Szerintetek miben téved a kereszténység, milyen dogmákban tanokban téved a kereszténység és a Biblia?
Szintén az általad idézet szöveg:
"egy adott helyzetben szabadon választhat "
Ha téged korlátoz egy döntésben a tudásod, befolyásol akkor abban a helyzetben nem szabadon választasz. Választasz de befolyásolnak és korlátoznak a választásban.
Mint a Darkmoon os példában a tudása korlátozta es befolyásolta a döntését. Ezért hozta azt a döntést amit.
Tehát nem szabadon választott.
Akkor választott volna szabadon ha a rendelkezésére áll a kellő tudás és képesség ahhoz, hogy meghozza azt a döntést amit akar. Ebben az esetben szabadon választhatott volna.
Azért mert így csak korlátozott lehetőségek közül VÁ-LASZ-TASZ!!!!
Ha szabad akaratod szerint BÁRMIT cselekedhetnél, talán egészen mást tennél.
Amúgy miért is vagy elégedetlen az általam hozott idézetekkel?
ÉN ténylegesen a szabad akaratot definiáltam, míg az általad idézett wiki oldal, ugyanúgy félre érti és magyarázza a szabad akaratot mint te, mert pontosan ugyanazt a hibát követi el, amit ő maga ki is jelent:
"A szabad akarat nem jelenti azt, hogy bármit megtehetünk, amihez kedvünk van"
Miért is nem, hiszen így korlátozva vagy, AMI DEFINÍCIÓ SZERINT MÁR NEM SZABADSÁG.
" például senki sem dönthet úgy, hogy felugrik a Holdra majd vissza."
De ha én pont ezt akarom, ne korlátozzon ebben semmi, mert akkor már csorbul a szabad akaratom.
"... azt jelenti, hogy egy személynek megvan rá a lehetősége, hogy egy adott helyzetben
szabadon választhat(!!!!!!!!!!)
két vagy több különböző
lehetőség (!!!!!!!!!) közül."
És igen, ITT A LÉNYEG amit már kifejtettem: EZ a SZABAD VÁLASZTÁS definíciója, a körülmények miatt RÁD KÉNYSZERÍTETT és BEHATÁROLT lehetőségek közötti választás lehetősége adott csupán!!!
De nézzük kicsit más oldalról a kérdést:
Elméletileg ZÁRD KI a rossz/gonosz lehetőségét a választható opciók közül és az ÁLTALAD adott definíciót olvasd vissza így:
"A szabad akarat nem jelenti azt, hogy bármit megtehetünk, amihez kedvünk van: például senki sem dönthet úgy, hogy felugrik a Holdra majd vissza. Hanem azt jelenti, hogy egy személynek megvan rá a lehetősége, hogy egy adott helyzetben szabadon választhat két vagy több különböző lehetőség közül."
[link] "
SEMMIVEL sem csorbul a te általad idézett wikipedia definíciója szerinti "szabad akarat", ha a választható két vagy több lehetőség között NEM SZEREPEL a rossz választásának lehetősége! Ekkor csupán eggyel több dolog nem választható:
- nem ugorhatok a Holdra
- nem varázsolhatok
+ nem követhetek el gonosz tettet
Darkmoon80:
Sajnálom, hogy még mindig ott tartasz, hogy a szabad akarat azt jelenti, hogy bármikor felugorhatsz a Holdra. Nem azt jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!