Hogy van az, hogy azok a hívők nem akarnak meggyőzni senkit, akik maguk is hajthatatlanok, és nincs olyan hívő, aki hagyná meggyőzni magát, talán mert őket már meggyőzték és ateisták?
A hívők biztosak benne, hogy az ő hitük az igaz. Éppen ezért nem is foglalkoznak olyan dolgokkal, mint logika vagy tudomány és nem hajlandók az ateisták érveit meghallgatni (Tisztet a kivételeknek!). Általában az ateisták is biztosak benne, hogy nekik van igazuk, de hagyják "meggyőzetni" magukat, mert úgy sem foganak megtérni.
Remélem jól értelmeztem a kérdést.
Az ateisták biztosak benne, hogy az ő világnézetük az igaz. Nem tudnak logikusan gondolkodni, elutasítják a természettudományos ismereteket, csak azokat a meséket fogadják el, függetlenül attól, hogy mennyire illogikus, paradox és tudományellenes, amelyek megfelelnek az ő elképzeléseiknek.
A logikai bizonyítás szabályait is tagadják, körkörösen bizonyítanak és szalmabáb érvelést folytatnak. Nem vizsgálják meg, nem értelmezik a hívők logikai és természettudományos érveiket, bizonyítékaikat. Gyakran csapnak át személyeskedésbe, mikor szorul a hurok és könnyedén cáfoljuk rommá az érveiket. Meggyőzhetetlenek, nagyon kevés kivétellel.
"És csak az marad hívő, aki meggyőzhetetlen, vagy nem érti a logika és tudomány alapelveit."
Úgy akartad írni, hogy az marad ateista. Úgy igazad van. Eleve aki materialista annak következetesen tagadnia kell a logikát és a szellemi dolgokat, mert az anyagból ez nem következik, tehát, kérdező, már te is ellentmondtál a saját világnézetednek, mikor a logikára hivatkozol. Nem tudtad, hogy a materializmus elutasítja azt? Még azt sem tudjátok, amiben hisztek.
Hívő vagyok, szerintem a hit egyrészt az emberi jogok egyike (vallásszabadság van), másrészt magánügy.
Mindenkinek joga van hinni, vagy nem hinni, hagyom hogy érvényesüljön ez a jog.
Hívőből váltam agnosztikus ateistává.
Viccesnek tartom, amikor a hívők akarnak engem meggyőzni, mert az átlag hittérítő nem tud nekem újat mondani, sőt, sok esetben jobban ismerem a kereszténységet, mint ő maga.
Reagálok a hozzászólásokra:
#1-es, igen, jól értelmezted a kérdést. Azt hozzátenném, hogy nem ilyen fekete-fehér a dolog, mert van valamennyi hívő orvos, biológus (az ismeretségi körömben ezek),... és ugyanúgy vannak tudományellenes ateisták is. Csak a statisztika azt mondja, hogy az intelligencia inkább a tudományos és logikus beállítottsággal korrelál pozitívan, és a teizmussal nem.
#2-es, provokatív, hogy felcseréled a két oldalt. Nem is kommentálom.
#3-as, valahol az is a jogot képezi - leginkább a fundamentalista hívő államokban -, hogy elnyomják a nőket. Egy civil religiózus állapota lehet magánügy, de a véleményem szerint igenis politikai kérdés, amivel foglalkozni kell. És a közszereplők, influencerek igenis maradjanak politikailag korrektek - azaz ne katalizálják mások religiózus doxazmáját az ideológiájukkal!
#5-ös, együtt érzek veled, habár én sosem voltam vallásos, évekig kerestem Istent, eljártam keresztény gyülekezetekbe, és szerettem volna megtérni. Meghallgattam, és a mai napig meghallgatom az érveiket, de nem meggyőzőek, sokszor nem is tudományosak - hiába hivatkoznak tudományos fogalmakra.
Ennél a kérdésnél arra vagyok kíváncsi, hogy mennyi az 1. és 2., ill. az 1. és 4. szavazatok aránya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!