Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy a valláskri...

Miért van az, hogy a valláskritikában utazóknak mindig csak a keresztény vallással van baja?

Figyelt kérdés

Miért nem kritizálják sosem a sintó vallást?

Vagy bármely pogány vallást?

2023. aug. 12. 07:03
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
88%

"De ugyanez igaz az építőiparra is"

Ja!Akkor mindjárt más...

Az építőipar is az emberek félelmére építette magát és megégettek mindenkit akik mondjuk más módon építették a házukat?

1500 év terror épp elég volt a keresztényekből,mára már pechjükre vagyunk annyira felvilágosultak és civilizáltak,hogy az egyház ne tudja a testet tovább kínozni,a lelkek megtévesztéséhez való jogot meg kibérlik a kapzsi kormányoktól.

2023. aug. 13. 10:04
 32/44 A kérdező kommentje:

Na befejezem akkor rendesen mert félbe maradt előző kommentem.

Az építőiparban a vállalkozó kaszál a legnagyobbat, egy társasházból 100 milliókat.

Aztán az alvállalkozó aki tőle kivállalja a munkát és megcsinálja az embereivel, ő már csak 10 milliókat szakíthat.

Aztán jönnek a kivitelezők, a szakemberek akik már csak százezreket kapnak.

Legalul pedig a szegény segédmunkások, nekik lökik a legkevesebbet.

Aztán meg amelyik munkás felemeli a hangját a fizetés emelés érdekében, azzal érvelnek ellene hogy örüljetek, hogy egyáltalán van munka. xD

"Az építőipar is az emberek félelmére építette magát és megégettek mindenkit akik mondjuk más módon építették a házukat?"

Hát megégetni éppen nem de azért:

https://www.youtube.com/watch?v=jxhkbApe--k

xD

2023. aug. 13. 10:32
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

Attól,hogy az építőipar velejéig korrupt az nem teszi jobbá a szintén velejéig korrupt egyházat.

A lényeg a te példádnál maradva az,hogy nincs mindenek felett álló kőmüves könyv ami azt tanítja,hogy vagy épitész leszel vagy ha nem akkor a jussod az örök kárhozat és szenvedés.

2023. aug. 13. 10:49
 34/44 Jégszív ***** válasza:
78%

Ez így NEM IGAZ.

A látszata pedig valószínűleg azért van, mert környezetünkben ez a gyakoribb.

2023. aug. 13. 10:55
 35/44 A kérdező kommentje:

#33 Ebben a hozzászólásodban mindenben igazad van.

Csak hogy az olyan hívőket mint amilyen én is vagyok, azaz hogy felekezeten kívüli és nem járok semmilyen gyülekezetbe, templomba teljesen figyelmen kívül hagyod. A kereszténység nem csak az egyházból áll, ahogyan Isten sem egyenlő az egyházzal.

2023. aug. 13. 11:05
 36/44 anonim ***** válasza:
91%

-Mert a keresztény vallással találkozom.

-Mert a keresztény vallás követői próbálnak meg téríteni.

-Mert a keresztény vallást próbálják kormány szinten is erőltetni.

...

2023. aug. 13. 11:07
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

"Csak hogy az olyan hívőket mint amilyen én is vagyok, azaz hogy felekezeten kívüli és nem járok semmilyen gyülekezetbe, templomba teljesen figyelmen kívül hagyod. "

Pont,hogy felekezeteken kívüli ámbár vallásos embereket tudom tisztelni.Nézetem szerint sekélyes az az életvitel ami mellőz minden spiritualizmust és csak a világi dolgokra hagyatkozik,de a te nézeteid inkább továbbgondolásnak gondolom mint egy egyéni útnak.

Pedig az üdvös az lenne,ha mindenki a saját igazságát találná meg és nem hagyatkozna a már felvetett alapokra.Az ilyen mindig személyes út és akkép nem is lenne támadható vagy elfogadhatatlan.

2023. aug. 13. 11:40
 38/44 Hussaro Hungaricus ***** válasza:
9%

Nem csak a szűk környezetedben kellene vizsgálódnod, hanem nagyobb területen.

Amit a 7#-ben írtam, az globális jelenség. érdekes, hogy statisztikailag, különböző jogvédő és civil szervezetek jelentései alapján a kereszténység a legüldözöttebb vallás. (A világon, nem a falud határában.)

2023. aug. 18. 01:00
 39/44 anonim ***** válasza:
67%

Mert a keresztény vallás a legelterjedtebb Európában.

Erről van a legtöbb ismeretem.

Emellett a legrosszabb jellemzőket ami vallásra lehetséges, hozza elő az emberekből.

Ugyan azok a logikai és érvelési hibák, mint bármely más vallásban.

De most menjek és kritizáljak olyan vallást amiről még nem is hallottam?

Dehogy, tovább szapulom a kereszténységet és a hívőket, HA megérdemlik.

2023. aug. 18. 10:09
 40/44 A kérdező kommentje:

"Ugyan azok a logikai és érvelési hibák, mint bármely más vallásban."

Aztán rögtön írod, hogy:

"De most menjek és kritizáljak olyan vallást amiről még nem is hallottam?"

Tehát először kijelented, hogy ugyanazok a logikai hibák vannak a keresztény vallásban mint az összes többiben.

Aztán meg írod, hogy nem ismered a többi vallást.

Akkor honnan tudod, hogy ugyanazok a logikai hibák vannak az összes vallásban és a keresztényben is?

És még te beszélsz logikáról............

"Emellett a legrosszabb jellemzőket ami vallásra lehetséges, hozza elő az emberekből."

Rosszat csak a rossz emberekből lehet előhozni bármivel.

2023. aug. 18. 16:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!