Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallások szerint a végső...

A vallások szerint a végső ítéletben lesz jelentősége annak, hogy ki milyen világnézetű volt?

Figyelt kérdés
Számít-e, hogy valaki hindu, muszlim, keresztény, ateista, deista, agnosztikus, okkultista, stb?
2023. jan. 17. 14:15
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
12%

Már hogyne lenne jelentősége...!

A hamis istenekben hívőkre az örök Tűz vár.

Ha Allah is úgy akarja.

2023. jan. 17. 15:03
 2/37 anonim ***** válasza:
66%

Ha Jahve is úgy akarja.

2023. jan. 17. 15:06
 3/37 anonim ***** válasza:
77%

Ha Brahma is úgy akarja.

2023. jan. 17. 15:07
 4/37 anonim ***** válasza:
83%

János evangéliuma 14:6

Jézus így válaszolt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet! Az Atyához csakis rajtam keresztül lehet eljutni

2023. jan. 17. 15:08
 5/37 anonim ***** válasza:
88%

Ha az Atya, a Fiú és a Szentlélek is úgy akarja.

2023. jan. 17. 15:09
 6/37 anonim ***** válasza:
35%

Mégis mi lenne a jelentősége?

Az összes isten én vagyok.

Üdv, a Teremtő egy pici darabja.

2023. jan. 17. 15:09
 7/37 anonim ***** válasza:
12%

A Feltámadás Napján a hitetlenek szíve remegni fog a félelemtől.

És nem fognak fennhéjázni.

2023. jan. 17. 15:32
 8/37 anonim ***** válasza:
78%

Ez nem ilyen egyszerű. Világképtől függetlenül, aki a halála előtt minden bűnét őszintén megbánja, az üdvözülhet.

Ha Isten is úgy akarja.

De a szentlélek káromolása az egy megbocsájthatatlan bűn.

2023. jan. 17. 15:34
 9/37 anonim ***** válasza:
93%

Valamilyen szinten biztos számít, de sokkal fontosabb amit Jézus mondott erről:

"Aztán így szól a király a jobbján állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok. Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. Börtönben voltam, és fölkerestetek. Erre megkérdezik az igazak: Uram, mikor láttunk éhesen, hogy enned adtunk volna, vagy szomjasan, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogathattunk volna? A király így felel: Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek. Ezután a balján állókhoz is szól: Távozzatok színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült. Mert éhes voltam, s nem adtatok ennem. Szomjas voltam, s nem adtatok innom. Idegen voltam, s nem fogadtatok be. Nem volt ruhám, s nem ruháztatok fel. Beteg és fogoly voltam, s nem jöttetek el meglátogatni. Ekkor ezek is megkérdezik: Uram, mikor láttunk éhesen vagy szomjasan, idegenként vagy ruhátlanul, betegen vagy börtönben, s nem voltunk szolgálatodra? Erre majd ezt feleli: Bizony mondom nektek, amit a legkisebbek valamelyikével nem tettetek, velem nem tettétek. Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre."

Lehet Allah az örök tűzre vetné azt a hindut, aki szinte semmit nem hallott róla, de Jézus irgalmas, szerető, hosszan tűrő Úr és sokkal inkább vizsgálja az emberek szívét. Mert lehet valaki napi 5-ször hajbókol lelkesen, mellette pedig másokat kárhoztat.

2023. jan. 17. 15:35
 10/37 anonim ***** válasza:
4%

"De a szentlélek káromolása az egy megbocsájthatatlan bűn."

Ezt Németh Sándor mondta.

2023. jan. 17. 16:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!