Miért van az, hogy a valláskritikában utazóknak mindig csak a keresztény vallással van baja?
Miért nem kritizálják sosem a sintó vallást?
Vagy bármely pogány vallást?
"De ugyanez igaz az építőiparra is"
Ja!Akkor mindjárt más...
Az építőipar is az emberek félelmére építette magát és megégettek mindenkit akik mondjuk más módon építették a házukat?
1500 év terror épp elég volt a keresztényekből,mára már pechjükre vagyunk annyira felvilágosultak és civilizáltak,hogy az egyház ne tudja a testet tovább kínozni,a lelkek megtévesztéséhez való jogot meg kibérlik a kapzsi kormányoktól.
Na befejezem akkor rendesen mert félbe maradt előző kommentem.
Az építőiparban a vállalkozó kaszál a legnagyobbat, egy társasházból 100 milliókat.
Aztán az alvállalkozó aki tőle kivállalja a munkát és megcsinálja az embereivel, ő már csak 10 milliókat szakíthat.
Aztán jönnek a kivitelezők, a szakemberek akik már csak százezreket kapnak.
Legalul pedig a szegény segédmunkások, nekik lökik a legkevesebbet.
Aztán meg amelyik munkás felemeli a hangját a fizetés emelés érdekében, azzal érvelnek ellene hogy örüljetek, hogy egyáltalán van munka. xD
"Az építőipar is az emberek félelmére építette magát és megégettek mindenkit akik mondjuk más módon építették a házukat?"
Hát megégetni éppen nem de azért:
https://www.youtube.com/watch?v=jxhkbApe--k
xD
Attól,hogy az építőipar velejéig korrupt az nem teszi jobbá a szintén velejéig korrupt egyházat.
A lényeg a te példádnál maradva az,hogy nincs mindenek felett álló kőmüves könyv ami azt tanítja,hogy vagy épitész leszel vagy ha nem akkor a jussod az örök kárhozat és szenvedés.
Ez így NEM IGAZ.
A látszata pedig valószínűleg azért van, mert környezetünkben ez a gyakoribb.
#33 Ebben a hozzászólásodban mindenben igazad van.
Csak hogy az olyan hívőket mint amilyen én is vagyok, azaz hogy felekezeten kívüli és nem járok semmilyen gyülekezetbe, templomba teljesen figyelmen kívül hagyod. A kereszténység nem csak az egyházból áll, ahogyan Isten sem egyenlő az egyházzal.
-Mert a keresztény vallással találkozom.
-Mert a keresztény vallás követői próbálnak meg téríteni.
-Mert a keresztény vallást próbálják kormány szinten is erőltetni.
...
"Csak hogy az olyan hívőket mint amilyen én is vagyok, azaz hogy felekezeten kívüli és nem járok semmilyen gyülekezetbe, templomba teljesen figyelmen kívül hagyod. "
Pont,hogy felekezeteken kívüli ámbár vallásos embereket tudom tisztelni.Nézetem szerint sekélyes az az életvitel ami mellőz minden spiritualizmust és csak a világi dolgokra hagyatkozik,de a te nézeteid inkább továbbgondolásnak gondolom mint egy egyéni útnak.
Pedig az üdvös az lenne,ha mindenki a saját igazságát találná meg és nem hagyatkozna a már felvetett alapokra.Az ilyen mindig személyes út és akkép nem is lenne támadható vagy elfogadhatatlan.
Nem csak a szűk környezetedben kellene vizsgálódnod, hanem nagyobb területen.
Amit a 7#-ben írtam, az globális jelenség. érdekes, hogy statisztikailag, különböző jogvédő és civil szervezetek jelentései alapján a kereszténység a legüldözöttebb vallás. (A világon, nem a falud határában.)
Mert a keresztény vallás a legelterjedtebb Európában.
Erről van a legtöbb ismeretem.
Emellett a legrosszabb jellemzőket ami vallásra lehetséges, hozza elő az emberekből.
Ugyan azok a logikai és érvelési hibák, mint bármely más vallásban.
De most menjek és kritizáljak olyan vallást amiről még nem is hallottam?
Dehogy, tovább szapulom a kereszténységet és a hívőket, HA megérdemlik.
"Ugyan azok a logikai és érvelési hibák, mint bármely más vallásban."
Aztán rögtön írod, hogy:
"De most menjek és kritizáljak olyan vallást amiről még nem is hallottam?"
Tehát először kijelented, hogy ugyanazok a logikai hibák vannak a keresztény vallásban mint az összes többiben.
Aztán meg írod, hogy nem ismered a többi vallást.
Akkor honnan tudod, hogy ugyanazok a logikai hibák vannak az összes vallásban és a keresztényben is?
És még te beszélsz logikáról............
"Emellett a legrosszabb jellemzőket ami vallásra lehetséges, hozza elő az emberekből."
Rosszat csak a rossz emberekből lehet előhozni bármivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!