Szerintetek melyik a legnagyobb tévhit a Jehova tanúi tanításban?
Vagy Hogy Jézus már visszatért.
(ne higyjétek amikor azt mondják itt vagyok vagy amott,ezek hamis proféták)
Miért kéne legnagyobb?
És mihez képest?
Ateizmushoz vagy más Keresztény valláshoz képest?
Jézus Isteni természetének a tagadása, kereszthalálának a tagadása (szerintük Mihály angyalt karóba húzták), Szent Lélek személyének a tagadása, Jézus által tanított pokol tagadása.
Hamis világvége próféciák, erőltetett hittérítés, veratomlesztes elutasítása életveszély eseten is, nem jehovázó családtagokkal a kapcsolat megszakítása.
7
Nem húztak senkit karóba, ez a te agyszüleményed. Jézust maga a Biblia írja Isten fiának és külön is tárgyalja. Ezt csak az nem fogadja el, aki nem akarja.
A pokol nem fizikai hely, hanem a gonoszság metaforája. Lázár vagy a többi feltámasztott sem beszélt poklokról vagy mennyről.
A Biblia egy erőként ír a Szent Lélekről, nem személyként.
A próféciák be vannak tiltva egy jó ideje, miután meg sikerült szabadulni a ma magukat Igaz Hitű jehova Tanúinak nevezett szeparatista csoporttól, amely valaha erős befolyást gyakorolt Jehova tanúira.
Vérátömlesztés mindenkinek a lelkiismeretére van bízva. Én nem veszem magamhoz más életét (a vér az élet). Ha te igen, az a te dolgod, ezt mindenki maga dönti el.
Ez pedig nem igaz, millió ortodox, katolikus és ateista barátom van, sőt, családtagok is.
Végezetül: Isten csak egy van. Monoteista vagy? Én igen. És a monoteizmus arról szól, hogy csak egy isten létezik. Jézus maga mondta "az Atya nagyobb nálam". Reklamálj nála, hogy Ő nem tudta, hogy ki is valójában, de te tudod.
9
és ime egy kereszténységet minden szinten szépen megtagadó jehovista.
fura hogy ezek hisznek egyáltalán valamiben? nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!