Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A muszlimok szerint miért is...

A muszlimok szerint miért is 3 Istent hisznek a keresztények?

Figyelt kérdés
Ha több Istent és bálványokat imádunk, akkor miért van az a Koránban, hogy muszlim férfi elvehet egyistenhívő vallású nőt (zsidó, keresztény). Akkor miért vallják többistenhívőknek a keresztényeknek?

2023. márc. 27. 17:17
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
 211/299 anonim ***** válasza:
100%
És még mindig mellébeszélsz. TE állítottál, TIÉD a bizonyítás terhe. Ha semmi nem bizonyítja hogy a Korán bármiféle "eredeti üzenet" másolata, akkor ez szimplán vakhit a részedről. És ez akkor is ugyanaz marad, ha a világ összes többi vallása ugyanolyan hamis, mint a Korán.
2023. ápr. 2. 14:20
 212/299 anonim ***** válasza:
Tehát, prezentált azt az eredeti üzenetet amiről azt állítod, hogy a Korán helyreállította! Hol van, mikor készült, hogyan olvashatom el hogy tényleg ugyanazt állítja-e, mint a Korán?
2023. ápr. 2. 14:21
 213/299 anonim ***** válasza:
0%
De én még mindig nem értem mi az amit vársz. Azt írtad mutassam meg a Korán milyen forrásokkal támasztja alá az igazát. Én meg azt kérdeztem mutasd meg a Biblia milyen forrássokkal bizonyítja az igazat hogy értsem mi az amit vársz.
2023. ápr. 2. 14:34
 214/299 anonim ***** válasza:
100%

"A Biblia milyen forrássokkal bizonyítja?"

A Biblia elvileg szemtanúk beszámolója, leírása. A Korán eseménytől függően akár 2000 év távlatából írja ezeket (pl Mózes, de Ábrahám története még régebbi). Tehát hol vannak a források?

2023. ápr. 2. 14:35
 215/299 anonim ***** válasza:

"De én még mindig nem értem mi az amit vársz"

Hogy bizonyítsd az állításod, hogy létezett az a konkrét eredeti üzenet, aminek a Korán csak a helyreállítása. Mert ha semmi nem bizonyítja ezen üzenet létezését, akkor mindaz amit írtál, csak a te vakhiteden alapul, semmi máson.

2023. ápr. 2. 14:39
 216/299 anonim ***** válasza:
0%

"A Biblia elvileg szemtanúk beszámolója, leírása."

Hát nem. A legrégebbi kéziratok az Újszövetség esetében Jézus után átlag 2-300 évvel későbbiek, az ószövetség esetében pedig van hogy több mint ezer évvel későbbiek a keletkezésüktől számolva. Az eredeti Evangélium arámi nyelven kellett hogy íródjon, de csak görög nyelvű változatok maradtak meg, amik így csak fordítások. Bibliakutatók egyértelműen állítják hogy az evangéliumok írói egy másik forrás alapján írtak, ami már nincs meg tehát ezek nem az erdetiek. A Biblia könyveinek szerzői ismeretlenek. Nem tudni ki írta, mikor, milyen körülmények között és hogyan adták tovább.

Szóval újra megkérdezem ezek alapján a Biblia milyen forrássokkal bizonyítja az igazát?

2023. ápr. 2. 14:42
 217/299 anonim ***** válasza:
95%

"A legrégebbi kéziratok az Újszövetség esetében Jézus után átlag 2-300 évvel későbbiek"

Platón munkáinak személyes kéziratait meg tudnád nekem mutatni?

"Az eredeti Evangélium arámi nyelven kellett hogy íródjon"

Mert azt mondod?

"Mivel már sokan megkísérelték rendben elbeszélni a köztünk végbement eseményeket, amint előadták azt nekünk azok, akik kezdet óta szemtanúi és szolgái voltak az igének, 3jónak láttam én is, miután mindennek elejétől fogva gondosan a végére jártam, neked, kegyelmes Teofil, sorrendben leírni, hogy jól megismerd azon dolgoknak bizonyosságát, amelyekre téged oktattak."

Szerinted egy Teofil nevű ember meg tudott mukkanni arámi nyelven? Tényleg nagyon buta lehetsz.

Amúgy ha ennyire ragaszkodsz a hülyeségedhez, akkor héber nyelven kellett volna írniuk, mivel a zsidók szent irataikat héberül olvasták mindig, illetve a görög zsidóság görögül.

De tök mindegy, mert ha a Biblia egy hamisítvány, akkor a hamis prófétátok volt annyira hülye, hogy egy hamisítványt hamisított tovább. :D

2023. ápr. 2. 15:31
 218/299 anonim ***** válasza:
0%

"Platón munkáinak személyes kéziratait meg tudnád nekem mutatni?"

Platón minkái nem Isteni kinyilatkoztatások és nem múlik rajta a túlvilági életed.

"Mert azt mondod?"

Nem, Jézus mondta :) Mármint hogy bármit is mondott azt arámi nyelven mondta, így az eredeti Evangélium arámi nyelven kellett hogy íródjon.

"Szerinted egy Teofil nevű ember meg tudott mukkanni arámi nyelven? Tényleg nagyon buta lehetsz."

Ja igen, a tanítványok is arámi nyelven beszéltek. És valószínüleg írni olvasni sem tudtak.

"Amúgy ha ennyire ragaszkodsz a hülyeségedhez, akkor héber nyelven kellett volna írniuk, mivel a zsidók szent irataikat héberül olvasták mindig, illetve a görög zsidóság görögül."

Jézus arámi nyelven tanított, ez biztos. És ha kifogásolom miért nem arámi nyelven van leírva akkor atz mondod ez neked hülyeség? :) A hébert akkoriban csak a papság beszélte, az átlag ember nem. Persze ha héberül lenne leírva még az is hitelsebb lenne mint a görög nyelvű kéziratok.

"De tök mindegy, mert ha a Biblia egy hamisítvány, akkor a hamis prófétátok volt annyira hülye, hogy egy hamisítványt hamisított tovább "

Látom totál értelmi fogyatékos vagy mert továbbra is ezt hajtogatod. Nem fogod fel hogy van egy olyan opció is hogy aki később közöl valamit az lehet hogy az igazságot mondja el.

2023. ápr. 2. 16:13
 219/299 anonim ***** válasza:
100%

"Látom totál értelmi fogyatékos vagy mert továbbra is ezt hajtogatod. Nem fogod fel hogy van egy olyan opció is hogy aki később közöl valamit az lehet hogy az igazságot mondja el."

Ha tudja bizonyítani, hogy az összes többinél korábban létezett ez az állítólagos igazság, akkor igen. Ha nincs ilyenre bizonyíték, akkor simán csak egy utólagos hamisítóról van szó, akinek szimplán az egyetlen esélye volt hogy valaki komolyan vegye, hogy az igazságnak hazudta a hamisítványát.

2023. ápr. 2. 16:17
 220/299 anonim ***** válasza:
100%

"Látom totál értelmi fogyatékos vagy mert továbbra is ezt hajtogatod. Nem fogod fel hogy van egy olyan opció is hogy aki később közöl valamit az lehet hogy az igazságot mondja el."

Látom, te vagy értelmi fogyatékos, mert ha valaki egy hamisítványt tovább hamisít, akkor még hamisabb lesz. Ha csak Mohamednek nem volt meg például Lukács saját kézzel írt evangéliuma.

"És valószínüleg írni olvasni sem tudtak."

Jah, például Máté vámos volt, de biztos nem tudott írni és olvasni se, Lukács pedig orvos, de biztos olyan hülye volt, mint ha te írástudatlan hamis prófétád.

2023. ápr. 2. 19:02
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!