Jehova tanúi komolyan gondolják, hogy jó ötlet egy gyerekeknek készült mesekönyvbe vérés jeleneteket betenni?
Mikor gyerek voltam, akkor jártak hozzánk Jehova tanúi. Feltehetően tőlük kaptuk azt a sárga, gyerekeknek készült bibliai könyvet, amit lapozgattam. Kifejezetten véres jelenetek voltak benne. Szerencsére már nincs, viszont most rákerestem, és megtaláltam. Erről a könyvről van szó, ott vannak a képek is belőle:
Természetesen nem csak Jehova tanúi a hibásak ebben, hanem anyám is, aki beengedte őket a lakásba, és nem nézte meg pontosan, hogy mit kapok a kezembe.
De ettől függetlenül vajon a Társulat tényleg jó ötletnek tartja ennek a könyvnek a forgalmazását?
Nem vagyok tanú, sőt rühellem őket, de másképp mégis hogy lehetne ábrázolni a bibliai jeleneteket?
Neked ugyan mi bajod lett ettől a könyvtől? Én X-aktákon nőttem fel.
A JT-t sok mindennnel lehet vádolni, de ezzel a könyvvel éppenséggel nincs probléma.
Hát nézz meg egy normális gyerekeknek készült bibliai mesekönyvet, és megkapod a választ.
Az X-akták sem való kb. 6-8 éves gyerekeknek, rám az kifejezetten rossz hatással volt.
Gyerekek alatt 10 év alattiakat értek, akik nem valószínű, hogy pl. A The Evil Within játékkal játszanak a gépen.
Egyébként az a fura, hogy ezekben az Őrtorony képekben van valami egészen bizarr, mondom ezt felnőttként. Tehát nemcsak önmagában a vér teszi azzá. Látszik a rajzokon, hogy nem normális emberek készítették.
Én nem adnék ilyen könyvet a gyerekeim kezébe. Van gyerek Bibliánk, de nincs ilyen morbid és szadista kép egyikben sem.
Sőt, gyerekkoromban nekem is volt katolikus gyerek Bibliám és abban sem volt és a nyelvezete sem a szadistához hasonlított.
Valószínűleg már itt elkezdik kondícionálni a kicsiket, hogy ha felnőtt korban tanúk lesznek, akkor ne tűnjön fel az aljasságuk és gonoszságuk.
Szerintem a mese könyvek, mesefilmek általában tele vannak véres eseménnyel. A sárkány lefejezése, piroska és nagyi megevése, stb.
A Biblia nem mesekönyv, de tudtommal minden gyerek Bibliában benne van például Jézus a keresztre feszítése is, ami azért elég véres.
Persze én sem találom jónak, ha minden bibliai történetet elmesélünk-lerajzolunk gyerekeknek, például amikor az izraeliták gyerekestül csecsemőstül mindenkit megölnek.
Ábrázolástól is függ, én gyerekként is végighallgattam Krisztus szenvedéstörténetét. Mégis mit kéne ezen szépíteni? Ez így történt. De mondjuk ha a gyereknek olvassák, akkor annyit és úgy képzel el belőle, ami neki még belefér. Amikor a farkas megette a nagyit, azt elég brutálisan lehetne ábrázolni, de a gyerek nem így fogja elképzelni.
Én gyerekként szerettem rajzfilmen Mózes történetét, ami a gyerekek lemészárolásával kezdődik. Nem lettem tőle lelki beteg. Főleg azért sem, mert egy történetet az egészében kell nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!