Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy a valláskri...

Miért van az, hogy a valláskritikában utazóknak mindig csak a keresztény vallással van baja?

Figyelt kérdés

Miért nem kritizálják sosem a sintó vallást?

Vagy bármely pogány vallást?

2023. aug. 12. 07:03
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
88%

"Most őszintén, nektek nincs pénzetek, hogy összerakjatok egy normális Pc-t és játszatok inkább."

Neked van?

2023. aug. 12. 11:10
 12/44 anonim ***** válasza:
77%

"Tehát akkor tényleg léteznek pogány vallások"

Mint pl a kereszténység. A logikád alapján pl egy buddhista szempontjából egy keresztény követ pogány vallást.

Nagyon nem vagy képben...

2023. aug. 12. 11:29
 13/44 anonim ***** válasza:
91%

Jó, ezen ne vitatkozzatok.

Pogány vallás nem létezik, pogány vallások léteznek, jól írta a kérdező.

Azért nem kritizáljuk, mert MA MÁR jelentéktelenek. Pár ezer hívük van egyenként, és alig ismertek.

De ha kritikát akarsz hallani: nagyon rosszul esik, hogy annak idején a magyarok fehér lovat áldoztak, a régebbi vallások emberáldozatait már nem is említve.

Egyébként a kérdező szerintem abban reménykedik, hogy ha az emberek jobban elkezdik kritizálni a pogány vallásokat, akkor nem jut annyi energiájuk a keresztény kritikákra.

2023. aug. 12. 11:35
 14/44 anonim ***** válasza:
92%

"Most komolyan? Ki foglalkozik, figyeli, hogy mit mond a magyar kormány?"

Azért Magyarországra egész nagy hatással van a magyar kormány. Nagyon sok pénzt, időt, energiát ölnek a kereszténység propagálására.

Magyaroszágon a keresztény vallás a legnagyobb, a többi vallás alig van jelen, alig láthatóak itthon. Így nehéz más vallásokat kritizálni, ha még a létezésükről is alig tudnak.

2023. aug. 12. 13:18
 15/44 anonim ***** válasza:
78%
Én kritizálom kedves kérdező😇😊 éjt nappallá téve kritizáloma reinkarnáció hívőket, buddhistákat, hindukat. A Sátán vagy mittudomén mi nagyon csunýán félre vezette őket
2023. aug. 12. 13:49
 16/44 anonim ***** válasza:
78%

Kedves kérdező!

Én a vallás kérdését leginkább a szekularizáció irányából szoktam megközelíteni, és ezen felül különböző radikális gondolatokkal van problémám.

Magyarországon a különböző kersztény egyházaknak van befolyása és a keresztény felekezetek a népszrűek, és a kormány ezeket propagálja, és a vallási fanatikusok is innen kerülnek ki.

Globális szinten lehet és kell az iszlámról beszélni, de itthon szerintem nem tényező.

Azzal önmagában semmi problébám, ha valaki vallásos, de ne akarja másra kényszeríteni a vallását, és a csak abból következő dolgokat.

2023. aug. 12. 18:01
 17/44 anonim ***** válasza:
14%

"A zsidó vallás nem ennyire erőszakos és térítő"

Aha nem, egyáltalán nem erőszakos, nem is kirekesztő.. 😃

(Van amúgy chaszid zsidó és neológ ismerősöm is, nem akarom őket se kollektíve leírni ennyivel)

Ez a válasz tökéletesen meg is válaszolja a kérdést: az ateisták többségének fogalma sincs a többi vallásról. Igazából a kereszténységről se sok van, de arról elméletileg többet tanították nekik.

2023. aug. 12. 18:48
 18/44 anonim ***** válasza:
16%
Az ateisták sok esetben még a keresztény vallást sem ismerik normálisan pedig itt van körülöttük és még tanultak is róla. Így túlzott elvárás szerintem hogy egy ateista észérvekkel kritizáljon egy másik vallást.
2023. aug. 12. 21:00
 19/44 anonim ***** válasza:
71%

"Így túlzott elvárás szerintem hogy egy ateista észérvekkel kritizáljon egy másik vallást."

Az észérveknek mi köze van a vallásokhoz?

2023. aug. 12. 21:19
 20/44 A kérdező kommentje:

"Az észérveknek mi köze van a vallásokhoz?"

Na ez is sokat elárul az idetévedő ateisták értelmi és műveltségi szintjéről.

Az észérveknek éppen csak ennyi köze Istenhez:

https://www.youtube.com/watch?v=2sF70dru2hA

Ehhez hasonlóan milliónyi észérv van már kidolgozva melyek Isten létezését bizonyítják.

Kedves 19-es te még nem láttad Istent, há akkó az nem létezik, gondolod magadban.....

2023. aug. 12. 21:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!