Biztos, hogy Krisztust keresztre feszítették?
Sajnos az a baj, hogy nem létezik Isten, csak valakik ezt kitalálták, és elhitették az emberekkel ezeket a dolgokat, amikkel sajnos bebutították az embereket. VISZONT a halálból évezredek óta nem jött vissza senki, aki egymár meghalt, már évezredekkel elhunyt, az vissza nem jött..
Ezért bukott meg a Biblia.
Kérdező: "Biztos, hogy Krisztust keresztre feszítették?"
Te mit gondolsz e felől?
-Lefejezték?
-Karóba húzták?
-Felakasztották?
-Agyon verték, halálig ütlegelték?
-Halálig kínozták?
Vagy szerinted hogy és milyen módon ölték meg? Meg kell nézned és el kell olvasnod néhány történelmi könyvet abból az időből és látni fogod, hogy akkor a keresztre feszítés volt um. divatban, mint kivégzésimód. Ilyen egyszerű nem annyira bonyolult.
A Jehova tanúi számára bonyolult egyedül, mert őket elhitették, hogy Jézus nem keresztre lett feszítve hanem egy kínoszlopra. Röviden ennyi.
#51#: "...VISZONT a halálból évezredek óta nem jött vissza senki..."
Jan.11;
14. Ekkor azért nyilván monda nékik Jézus: Lázár megholt.
17. Elmenvén azért Jézus, úgy találá, hogy az már négy napja vala sírban.
38. Jézus pedig újra felindulva magában, oda megy vala a sírhoz. Az pedig egy üreg vala, és kő feküvék rajta.
39. Monda Jézus: Vegyétek el a követ. Monda néki a megholtnak nőtestvére, Mártha: Uram, immár szaga van, hiszen negyednapos.
40. Monda néki Jézus: Nem mondtam-é néked, hogy ha hiszel, meglátod majd az Istennek dicsőségét?
41. Elvevék azért a követ onnan, a hol a megholt feküszik vala. Jézus pedig felemelé szemeit az égre, és monda: Atyám, hálát adok néked, hogy meghallgattál engem.
42. Tudtam is én, hogy te mindenkor meghallgatsz engem; csak a körülálló sokaságért mondtam, hogy elhigyjék, hogy te küldtél engem.
43. És mikor ezeket mondá, fenszóval kiálta: Lázár, jőjj ki!
44. És kijöve a megholt, lábain és kezein kötelékekkel megkötözve, és az orczája kendővel vala leborítva. Monda nékik Jézus: Oldozzátok meg őt, és hagyjátok menni.
Mat.27;
52. És a sírok megnyílának, és sok elhúnyt szentnek teste föltámada.
53. És kijövén a sírokból, a Jézus föltámadása után bementek a szent városba, és sokaknak megjelenének.
Pál első nagyobb térítő útján meghalt mert megkövezték és lélekben megjárta a Paradicsomot.
Csel.14,19. Jövének azonban Antiókhiából és Ikóniumból zsidók, és a sokaságot eláltatván, megkövezék Pált, és kivonszolák a városból, azt gondolván, hogy meghalt.
2Kor.12,2. Ismerek egy embert a Krisztusban, a ki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig.
2Kor.12,4. Elragadtatott a paradicsomba, és hallott kimondhatatlan beszédeket, a melyeket nem szabad embernek kibeszélnie.
Nos ezek után lehetne még beszélgetni a klinikai halálról. Élet az élet után, élet a halál után stb.
Tehát vannak, akik visszajöttek a halálból ill. a halál mezsgyéjéről, széléről, határáról.
Az a vicces hogy az egészben hogy Jézus feltámadása tulajdonképpen a világ végének a kezdete kellene legyen. Pál saját maga is így írta, hogy ha Jézus feltámadt, akkor már mindenki fel fog támadni. A korai keresztény községeknek az apokalipticizmus volt a központja. Nem mintha nem lenne valamilyen világvége-féleség a zsidóságban is, szó se róla. Malakiás könyve, amely a keresztény biblia Ószövettségének a végén helyezkedik el, a Zsidó Bibliában pedig a rangsorban középső, Neviim könyvek befejező részeként:
" 1. Mert ímé, eljön a nap, lángoló mint a sütő-kemencze, és olyanná lesz minden kevély és minden
gonosztevő, mint a pozdorja, és megégeti őket az eljövendő nap, azt mondja a Seregeknek Ura, a mely nem
hagy rajtok gyökeret, sem ágat.
2. És feltámad néktek, a kik félitek az én nevemet, az igazságnak napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt,
és kimentek és ugrándoztok, mint a hízlalt tulkok.
3. És széttapodjátok a gonoszokat, és porrá lesznek lábaitok nyomása alatt azon a napon, a melyet én
szerzek, azt mondja a Seregeknek Ura.
4. Emlékezzetek meg Mózesnek, az én szolgámnak törvényéről, a melyet rendeltem ő általa a Hóreben, az
egész Izráelnek rendelésekül és ítéletekül.
2
Móz. 20,1.
5. Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.
Mát. 11,7., Mát. 11,10., Mát. 11,14.
6. És az atyák szívét a fiakhoz fordítja, a fiak szívét pedig az atyákhoz, hogy el ne jőjjek és meg ne verjem e
földet átokkal."
Miért mindig a jó válaszokat pontozzátok le 0%-ra?
Nem rosszból csak fura, hogy általában majdnem a legtöbbször még a jó válaszok is 0%-ra vannak lepontozva.
Mitől jó egy válasz amit nullára pontoznak? Én azt veszem észre, hogy a válaszok lepontozása közösségfüggő, mindig azt pontozzák lejjebb, amely az adott kérdéshez özönlő közösségen belül kisebbségi véleményt jelent. Szóval ha egy kérdéshez jobban özönlenek szélsőjobboldali véleményű keménykedők, akkor mindig lepontozzák azon véleményeket, amelyek józan gondolkodásra próbálják terelni a beszélgetést, ami a legegyszerűbb példa amit fel tudok hozni.
Mivel ez vallási vonzatú kérdés, mint "hívő" (Keresztény), mint "hiten kívüli" (Agnosztikus, Deista, Ateista, Pogány, vagy egyéb) jön, és azon múlik a pontozások kimenetele, hogy adott pillanatban melyik oldalt képviselik többen az idelátogatók közül.
Nekem már lassan úgy jön le a tantusz, hogy Istent azért találták csak ki, hogy az embereket megfélemlítsék, hogy viselkedjek jól és ne bántsák az emberek egymást.
Mert az emberek őszintén még egymástól is félnek még, nem hogy mástól, vagy más lénytől, még egymástól is nagyon tartanak az emberek és szerintem Istent pont ezért találták ki, hogy félelemben tartsák az embereket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!