Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy a valláskri...

Miért van az, hogy a valláskritikában utazóknak mindig csak a keresztény vallással van baja?

Figyelt kérdés

Miért nem kritizálják sosem a sintó vallást?

Vagy bármely pogány vallást?

2023. aug. 12. 07:03
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nagy tévedés.

A rossz emberek rossz dolgokat csinálnak, a jó emberek jókat.

DE! Azt csak a vallás tudja elérni, hogy jó emberek rossz dolgokat csináljanak.

Lásd: Ábrahám.

2023. aug. 18. 16:23
 42/44 A kérdező kommentje:

"DE! Azt csak a vallás tudja elérni, hogy jó emberek rossz dolgokat csináljanak."

Az aztán a nagy bölcsesség komám.

"Lásd: Ábrahám."

Milyen Ábrahám? Talán Abraham Lincolnra gondolsz?

2023. aug. 18. 16:35
 43/44 anonim ***** válasza:
90%

Na, itt egy igazi hívő.

A természete is méltó a valláshoz, és a tudása is.

2023. aug. 18. 16:39
 44/44 anonim ***** válasza:
86%

"Tehát először kijelented, hogy ugyanazok a logikai hibák vannak a keresztény vallásban mint az összes többiben."

A hibák alapja ugyan az, viszont ha nem ismerem a szent írásokat, akkor specifikusan nem tudok belekötni.

Ha meg nem ismerem a hitet és az írásaikat pontosan, akkor szerintem semmi értelme sincs kötekednem.

Mert a Bibliából bármikor tudok idézni és tudom hogy mit és hol keressek.

Ez teszi lehetővé a párbeszéd tisztaságát.

"És még te beszélsz logikáról............"

Igen én beszélek logikáról.

Az mennyire logikus, hogy nem specifikus példákkal dobálózok olyan hittel szemben amit nem ismerek eléggé?

Akkor van értelme, ha rá tudok mutatni, hogy nézd pont itt van az a rész ami szemben áll egy másik írással vagy hagyománnyal.

2023. aug. 18. 22:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!