Keresztények és ateisták! Tettetek itt fel olyan kérdést,(GYK.hu/valláskritika) melyet úgy éreztétek, hogy az ellenkező fél képviselői nem tudtak megválaszolni, vagy az arra adott válaszuk nem volt kellőképpen kielégítő?
"Mennyivel repül egy töketlen fecske?"
Mégis milyen fecske, afrikai vagy európai?
Nos én egyik csoport sem vagyok. Én istennel vagyok, nekem nincs "ellenkező fél". Mindenki velem és velünk van, a testvérem.
A válaszom igen, nem tudták megválaszolni se keresztények, sem ateisták.
Nem vagyok sem ateista, sem keresztény. Nekem olyan kérdésem volt, amire nem kaptam megnyugtató választ, hogy:
Mit tennél ateistaként - mint akinek ugye van egy tudatosan és alaposan átgondolt, racionális erkölcsi értékrendje - , ha halálod után az isteni ítélőszék elé kerülnél: megpróbálnál igazodni az isteni értékrendhez vagy kitartanál korábbi erkölcsi meggyőződésed mellett, és vitába szállnál vagy vállalnád akár a pokol kínjait is?
Erre gyakorlatilag csak olyan válaszok jöttek, hogy "de hát nincs is isten". Ennél több fantáziát vártam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!