Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A muszlimok szerint miért is...

A muszlimok szerint miért is 3 Istent hisznek a keresztények?

Figyelt kérdés
Ha több Istent és bálványokat imádunk, akkor miért van az a Koránban, hogy muszlim férfi elvehet egyistenhívő vallású nőt (zsidó, keresztény). Akkor miért vallják többistenhívőknek a keresztényeknek?

2023. márc. 27. 17:17
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/299 anonim ***** válasza:
90%

[link]

Amikor a fanatikus muszlim annyira hülye, hogy még a saját vallását is meghazudtolja :D

Hagyd csak, látod hogy csak egy provokátor, a Bibliáról, de még az állítólagos saját istene megszólításáról is csak hazudozik, hogy téged provokáljon!

2023. ápr. 1. 00:12
 182/299 anonim ***** válasza:
95%

"Hát ez jó :) Én leírom neked az eredeti arámi nyelven, te meg a magyar fordítással akarod megcáfolni? :)"

Szerinted ez magyarul van?

"»Élí, Élí, lemá szabaktáni?«"

Elnézést, nem tudtam. :)

"Saját nyelvén Ísho. ... A Korán leírja, mégpedig Ísa."

Akkor a Korán hazudik, mert Jézus neve Ísho. Még egy hiba a hamis próféta művében.

"Nem Jézus volt a kereszten hanem valószínüleg az áruló Judás. Az ő anyanyelve is arámi volt szóval ő is felkiálthatott így. Logikusabb is lenne mivel ez egy kétségbeesett ember felkiáltása."

Tehát akkor Jézus egyszer se szólította Istent se Élinek, se Eloahnak, hanem Júdástól halljuk egyszer. Ebben az esetben jobb, ha nem is ezt a formát használjuk.

"Ez egy tipikus kerestzény hazugság. Allah egy név. Isten kizárolóagos neve és nem istent jelent. Azt jelenti az Egyetlen Isten. Semmilyen más istenség megneezésére nem használható."

Ez nem igaz, annyit jelent, hogy "az Isten":

"Az Allah szó etimológiailag az arab iláh (istenség, isten) szóból származik. Az iláh kifejezéshez az al határozott névelő csatlakozik. Így az Allah szó konkrét jelentése „az Isten”."

Tehát ez nem név, ellentétben a Jahve névvel, ami Isten kizárólagos neve, hiszen Ő maga jelentette ki.

"Jézus miért nem úgy mutatkozott be hogy ő Jahve?"

Igazából megtette, ugye Isten kizárólagos nevének is van jelentése:

Jn 8,58

Jézus így válaszolt: „Bizony, bizony, mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.”

Jn 13,19

Előre megmondom, mielőtt megtörténnék, hogy amikor majd bekövetkezik, higgyétek, hogy én vagyok.

Kiv 3,14

Isten ezt válaszolta: „Én vagyok, aki vagyok.” Azután folytatta: „Így beszélj Izrael fiaihoz: Aki van, az küldött engem hozzátok.”

Csak az Újszövetség görögül íródott, héberül ez úgy hangzik, hogy Jahve.

"Idéznéd nekem Jézustól hogy Jahve-nak szólítja Istent?"

Az eddigi konklúzió alapján Jézus egyedül Abbának vagy Adonájnak szólította, nevezte Istent. Hiszen azt állítod, hogy a kereszten Júdás könyörög.

2023. ápr. 1. 14:01
 183/299 anonim ***** válasza:
93%

Jah engem nem tud provokálni, tudom, hogy csak egy hülye, valószínűleg fizetett provokátor. Ha már túl unalmas adott kérdésnél, akkor nem válaszolok neki. Szerencsétlen itt is magának mond ellent, mert szerinte Jézus Allahnak nevezte Istent a kereszten, majd azt állítja, hogy az amúgy Júdás volt :D

2023. ápr. 1. 14:03
 184/299 anonim ***** válasza:
0%

"»Élí, Élí, lemá szabaktáni?«"

"Elnézést, nem tudtam. :)"

Ha nem tudod én majd segítek. Én az eredeti arámi szövegről beszélek. Lehte a keresztények ezt is meghamisították és Elah-ból Eli lett.

"Akkor a Korán hazudik, mert Jézus neve Ísho. Még egy hiba a hamis próféta művében."

A Korán hazudik? :) Ti keresztények Jézusnak nevezitek aminek köze nincs az Ísho-hoz. A Korán Ísa-nak, ami nagyon közel van az Ísho-hoz, de szerinted nem a keresztények hazudnak hanem a Korán? :)))

"Tehát akkor Jézus egyszer se szólította Istent se Élinek, se Eloahnak, hanem Júdástól halljuk egyszer. Ebben az esetben jobb, ha nem is ezt a formát használjuk."

Arámi nyelven amin Jézus és Júdás is beszélt Elah-nak szólították Istent. Aki a kereszten volt az is így szólította.

"Ez nem igaz, annyit jelent, hogy "az Isten":

Ezt a keresztények hazudják. Ahogy mondtam nem istent jelent, hanem az Egyetlen Istent.

"Az Allah szó etimológiailag az arab iláh (istenség, isten) szóból származik. Az iláh kifejezéshez az al határozott névelő csatlakozik. Így az Allah szó konkrét jelentése „az Isten”."

"Tehát ez nem név, ellentétben a Jahve névvel, ami Isten kizárólagos neve, hiszen Ő maga jelentette ki."

Te megad másolod be a magyarázatot és nem fogod fel? Vagy annyira hazug vagy? Azt írja az ilah szó jelenti azt hogy Isten. Ebből nyilván gondolom felfogod hogy az Allah nem ugyanazt jelenti. Senki másra nem használható az Allah név, tehát ez Allah kizárólagos neve. A Jahve pedig legfeljebb egy a sok neve közül Istnnek. Az meg nevetséges hogy szerintetek A Jahave Isten kizárólagos neve de nem engedi hogy bárki kiejtse :) Miért nyilatkozta ki ha nem engedi hogy bárki kiejtse? :) Egyébként is vers úgy szól hogy hiába ne ejtsd ki szóval ki lehet ejteni okkal. Szóval Ekkora marhaságban hogy nem lehet kiejteni is csak keresztények hihetnek :)

"Jézus így válaszolt: „Bizony, bizony, mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.”

Szerinted Isten így mutatkozik be? :) Hogy Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok? :) Rengeteg ember is elmondhatja hogy Ábrahám előtt volt.

"Az eddigi konklúzió alapján Jézus egyedül Abbának vagy Adonájnak szólította, nevezte Istent. Hiszen azt állítod, hogy a kereszten Júdás könyörög."

Ha Jézus volt a kereszten akor az azt jelenti hogy Isten felkíált, hogy Isten elhagyta :) Ennek van éretlme szerinted? :)

2023. ápr. 1. 17:28
 185/299 anonim ***** válasza:
0%

"Jah engem nem tud provokálni, tudom, hogy csak egy hülye, valószínűleg fizetett provokátor. Ha már túl unalmas adott kérdésnél, akkor nem válaszolok neki. Szerencsétlen itt is magának mond ellent, mert szerinte Jézus Allahnak nevezte Istent a kereszten, majd azt állítja, hogy az amúgy Júdás volt :D"

Ha éretlmi fogyatékos vagy nem tudok segíteni. Mindenki Jézus népéből Elah-nak szólította Istent mert ez Isten neve arámi nyelven. A Jahve nem Isten kizárólagos neve mert senki nem szólította így. Az meg nevetséges hogy szerintetek Isten kinyilatkozta a nevét de nem engedi hogy bárki kiejtse :) Az is marhaság hogy Jézus aki szerintetetek Isten, felkíált a kereszten hogy Istn elhagyta :) De ne aggód, az iszlám vallásszabadágot biztosít. Bármekkora marhaságban hihetsz :) Viszont az Ítélet napján számolnod kell a következményeivel.

2023. ápr. 1. 17:32
 186/299 anonim ***** válasza:
93%

"Mindenki Jézus népéből Elah-nak szólította Istent mert ez Isten neve arámi nyelven."

Lehet nem esett le, de Jézus zsidó volt, nincs olyan, hogy arámi nép. Istent a zsidók Adonájnak nevezték, mivel a Jahve nevet egy idő után nem igazán merték kimondani.

"A Jahve nem Isten kizárólagos neve mert senki nem szólította így."

Isten azt mondta, hogy az az Ő neve, inkább Istennek hiszek, mint egy muzulmán bolondosnak. A Bibliában több ezerszer előfordul, az Éli, Elohím ennek töredéke.

"Rengeteg ember is elmondhatja hogy Ábrahám előtt volt."

Mondj még pár embert. Nekem hirtelen egy se jut eszembe. Amúgy nem azt mondta, hogy "volt", hanem azt, hogy "van". A "volt" az nem Jahve, ellentétben a "aki van"-nal. De ez héber nyelvtan, neked túl bonyolult.

"Ezt a keresztények hazudják. Ahogy mondtam nem istent jelent, hanem az Egyetlen Istent."

Akkor nem ismered az arab nyelvet, mert azt jelenti, hogy "az Isten". Ezt bármelyik monoteista vallás istenére lehet mondani. Az Isten pedig önmagában nem név, de határozott névelővel se név.

"A Korán hazudik? :) Ti keresztények Jézusnak nevezitek aminek köze nincs az Ísho-hoz. A Korán Ísa-nak, ami nagyon közel van az Ísho-hoz, de szerinted nem a keresztények hazudnak hanem a Korán? :)))"

A te érvelésed alapján, igen, a Korán hazudik. Szerintem nem, mert a Korán egyszerűen arabra fordította Jézus nevét, a keresztények pedig a latin fordítás alapján nevezik Jézusnak. Amúgy a kereszten is fent volt a neve héberül, latinul és görögül is.

2023. ápr. 1. 22:15
 187/299 anonim ***** válasza:
0%

"Lehet nem esett le, de Jézus zsidó volt, nincs olyan, hogy arámi nép. Istent a zsidók Adonájnak nevezték, mivel a Jahve nevet egy idő után nem igazán merték kimondani."

Nem megya magyar nyelv értő plvasása? Hol írtam olyat hogy arámi nép? Azt írtam Jézus arámi nyelven beszélt. Akkoriban a zsidó népt ezt a nyelvet beszélte.

"mivel a Jahve nevet egy idő után nem igazán merték kimondani."

Erre mondtam hogy marhaság. Szerinted van értelme annak hogy Isten kinyilatkozza a nevét, de megtiltja hogy kiejtsék? :) Ez a zsidók marhasága amit a keresztények átvettek. Ráadásul a Biblia azt írja hiába ne ejtsd ki. Nem pedig azt hogy egyáltalán ne.

"Isten azt mondta, hogy az az Ő neve, inkább Istennek hiszek, mint egy muzulmán bolondosnak."

Érdekes. Jézus egyszer sem nevezte Jahve-nak Istent.

"Mondj még pár embert. Nekem hirtelen egy se jut eszembe."

Nem jut eszedbe? :) Ábrahám kb 3-4 ezer éve élt, az emberiség meg úgy 200 ezer éves. Szóval abban a 196 ezer évben élt néhány ember Ábrahám előtt :)))

"Amúgy nem azt mondta, hogy "volt", hanem azt, hogy "van". A "volt" az nem Jahve, ellentétben a "aki van"-nal. De ez héber nyelvtan, neked túl bonyolult."

Akkor nyelvtanozzunk. Beillesztem a versbe azt amit írtál vagyis az "Én vagyok" helyére hogy Isten. Mert ügye szerinted ezt jelenti. Így hangzik: Mielőtt Ábrahám lett volna, Isten. Ez így értelmes szerinted? :)))

"Akkor nem ismered az arab nyelvet, mert azt jelenti, hogy "az Isten". "

Te megad másoltad be a magyarázatot amiben az áll hogy az ilah szó jelenti arabul az istent. Erre továbbra is behazudod hogyaz Allah szó is istent jelent? Azt sem fogod fel hogy az Allah név senki másra nem használható?

"Ezt bármelyik monoteista vallás istenére lehet mondani."

Hát ez jó :) A monoteiata vallások ugyanabban az egetlen Istenben hisznek. Te alapvető tényekkel nem vagy tisztában.

"Az Isten pedig önmagában nem név, de határozott névelővel se név."

Azért mert a keresztények nem nevén szólítják Istent. Egyszerűen nagy I-vel írják hogy Isten és így különöztetik meg más istenségektől. Ha például szóban csak annyit mondasz hogy isten, nem lehet tusni hogy most az egy ugaz Istenre gondoltál vagy valamilyem más Istenségre. Ha viszont azt mondod Allah akkor csak és kizárólag az egyetle igaz Istenre gondoltál, senki másra. Ezért nem is lehet Allah jelentése isten.

"A te érvelésed alapján, igen, a Korán hazudik."

Jó hát akkor te is egy aljas hazug keresztény vagy. Ezért mondom hogy ti keresztények gátlástalanul hazudtok. Jézus valódi neve Ísho az anyanyelvén, a Korán Ísá-nak írja, a keresztények Jézusnak, és neked van pofád azt hazudni hogy a Korán hazudik.

"Korán egyszerűen arabra fordította Jézus nevét, a keresztények pedig a latin fordítás alapján nevezik Jézusnak."

Latinul Jesus ami közelében sincs az Ísho-nak. Egyébként is kit érdekel a latin? Semmi köze a latin nyelvnek Jézushoz. Ez azok nyelve akik meg akarták ölni Jézust és pogány vallások nyelve. Miért nem az arámi a keresztény egyház nyelve? Megmond miért nem. Mert a kereszténység nem más mint az ókori pogány vallások folytatása és semmi köze az igazi Jézushoz.

2023. ápr. 1. 23:43
 188/299 anonim ***** válasza:
93%

"Mert a kereszténység nem más mint az ókori pogány vallások folytatása és semmi köze az igazi Jézushoz."

Mondja ezt egy muszlim akinek a vallásta tele van pogányoktól átvett dolgokkal. Kába kő, dzsinnek, meg társai.

Ugye mivel Jézus utolsó parancsa a tanítványainak az volt, hogy menjenek a világba és terjesszék az igét így nem Jeruzsálem lett a kereszténység központja. (Ezért is jöhetett létre az iszlám a közel keleten) és ezért lett latin az első egyház nyelve.

2023. ápr. 2. 09:15
 189/299 anonim ***** válasza:
93%

"Mondja ezt egy muszlim akinek a vallásta tele van pogányoktól átvett dolgokkal. Kába kő, dzsinnek, meg társai."

Na igen, arról nem is beszélve hogy a Korán komoly része csak egy Biblia plágium.

2023. ápr. 2. 09:20
 190/299 anonim ***** válasza:
0%

"Mondja ezt egy muszlim akinek a vallásta tele van pogányoktól átvett dolgokkal. Kába kő, dzsinnek, meg társai."

Ez egy keresztény hazugság. Már ott kezdődik hogy annak a kőnek nincs vallási szerepe az iszlámban. Az pedig hogy te a dzsinneket mesékből ismered a te fogyatékosságod. Ilyen alapon akkor az angyalok és a démok is a pogány mesékből kerültek át a zsidó. keresztény vallásba? :)

"Ugye mivel Jézus utolsó parancsa a tanítványainak az volt, hogy menjenek a világba és terjesszék az igét így nem Jeruzsálem lett a kereszténység központja."

Jézus azt mondta csak a zsidókhoz jött és a tanítványainak is azt mondta csak zsidókhoz menjenek:

Máté 15:24 Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz.

Máté 10:5-6 Ezt a tizenkettőt küldte ki Jézus, és ezt a rendelkezést adta nekik: "Pogányokhoz vezető útra ne térjetek le, samaritánusok városába ne menjetek be. Inkább menjetek Izráel házának elveszett juhaihoz.

Meg egyébként is jeruzsálem kellene hogy a kereszténység központja legyen és arámi a nyelve. Ehhez képest a pogány Róma lett a kereszténység központja és pogányok nyelve, ami a latin. Arról nem is beszélve hogy a keresztényaség minden alaptanítása, szertartása, ünnepe valójában pogány eredetű.

"Ezért is jöhetett létre az iszlám a közel keleten"

Az iszlámnak semmi köze a pogány bálványimádó kereszténységhez. Keresztények behazudják hogy Mohamed a kereszténységről másolt. Valójában az iszlám minden keresztény alaptanítást elutasít.

2023. ápr. 2. 10:40
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!