Miért van az, hogy a valláskritikában utazóknak mindig csak a keresztény vallással van baja?
Miért nem kritizálják sosem a sintó vallást?
Vagy bármely pogány vallást?

"Az észérveknek mi köze van a vallásokhoz?"
Úgy értem túl nagy elvárás hogy egy ateista az adott vallást kritizálja annak valós tanításai alapján és ne például városi legendák, féligazságok alapján.

"valós tanításai alapján"
Ez egy kicsit nehezebb, ha egy vallásnak van 6000 irányzata - de még ráadásul, ha valakinél ez szóba kerül, akkor az jön, hogy "ja, de hát én nem így hiszem".

"milliónyi észérv van már kidolgozva melyek Isten létezését bizonyítják."
Egyébként amit linkeltél videó, abban nem a klasszikus Jézus, Allah és hasonló istenek, tudattal rendelkező entitások vannak. Helyette egy 5 állítás, amiket igaznak mond az van istennek elnevezve.
Valójában csak annyi van, hogyha valamit (még) nem tudunk (pl. hogy hogyan keletkezett az univerzum), azt nyugodtan foghatjuk istenre és a dolog meg van oldva.
Amúgy ha azt mondaná egy felnőtt neked, hogy szerinte létezik a Mikulás, akkor furcsán néznél rá? Miért tennéd, miben másabb a Mikulás az istennél?

"Úgy értem túl nagy elvárás hogy egy ateista az adott vallást kritizálja annak valós tanításai alapján és ne például városi legendák, féligazságok alapján."
Nincsenek "valós tanítások". Ott kezdődik, hogy ugyanazt a Bibliát legalább két tucatnyi módon értelmezik a különböző vallási irányzatok. Mindegyik szerint az övék az igazság.
Egy ateista adekvát kérdéseket tesz fel, amire mindegyik "szekta" csak maszatoló választ ad. A közös bennük: "el kell hinni mert csak!".
Milyen "városi legendákra, féligazságokra" gondolsz egy teljesen kitalált történet kapcsán?

"Nincsenek "valós tanítások". Ott kezdődik, hogy ugyanazt a Bibliát legalább két tucatnyi módon értelmezik a különböző vallási irányzatok. Mindegyik szerint az övék az igazság."
Hogyne lennének tanítások. Ha te egy vallást kritizálsz akkor tisztában kellene lenned ezekkel. Csak hát az ateisták többsége még a keresztény tanításokat is felületesen ismeri, a több valláshoz meg gőzük sincs.
"Milyen "városi legendákra, féligazságokra" gondolsz egy teljesen kitalált történet kapcsán?"
Arra gondolok mikor olyasmit tulajdonítanak egy vallásnak ami valójában nem annak a tanítása.

"Hogyne lennének tanítások. "
Nem azt írtam hogy "nincsenek tanítások". Próbáld megérteni amit írtam, ne csak felületessen fuss át rajta!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!