as.
aug. 30. 19:47
 60/65 anonim ***** válasza:
0%

Jézus mondta. János, 3:3 - Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.

Kedves tanú, te mikor születtél újjá, és hogy?

aug. 30. 20:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!