Csak vallástalanoktól kérdezem! Ti mit csináltok ha egy hívő felidegesít, hogy pl. a Biblia Istentől való, meg, hogy a kereszténység Istene 100%, hogy létezik stb...? idegesítőek az ilyen keresztények hozzászólásai?
Nem idegesítő.
Tőlük ennyit lehet elvárni.
Alapesetben nem vitatkozom ilyenekkel.
De ha nem lehet leállítani, akkor otthagyom és másfelé megyek, nem állok le vele, mert értelmetlen lenne.
Semmi nem idegesít amúgy a hívőkkel kapcsolatban - válaszolom a privátra itt - csak kiírtam egy fordított kérdést, ami a másik topikban lévőnek a párja.
Vizsgáljuk meg a idegesítő embereket két oldalról is. Ez a kérdés mondanivalója.
Nem kell feltétlenül idegesítenie.
Egy hívőt azért idegesít, ha a hitét megingatják, mert az csak egy hit. Nem bizonyítja semmi.
Ha körülötte más nem hisz, akkor megrendülhet az ő hite is, ami nem teszik neki.
Egy hitnek napi megerősítés kell, hogy működjön, és ez csak úgy lehetséges, ha a hívő körül nagy többségben ugyanolyan hívők vannak, és minden nap erősítik egymás hitét.
Míg egy ateista világképe nem a hiten alapul, hanem bizonyítékokon, ezért szilárd alapokon nyugszik, így nem kell idegeskednie még akkor sem, ha hívők között találja magát.
A rendkívüli állítások,rendkívüli bizonyítékokat követelnek meg.
Ha "én" tudom azzal igazolni a nézetemet, hogy mutatni tudok különböző korokból, vallásszemlélet különbözőség szerinti szent írásokat ("amikből" a mostanság ismert biblia "íródott"),elvárom hogy a másik fél is hasonlóképpen igazolja a szemléletét.
Nem sok sikeres választ hallani ez ügyben... :D
MINDIG eljutunk arra a pontra hogy:
-Ha hinnéd ,nem vitatnád!
Vagy...
Ezt "csak" az értheti aki elfogadta Jézust!
stb.
Válaszom:
"Legyen néked a te hited szerint!" Nekem meg az enyém szerint!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!