Vallásos indoktrináció betiltása szerintetek jó ötlet?
Figyelt kérdés
#vallás #indoktronáció
2023. jún. 30. 11:51
21/21 anonim válasza:
20-as, ezt nekem írtad? 15-19-es voltam. Látom 100%-ot kaptál én meg 0-át, de én pontosan tudom, hogy ez nem engem minősít, hanem ezt a fórumot. Igen nagyjából ez a szint. Én nem arról beszéltem, hogy hogyan kell nevelni egy gyereket, hanem filozófiai tény-megállapításokat tettem, hogy a folyamat ami végbemegy az egy irracionális elem. Ebből fakadóan aggályos az egész. A minták öröklődnek tovább, melyek sok esetben helytelenek. (Abba bele sem megyek, hogy a vallásos elképzelések és a valóság /modern világ/ között mekkora ellentétek feszülnek.) Amúgy nagyjából úgy néz ki a helyzet, hogy a csecsemőt elviszik a keresztelőre, ahol "felkenik". Ez egy mágikus instancia. (lehet ezen vitatkozni, márpedig az). Utána hittan (Biblia) (mítoszok tömkelege, naív és együgyű történetek), mint pszichikus implantátumok, majd jön a bérmálkozás (esetleg konfirmáció), közben valami terelődés-ráhatás ebben a "tükör-törésben" a világi dolgokra is (szakmaválasztás, továbbtanulás, hatások átlépése...avagy nem mer dolgokat meglépni stb.) Közben természetesen az erkölcs és az etika , (mint különféle dolgok) vagy kettéválnak vagy torzulnak, ugyanis az erkölcs és etika különféle dolgok. Szóval mindez nem befolyásoltatás? Mesélj még! S , még valami: ennek az egésznek van egy irracionális genetikai háttere, erről beszéltem, a "pszichikus determináció", nevezhetjük "sejt-emlékezetnek", melyet a családi háttér tovább örökíti generációról-generációra, s, véleményem szerint ebből nehéz is kilépni, mert vagy egy trauma, törés az életúton, amikor kibukhat ez a dolog, vagy iszonyatos erőfeszítések árán lép ki az egyén, esetleg szakember bevonását is igénybe kell venni, de még mentális betegségek is kialakulhatnak a meghasonlás miatt, van úgy , hogy komoly harc kitörni ebből, hogy a valódi "önmaga" lehessen a gyerek. Szóval az én véleményem, hogy a vallásokat legfeljebb "ismeret-szinten" lehet megmutatni, de ennyi, belevinni a gyereket roppant veszélyes és káros, mert a vallás mögött mágia van. (politikáról, hatalomról már ne is beszéljünk) Amúgy milyen Kínáról , Észak-Koreáról, meg sátánistákról beszélsz? Ki állított ilyeneket Rajtad kívül? Mellesleg a kínai néplélek pl. egészen más , mint a magyar, főleg a korábbi századokban volt más (véleményem szerint magasabb rendű volt régebben, mint a magyar, persze azokat is már megtörte ez a világ....MAO, a "kommunista" népnevelés, propaganda, politika, az elnyomás főleg stb.) Ennek ellenére a kínai középosztály vagy átlag, sokkal tisztább értelmű-gondolkodású, mint pl. a magyar (én ezt tapasztaltam), nem mellesleg jelentős buddhista hagyományok vannak, s, mint ilyen a buddhizmus tekinthető még a legnormálisabb-legtoleránsabb-(leg)politikamentesebb vallásnak a vallások között. Eme írással lehet egyet meg nem egyet érteni, nem vitaindítónak szántam, ehhez egy betűt elvenni vagy hozzátenni nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!