Hogyha összegezned kellene, itt a valláskritikában az előző néhány évben feltett kérdések alapján az ateistákat, és a keresztényeket, akkor szerinted kik vitáztak színvonalasabban, és érveltek jobban a maguk részéről? Az ateisták vagy a keresztények?
Már mind a két táborból láttam nagyon értelmes, jó érveket hozó, kulturáltan vitázó hozzászólókat és láttam éppen annyi ateistát, mint keresztényt, akik röviden és finoman fogalmazva túl hülyék voltak a vitához.
Pont ezért én nem tudnám egyik tábort se egy kalap alá venni.
(egy keresztény)
Maximálisan egyetértek az előttem szólóval. Nem attól függ a hozzászólás vagy érvelés értéke, hogy milyen hitű.
Egy ateista.
Szerintem nem teljesen.
Mivel az ateisták egy hajszállal okosabbak (felmérés),
no meg az ateizmus ezt támogatja is, a hittel szemben,
valamint üldözöttebbek (legalábbis régebben, bár még vannak nyomai),
valamint nincs akkora hagyománya sem - mindezek miatt egy olyan ateista, aki ír is ide, általában elhivatottabb és felkészültebb is, mint egy hasonló hívő.
Persze ez átmeneti állapot, és ha ezek a szempontok megszűnnek, akkor ez a hatás is megszűnik.
Őszintén szólva én nem emlékszem milyen kérdések/viták voltak két éve. Azt sem hogy egy éve.
A legutóbb látott vitákban azonban egyértelműen az ateisták voltak az érdemibb/érdemi válaszolók.
Ez persze nem a hívőket vagy az ateistákat jellemzi pusztán az itteniek egy részét. Főleg annak tekintetében, hogy van itt egy két keresztény válaszoló akik attól keresztények, hogy jól megtanulták ezt a szót. Arról már csak nagyon felületes tudásuk van, hogy miről is szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!