Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Biztos, hogy Krisztust kereszt...

Biztos, hogy Krisztust keresztre feszítették?

Figyelt kérdés

jan. 29. 12:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/105 anonim ***** válasza:
0%

Én sok mindenen gondolkodtam már, hogy mi van, ha egy háború balhé viszály volt a Jézus és valaki között, amikor ő élt, valakivel vagy valakikkel összevesztek és ezért ölték meg talán a Jézust és mikor eltemették, csak azért találták ki róla, hogy feltámadt, hogy félelemben tudják tartani valamivel az élő embereket, hogy ne lázadjanak az élő emberek a földön és ezt terjesztették szét az egész világba, hogy ez legyen az emberek félelemben tartása. Mert az ember az vad és kegyetlen és hogy valami legyen, amitől tartsanak az emberek.

Néha már ezért gondolom csak az Isten és a Jézus legendát félelemben tartásnak, mert ahányan élünk a földön, sokan ha nem lenne mondva, az emberek nem is tudnának róla, nem is gondolnák azt az emberek, hogy az Isten vagy hogy valami figyeli őket, hanem bátran csinálják a rosszindulatot a kegyetlenséget sokan az emberek a földön... És ha nem merülne fel az emberek tudtára adva Isten vagy Jézus neve, az emberek nem is tudnának róla, ha nem beszélnénk róla.

Ezért fordult már meg a fejemben, hogy nem lehet mikor Jézus élt a földön valakivel, vagy valakikkel összeveszett, balhé azaz veszekedés volt közte és azok között, akik megölhették és tán kitalálhatták róla csak elhitetve azt, hogy feltámadt, hogy ez legyen az emberek félelemben tartása.

jan. 31. 14:42
 32/105 anonim ***** válasza:
100%

A történelmi Jézust minden bizonnyal keresztre feszített.

Egyébként nem tartom kizártnak, hogy konkrétan a keresztre feszítést tömegesen nem a kersztenység szkeptikusai tagadják.

Hanem a kersztenység egy csoportja, a Jehova tanúi. Ők azt állítják, hogy oszlophoz szögezték Jézust.

jan. 31. 14:53
 33/105 anonim ***** válasza:
100%

*keresztényég - pontosabban.

Elnézést, hogy többször helytelenül írtam le ezt a szót, de a telefonom megjegyzte a rossz helyesírást. xD

jan. 31. 14:54
 34/105 anonim ***** válasza:
0%
Az a baj, hogy mindenki ahányan élünk a földön, annyian állítanak annyimindent, sokan még azt is tagadják, hogy nekünk egyáltalán istenhez közünk van.
jan. 31. 16:21
 35/105 anonim ***** válasza:
0%

De valóban igaz amúgy, hogy az emberek egyrésze, hogy ha nem lenne megemlítve Isten meg se semmi, az emberek egyrésze, bizonyos némelye nem is tudnának róla, még csak rá sem gondolnának az emberek Istenre, meg Jézusra meg főleg, hogy vannak körülöttünk stb, hanem nem odafigyelt módon az emberek csinálnák a rosszat, a bajt a másikat való megbántást a saját érdekeiket nézve az emberek.

Szerintem is itt valamit kitalálhattak, valami volt még Jézus idejében akkoriban is direkt kitalálhattak róla valamit, hogy az embereket félelemben tartsák.

jan. 31. 16:32
 36/105 anonim ***** válasza:
64%

Nem az a kerdés, hogy létezett-e egy Jézus nevű ember akit keresztrefeszítettek. Talán 10 db is volt.

A kialakult vallás azt állítja, hogy ő Isten. Ezt kellene bizonyítani! Mert az evangéliumokat hiteltelen emberek írták és eltünt az erdeti példányuk, a másolatok pedig még hiteltelenebbek.

Ha mégsem ő isten, akkor a keresztények mind bálványimádók, ami okot ad a vallási háborúkra!

jan. 31. 20:41
 37/105 Vuk-91 ***** válasza:

36-osnak igazat adnak a zsidók is, mármint abban hogy a zsidó vallásban az a kultusz, ami Jézust követi, ellentmond az isten egységének, valamint isteni jelentőséget tulajdonít valaminek, ami elvileg fizikai, materiális formában jelen volt, az már ténylegesen bálványimádásnak minősül, még a szobrok nélkül is. Hogy idézzem korábban (#25-ös válaszban) megadott linket: "A közbenjáróra vonatkozó tiltás a Maimonidész leírása szerint a bálványimádást tiltó második parancsolatban foglaltatik. Ezért aztán az újszövetségi kijelentés[35]: „senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam [azaz Jézus által]”, a zsidók számára nem elfogadható. Még ha egy zsidó Isten részének tekint is valamit, azt nem használhatja közbenjáró gyanánt. A Tóra azt tanítja, hogy mindenki képes közvetlen kapcsolatot létesíteni Istennel.

Ezek az ősi pogányságban gyökerező keresztény hiedelmek képezték az alapját annak az elutasításnak, amellyel a zsidók az elmúlt kétezer esztendőben akár halálbüntetés terhe mellett is ellenálltak a kereszténységnek. A zsidók mindig is érezték és értették, hogy az áttérés egyet jelentene Istenhez fűződő, a Tórában leírt kapcsolatuk felbontásával."

febr. 1. 09:00
 38/105 anonim ***** válasza:
0%

Én ma beszéltem egy nénivel aki 77 éves, hogy az Istent valóban kitalálták a zsidók ugyanúgy mint a Jézust is, hogy félelembe tartsák az embereket, de már évezredek óta ezzel félemlítik az embereket, a zsidók diktáljlák a szabályokat, hogy az emberek hogy éljenek a földön.

Annak idején zsidók ezreit feszítették keresztre, mert egyébként a zsidók még egymást is utálják. Érdek egy nép a zsidó nép.

Ezt mondta nekem ma ez a kedves 77 éves néni, hogy már évezredek óta ezzel az Isten kitalációval félemlítik az embereket.

febr. 1. 17:24
 39/105 anonim ***** válasza:

"Ezt mondta nekem ma ez a kedves 77 éves néni, hogy már évezredek óta ezzel az Isten kitalációval félemlítik az embereket."

Ha egy kedves 77éves néni mondja, akkor biztos igaz..........

xD

febr. 1. 17:44
 40/105 anonim ***** válasza:
0%
Én szerintem is, hisz már, aki 60 vagy 70 fele van a korban, azok az emberek már csak jobban tudják, hisz már hány éve élnek a földön.
febr. 1. 20:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!