Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mégis mivel tudnátok engem...

Mégis mivel tudnátok engem meggyőzni, hogyha van isten, akkor ő jó? : (

Figyelt kérdés
Szomorú vagyok, hogy a vallás nem tudott segíteni rajtam. De mióta GYENGE AGNOSZTIKUS vagyok, azóta nincsen kétely bennem. Csak szomorú amiért az isten lusta volt rajtam segíteni.
2024. jún. 7. 08:43
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Tégy belátásod szerint.
2024. jún. 8. 08:56
 32/35 anonim ***** válasza:
21%

Kedves kérdező, most induljunk ki akkor a Biblia legeslegelejéből.

Ha megfigyeled Isten egy gyönyörű Éden-kertet hozott létre. Minden, ami körülvette az embert, valami csodálatos lehetett. Sőt, gondolj bele, hogy az első emberpár, Ádám és Éva, nagyon boldogok voltak együtt, hiszen tökéletes egészségnek örvendtek és élvezték az életet. Ha olvasod majd a Bibliában a történetet, látni is fogod, hogy maga Isten is mikor elkészült mindennel, az nagyon jó volt. Látni fogod, hogy az első emberpár azt a feladatot kapta, hogy ezt a gyönyörű Éden-kertet, az egész földre terjessze ki. Legyen öröme a munkájában, és legyenek utódok. Természetesen így sok időbe, évekbe telt volna, míg az egész földre kiterjed ez a szép állapot, de na, lett volna rá idő, és ugye egyre több ember született volna folyamatosan.

Az ember azután kezdett el hanyatlani, amikor bűnös lett. Gondolj bele, ha ez nem történik meg, az ember pl. nem nézett volna szembe azzal hogy megbetegszik, megöregszik mint pl. ma. Tudom, nehézvezt megérteni mai fejjel, de tényleg így van. Ez az oka annak is, hogy ugye az, hogy a föld benépesedjen, nem volt vérvertőzés abból, hogy ugye az első emberpárnak fiai, lányai születtek, és úgy kötöttek házasságot, hogy a rokoni, testvéri szálak ott voltak. Máshogy hogyan népesedhetett volna be a föld ugye?

Csak sajnos az ember mikor bűnös lett, és ugye Sátán is fellázadt Isten ellen, jöttek a bajok.

Na de a lényeg: Ha megfigyeled, hogy amúgy milyen gyönyörű életet szánt Isten az embernek eredetileg, abból nem látszik, hogy ő milyen jó? De látszik bizony.

Vagy figyeld meg Jézus hogyan bánt az emberekkel. Kedvesen, könyörületesen. Szerette a gyermekeket is. Jézus utalt rá, hogy Isten is ilyen, mint amilyen ő. Jézus Isten tulajdonságait nagyon jól visszatükrözte.

Legyen ez neked is biztosíték afelől, hogy Isten jó, és téged is szeret.

Ha Jóbbal kapcsolatban lenne kérdésed és kíváncsi vagy a válaszomra, válaszolok. Vagy egyéb másra is.

2024. jún. 10. 23:54
 33/35 anonim ***** válasza:

Ádám és Éva történetét nem szó szerint kell érteni.

Ha valaki mégis így tesz akkor a következő kérdésben már tárgyalt problémák merülnek fel:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Itt Lucifer bűnbeesését tárgyalják ki de érvényesek Ádámra és Évára is nagyrészt az érvek arról nem is beszélve, hogy Lucifer bűnbeesése lényeges Ádám és Éva bűnbeesése szempontjából.

Tehát ha mélyebben belemegyünk a történetbe és szó szerint akarjuk értelmezni akkor máris nem fest jó képet Istenről.

Ami talán a linkelt kérdésben nem szerepel az Isten döntése ami szerint a két ember bűnét kiterjeszti indokolatlanul és igazságtalanul az összes emberre ezáltal büntetve ártatlanokat.

Jézus kedvesen bánt az emberek egy részével. Temérdek embert pedig hagyott szenvedni mikor hatalmában állt volna meggyógyítani őket és segíteni rajtuk. (ugye a hét főbűn között sem szerepel a jóra való restség)

De ha Jézus meggyógyított volna olyan embereket is akikhez nem lehetett kötni akkor nem csinálhatott volna olyan jó kis felhajtást maga körül. De ugye ő csak azt akarta. Ezért is kellett a gyógyítás szempontjából fölösleges "színházi előadás" a gyógyításokhoz.

Hát annyira nem fest jó képet magáról. Sőt, pont olyan képet fest magáról mint a csaló gyógyítók.

2024. jún. 11. 06:48
 34/35 Jégszív ***** válasza:

#6.

Íme eklatáns példája a keresztényi TÜRELEMNEK, JÓSÁGNAK és SZERETETNEK!

Gondolom te is III. Ince, Simon de Montfort, Torquemada szellemi örökösei közé tartozol, nagyon gratulálok!

2024. júl. 1. 09:40
 35/35 anonim ***** válasza:

#32.

🤣😮

Már csak egyetlen szót hiányolok ebből az eufemisztikus ömlengésből, amit egy ismert élő klasszikusunk használt ha kellett, ha nem:

SIKERTÖRTÉNET!!! 😛

Hiába, no: "Boldogok a lelki szegények...!"

2024. júl. 1. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!