Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mivel Ádám és Éva nem létezett...

Mivel Ádám és Éva nem létezett, mi az az eredendő bűn?

Figyelt kérdés
aug. 11. 21:12
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
7%
Születésünkkel már bűnösök vagyunk. Sőt! Már előtte is. Már akkor is bűnösök vagyunk, amikor még a nagyszüleink sem születtek meg. És már akkor is, amikor a Föld még nem is jött létre.
aug. 11. 21:42
 2/40 anonim ***** válasza:
19%
Akkor nincs eredendő bűn, és akkor nem halna meg senki.
aug. 11. 21:43
 3/40 anonim ***** válasza:
76%
Miből gondolod, hogy Ádám és Éva nem létezett?
aug. 11. 23:27
 4/40 A kérdező kommentje:

Sokan, akik Ádám és Éva történetét mitikus vagy szimbolikus elbeszélésként értelmezik, az alábbi érvek alapján kételkednek abban, hogy ők valóban léteztek:

Tudományos bizonyítékok: A modern genetikai kutatások szerint az emberi populáció soha nem szűkült le két egyedre (Ádám és Éva). Ehelyett az emberek nagyobb csoportból származnak, amely évezredek során fejlődött ki.

Evolúciós elmélet: Az evolúció elmélete szerint az emberi faj több millió év alatt fejlődött ki közös ősből, nem pedig két egyedi teremtményből.

Kulturális és vallási kontextus: Ádám és Éva története számos más, korábbi kultúrákban megjelenő teremtéstörténetre hasonlít. Sokak szerint ez arra utal, hogy a történet inkább kulturális vagy vallási allegória, nem pedig történelmi események leírása.

Bibliai szövegértelmezés: A történet sokan szimbolikusnak tekintik, amely az emberi állapotot és a jó és rossz közötti küzdelmet ábrázolja, nem pedig szó szerinti történelmi eseményként.

Ezek az érvek arra utalnak, hogy Ádám és Éva inkább szimbolikus figurák lehettek, mint valódi történelmi személyek.

aug. 11. 23:32
 5/40 anonim ***** válasza:
75%

Valóban, tudományosan bizonyított, hogy soha nem létezett egy első emberpár.

Nincs eredendő bűn. Minden ember bűnök nélkül születik.

A keresztény vallás egyik leggonoszabb dogmája, hogy minden ember bűnnel születik. Amit persze csakis ők tudnak feloldani. Amikor ránéznek egy újszülöttre, egy bűnös lelket látnak, nem egy ártatlan babát.

aug. 11. 23:42
 6/40 A kérdező kommentje:
És ennek nagyon örülsz?
aug. 11. 23:46
 7/40 anonim ***** válasza:
76%
Igen, kedves kérdező, nagyon boldoggá tesz a gondolat, hogy úgy a vallás kártékony dogmái nélkül tudom szemlélni a gyerekeimet. Neked ez nagy szomorúságot okozott, azért pontoztál le? Nem akarom, hogy elromoljon a kedved, írj bátran ha bármi másban tudok segíteni.
aug. 12. 00:12
 8/40 A kérdező kommentje:

írj bátran ha bármi másban tudok segíteni.

HM, Chatgpt szagú...

aug. 12. 00:14
 9/40 anonim ***** válasza:
75%

Ez azért van, mert én felnőtt vagyok és tudok felnőttesen fogalmazni. Szerintem a kötekedés nem való erre a honlapra, ha csak emiatt írtál ki kérdést, hogy lepontozhasd a te agendáddal, vallásoddal, egyéb világnézeteddel nem egyező válaszolókat, akkor az nem helyes. Biztos vagyok benne, hogy bármiben is higgy, annak a vallásnak az istenének nincs ilyesfajta "segítségre" szüksége.

Válaszoltam a kérdésedre legjobb tudásom szerint. Ha nem érdekeltek az ateista hozzászólók válaszai, akkor a "Vallás" kategóriába kellett volna írnod, nem a "Valláskritikába".

aug. 12. 00:28
 10/40 anonim ***** válasza:
70%
Egy módszer az emberek sakkban tartására.
aug. 12. 00:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!