Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mégis mivel tudnátok engem...

Mégis mivel tudnátok engem meggyőzni, hogyha van isten, akkor ő jó? : (

Figyelt kérdés
Szomorú vagyok, hogy a vallás nem tudott segíteni rajtam. De mióta GYENGE AGNOSZTIKUS vagyok, azóta nincsen kétely bennem. Csak szomorú amiért az isten lusta volt rajtam segíteni.
2024. jún. 7. 08:43
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

"Isten pusztítson el minket ha létezik :D"

Elfog abban biztos lehetsz. Mivel hogy te sem vagy örök életű.

"Engem anyám és apám "teremtett", őket az ő szüleik, így egészen vissza a legelső biokémiai reakcióig ami az első sejteket alkotta pár milliárd éve."

Aminek a valószínűsége, gyakorlatilag egyenlő a nullával.

Egyenlő a nullával, mert hogy generációkon keresztül visszamenőleg pontosan annak a női petesejtnek kellet azzal az hím ivarsejttel egyesülnie, amelyek a te családod generációkon át ívelően születéséhez vezetett.

Több lehetséges kombináció vagy variáció következik egy férfi és egy női ivarsejtjeit illetően, mint ahány ember eddig élt a földön.

És ez még pusztán csak egyetlen ember pár. Ha generációkon át vissza megyünk a kezdethez akkor gyakorlatilag nulla % esélyed volt rá, hogy pont te születhess meg.

Ám mégis pont te vagy itt.

"Bizonyítani úgy, hogy a 6. válaszoló aki elvileg a követője mások halálát kívánja őszinte szívvel? Ha ilyen a követője milyen lehet ő maga?"

Milyen lenne? Ha téged követlek és rosszat kívánok másnak, akkor az téged minősít? Az aztán a logika öcsém......

"A Bibliában sem az ószövetség sem pedig az újszövetség nem fest róla jó képet pusztán azt mondják benne, hogy ő jó."

Dehogynem.

1. Zsoltárok 145:9 - “Az Úr irgalmas mindennel s kegyelmes minden teremtményével.”

2. Jeremiás 29:11 - “Mert én jól töprekedem felőletek, azt mondja az Úr, aki irgalmasság szándékát tartja érvényben; nem pedig a nyomorúságét; hogy reményteljes jövőt adjak nektek.”

3. Rómaiak 8:28 - “Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istennel szeretnek, minden a javukra szolgál, akik meghívást kaptak az ő szándéka szerint.”

4. János 3:16 - “Mert Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

Ezek az idézetek csak néhány példa arra, hogyan ír a Biblia Isten jó cselekedeteiről és szeretetéről. A Biblia tele van hasonló részletekkel, amelyek bemutatják Isten irgalmas és kegyes jellegét.

"Ha eldobod az erkölcsi érzékedet és a kritikus gondolkodásodat akkor talán eltudod fogadni a dogmát, hogy jó és nem fognak zavarni az ellentmondások, hibák."

Ellentmondások hibák nincsenek. Kivéve ha eldobod a logikus gondolkodásodat, és nem vagy képes a megfelelően logikailag analizálni a biblia szövegrészleteket.

2024. jún. 7. 12:30
 12/35 A kérdező kommentje:

[link]

Kedves hívő! Akkor nézd meg ezt a videót ha van időd.

2024. jún. 7. 12:36
 13/35 anonim ***** válasza:
60%

#11: az valami brutális, hogy találkozol egy emberrel, akiről megállapítod, hogy a létezése lehetetlen.

A modális logika egyik alapszabálya, hogy ami van, az lehetséges.

És gyakorlati szempontból is a puszta létezése bizonyítja, hogy létezik, és amit csinálsz, csupán játék a számokkal. És azzal az implicit előfeltevéssel indítasz, hogy az ő létezése mintha célja lett volna a létnek.

Elképesztő pusztítást képes végezni a keresztény apologetika. Te ne oktass senkit logikáról.

2024. jún. 7. 12:54
 14/35 anonim ***** válasza:

"A modális logika egyik alapszabálya, hogy ami van, az lehetséges."

A modális logika csak azért tudott létrejönni mert kialakult, a keresztény filozófiából/teológiából. A modális logikát éppen hogy Isten létezésére szokták alkalmazni.

Lásd: Gödel ontológiai istenérve, vagy Alvin Plantinga modális ontológiai istenérve.

"És gyakorlati szempontból is a puszta létezése bizonyítja, hogy létezik, és amit csinálsz, csupán játék a számokkal."

Nem mondtam, hogy nem létezik, pusztán csak annyit állítottam, az hogy pont ő és generációról-generációra az ő felmenői született meg más emberek helyett az gyakorlatilag egyenlő a 0val.

"És azzal az implicit előfeltevéssel indítasz, hogy az ő létezése mintha célja lett volna a létnek."

Mert szerinted nincs célja?

"Elképesztő pusztítást képes végezni a keresztény apologetika."

A keresztény apologetika éppen hogy ellenkezőlegesen építőjellegű. Nagyon sokat hozzátett a logika és filozófia fejlődéséhez.

Az, hogy te nem vagy képes elfogadni Isten létezését lelked rajta (majd a végén Istennel elszámoltok), de ne akarj másokat félre vezetni, a hamis és logikailag helytelen inkoherens állításaiddal.

Látszólag logikus amit az ateisták mondanak, csak egy ponton túlmenőleg aki jobban ért a logikához az látja, hogy a keresztények logikája még helyesebb, ezért van az, hogy sokan fenn akadnak a szűrőn és megmaradnak ateistának.

2024. jún. 7. 13:27
 15/35 anonim ***** válasza:

"Milyen lenne? Ha téged követlek és rosszat kívánok másnak, akkor az téged minősít? Az aztán a logika öcsém......"

Ha rosszat kívánsz másnak akkor azzal olyat tesszel amit én tiltanék és amilyet az általam mutatott példában nem látnál. Tehát valójában nem követnél engem. Azonban ha követnél akkor betartanád az általam és példám által támasztott elvárásokat és akkor jellemezne a viselkedésed engem is.

"Ezek az idézetek csak néhány példa arra, hogyan ír a Biblia Isten jó cselekedeteiről és szeretetéről. A Biblia tele van hasonló részletekkel, amelyek bemutatják Isten irgalmas és kegyes jellegét."

"Az Úr irgalmas mindennel s kegyelmes minden teremtményével.”

Hát itt csak annyit írnak, hogy az.

“Mert én jól töprekedem felőletek, azt mondja az Úr, aki irgalmasság szándékát tartja érvényben; nem pedig a nyomorúságét; hogy reményteljes jövőt adjak nektek.”

Itt is csak a duma van.

“Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istennel szeretnek, minden a javukra szolgál, akik meghívást kaptak az ő szándéka szerint.”

Ez is csak duma.

“Mert Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

Na itt már valami konkrét cselekedet is. Csak ezzel több probléma is van.

Arról nem is beszélve, hogy figyelmenkívül kell hagyni ugye azokat az eseteket amikor Isten vagy Jézus viselkedése, cselekedetei sokkal inkább hasonlított egy ostoba kocsmatöltelékéhez.

"Ellentmondások hibák nincsenek. Kivéve ha eldobod a logikus gondolkodásodat, és nem vagy képes a megfelelően logikailag analizálni a biblia szövegrészleteket."

Tehát addig kiforgatni a szövegeket és amíg nem látod már a hibáját.

2024. jún. 7. 13:57
 16/35 anonim ***** válasza:

"Arról nem is beszélve, hogy figyelmenkívül kell hagyni ugye azokat az eseteket amikor Isten vagy Jézus viselkedése, cselekedetei sokkal inkább hasonlított egy ostoba kocsmatöltelékéhez."

Sem Isten sem Jézus ben nutatott ilyen viselkedést.

"Tehát addig kiforgatni a szövegeket és amíg nem látod már a hibáját."

Az nem kiforgatás hanem helyes értelmezés. Miért talán tilos?

Talán úgy kell értelmeznünk ahogyan először azt olvassuk és hirtelen gondoljuk, hogy az úgy van és azt jelenti? Miért ne lehetne Isten szavában

Mélyebb értelmet keresni mint amit felszínesen látunk? Ha a teremtése bonyolult és összetett, (ugye a tudományokból ezt már tudjuk) akkor a szava miért ne lehetne bonyolult és összetett?

2024. jún. 7. 14:06
 17/35 anonim ***** válasza:

"Sem Isten sem Jézus ben nutatott ilyen viselkedést."

Az ószövetség teli van olyan történetekkel ahol Isten nem egy intelligens megoldást választott a felmerülő probléma megoldására hanem gyilkolt függetlenül attól, hogy volt-e ott ártatlan, gyerek vagy akárki.

De Jézus is volt, hogy erőszakos módszerhez folyamodott ahelyett, hogy intelligens megoldást választott volna.

2024. jún. 7. 14:14
 18/35 A kérdező kommentje:
Isten nem csak kegyelmes, hanem igazságos, és megbünteti a rosszat.
2024. jún. 7. 14:17
 19/35 anonim ***** válasza:

"Az ószövetség teli van olyan történetekkel ahol Isten nem egy intelligens megoldást választott a felmerülő probléma megoldására hanem gyilkolt függetlenül attól, hogy volt-e ott ártatlan, gyerek vagy akárki."

Annak megvan a megfelelő kontextusa, amiben helyesen lehet értelmezni.

"De Jézus is volt, hogy erőszakos módszerhez folyamodott ahelyett, hogy intelligens megoldást választott volna."

Jézus sosem folyamodott erőszakos módszerekhez. Ha arra az esetre gondolsz mikor elzavarta a kufárokat a templomból, ott sem bántott senkit.

2024. jún. 7. 14:19
 20/35 anonim ***** válasza:

Látom hogy a matek se az erősséged :D

Igen, kegyetlen nagy a gének kombinációinak változatainak száma akár 1 generációnál is, pláne ennyinél. Csakhogy nem az volt a feladat hogy számold ki hogy mennyi eséllyel fog születni egy pont olyan kombináció mint én :D

Képzelj el lottósorsolást, 1-90 vannak számok. A kihúzott számsor 4,8,23,47 és 84.

Nem azt kell nézni hogy mekkora esélye volt hogy pont ez a számsor lesz, pláne hogy mennyi az esélye hogy megismétlődjön. Azt kell nézni hogy mivel volt rá esély hogy ez a számsor legyen, ki is lett húzva.

Vagyis igen, felfoghatatlan pici esély volt arra hogy ilyen szép szál legény legyek, de látod hogy itt vagyok.

Ha picit más géneket kaptam volna, talán akkor is itt lennék, csak más szem vagy hajszínnel, esetleg ellenkező nemmel.

2024. jún. 7. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!