Jézus miért nem számít bűnösnek mikor bort ivott?
Lehet ezt csűrni, csavarni ahogy csak akarod.
De ameddig azt lehet olvasni hogy még maga Jézus is ivott alkoholt, sőt csinált is Isteni csodával, addig nem érdekel senkit a te, személyes véleményed.
Nem csűröm csavarom.
Amit leírtál az nem igaz. Nem tudom hogy hazudozol vagy csak tudatlan vagy. Nem is érdekel. De az sem érdekel hogy szabad-e alkoholt inni vagy sem. Nem is vitattam.
Egyébként "Jézus is ivott alkoholt"
Jézus és Isten sok csinált olyan dolgokat a bibliában amit az embereknek nem szabad.
"A különbség annyi hogy a kábszitól függő leszel egyből és kis mértékben is bajod lesz tőle"
Hát nem mert vannak gyengébb drogok is.
"A bor és egyéb alkoholok meg olyanok mint egy étel. Gondolom nem veted el a zsíros ételeket csak azért mert van aki sokat eszik belőle és meghízik."
A zsíros étel nem okoz függőséget, az alkohol viszont nagyon könnyen. Továbbá a zsíros étel csak rád veszélyes az alkohol viszont másokat is veszélyeztet.
"Csak azt tíltja hogy részeg legyél. Ez nem egy nehéz szabály. Sok mindent be lehetne tíltani mert vannak akik túlzásba visznek dolgokat vagy rosszra használják azokat. "
Az alkohol esetében ez egy nagyon nehéz szabály mert könnyen okoz függőséget.
"De ameddig azt lehet olvasni hogy még maga Jézus is ivott alkoholt, sőt csinált is Isteni csodával, addig nem érdekel senkit a te, személyes véleményed."
És mi van akkor ha ezt csak később írták a Bibliába és valójában Jézus sosem ivott alkoholt és másnak is tiltotta?
A gyakori legidétlenebb, legszomorúbb kérdése ez.
És csak 20-ban, 23-ban jött elfogadható válasz.
Jézus Krisztusról, a megtestesült Istenről feltételezni, hogy bűnös? ez még az ateistánál kicsapja a biztosítékot.
Kenyér és bor átváltoztatása - nem kell egy világvallás alapját elmaszatolni, részeges kocsmatöltelék szintre vinni.
"Szerintem ez rossz példa mutatás volt Jézustól."
Nem. Borzalom. Attól még lehet valaki antialkoholista, és jól is teszi. Meg lehet vega, stb, de ezt egy szakrális szertartással összefüggésbe hozni: na az a bűn.
"Pedig én is keresztény hívő vagyok."
Pedig nem, dolgozzál rajta, mert kereszténynek lenni azt jelenti, Krisztus követőjének lenni.
"Ott ahol szabad az alkoholfogyasztás biztos lesz sok alkoholfüggő, rengeteg beteg, májrákos, ittas vezetés miatti haláleset vagy más baleset miatti halálozás. Lesz sok családon belüli erőszak, válás, alkohol miatti szegénység, kocsmai verekedés, gyilkosság és még lehetne sorolni.
Szerinted Isten engedne olyasmit ami ezekhez vezet?"
(Nem az a válaszoló vagyok, akinek ezt a választ írtad)
Ez az amit írtam már többször is több kérdésnél, amit nem lrtesz meg, hogy a kereszténység és az iszlám teljesen máshogy állnak a szabályokhoz. Amíg az iszlám az állam törvényit akarja befolyásolni és azzal foglalkozik, addig a kereszténység az egyéni személyekhez szól. Az iszlám azt mondja, hogy milyen törvényeket kell hozni a kormánynak, a kereszténység meg személyesen szól azokhoz, aki hisznek benne, hogy Jézus a Felkent.
A másik, hogy Magyarországon szerintem a csecsemőket leszámítva már az emberek biztos több, mint 90%-a ivott már életében alkoholt, viszont mégsem azt látod, hogy az emberek 90%-a alkoholista, hanem csak egy kis töredéke. Alkoholista abból lesz, aki kifejezetten direkt és folytonosan iszik alkoholt, nem pedig abból, aki mondjuk az ebéd mellé megiszik egy korty pálinkát.
Azt írod, ahol nincs betiltva az alkohol, ott sok a verekedő, agresszív stb ember. Viszont alkohol betiltása az egy nagyon diktatórikus, személyi szabadságot korlátozó lépés. A diktatúrákban pedig lesz lázadás és sok öngyilkosság. Tehát ugyanúgy emberek életébe kerül. Meg azt szoktad mondani, hogy az iszlám toleráns a többi vallással szemben, de azzal, hogy be akarod tiltani az alkoholt, nem úgy látszik.
Plusz még azt is hozzá lehetne tenni, hogy közgazdasági szempontból rossz szempont lenne betiltani az alkoholt, mert az illegális terjesztők pénzét növelné, plusz egyéb okokból is nagyon logikátlan döntés lenne.
Ez a ,,és mi van ha csak később írták bele" kb az az érv amit akárminél el lehetne lőni. Ennyi erővel szerintem meg azt írták később bele hogy ne legyél részeges
Na most kinek lesz igaza?:P
"Valószínűleg az iszlámban Mohamed azért találta ki, amúgy rendkívül okosan az alkohol teljes tiltását, mivel egyszerre vallotta magát prófétának és volt egy arab törzseket egyesítő, hódító hadúr. Az arabok még egymással is marakodtak, egyáltalán nem volt fegyelem, ha még isznak is, egy falut nem tudtak volna meghódítani, nemhogy a "fél" világot. Mennyivel hatásosabb azt mondani, hogy Allah tiltja az alkoholt, ha egy kortyot is iszol, örökké a kénköves pokolban fogsz szenvedni, mint azt, hogy hát srácok ne igyatok, mert a karddal végül a pajtást szúrod le az ellenség helyett."
Ez is egy tipiukus keresztény hazugság hogy az iszlám előírja a hódítást szóval az egész magyrázatod hazugságon alapul. Valójában pont a kereszténység volt az ami többnyire erőszakosan terjedet. Az alkoholtilalom pedig egyéretlműen Isten törvénye. Nyilván Isten nem engedi egy ilyen veszélyes szer fogyásztását. Nyiván a keresztények inni akartak mert nem bírták ki alkohol nélkül és meghamisították a Bibliát.
Egyértelmű
Hisz az nem lehet hogy máshogy van mint ahogy te gondolod. Csakis az a megoldás hogy át lett írva
"Ez az amit írtam már többször is több kérdésnél, amit nem lrtesz meg, hogy a kereszténység és az iszlám teljesen máshogy állnak a szabályokhoz. Amíg az iszlám az állam törvényit akarja befolyásolni és azzal foglalkozik, addig a kereszténység az egyéni személyekhez szól. Az iszlám azt mondja, hogy milyen törvényeket kell hozni a kormánynak, a kereszténység meg személyesen szól azokhoz, aki hisznek benne, hogy Jézus a Felkent."
Gondolom az nem zavar hogy az Ószövetség tele van tövényekkel amiket az államnak ekllett betartatnia pont mint az iszlámban. A keresztények kukázták ezeket a törvényeket mert nehéznek találák és helyére beültették ez a nevetséges mesét amit előadtál. Persze az állami törvények a keresztény világban is megvoltak de azokat a világi hatalom hozta az egyházzal kiegyezve. Magyarul ti keresztények lecseréltétek Isten törvéyneit világi törvényekre.
"A másik, hogy Magyarországon szerintem a csecsemőket leszámítva már az emberek biztos több, mint 90%-a ivott már életében alkoholt, viszont mégsem azt látod, hogy az emberek 90%-a alkoholista, hanem csak egy kis töredéke. Alkoholista abból lesz, aki kifejezetten direkt és folytonosan iszik alkoholt, nem pedig abból, aki mondjuk az ebéd mellé megiszik egy korty pálinkát."
Az a "kis" töredék kb 1 millió alkoholista csak Magyarországon. Ezek az emberek is úgy kezdték hogy ebéd mellé megittak egy korty pálinkát, aztán alkoholfüggők lettek. Ez azt jelenti hogy szinte midenkinek van olyan rokona vagy ismerőse aki alkoholista tehá az egész tarsadalmat érintő súlyos probléma ezt de ti kerestzények azt állítjátok nincs ebben semmi rossz és hogy ez Isten parancsa.
"Azt írod, ahol nincs betiltva az alkohol, ott sok a verekedő, agresszív stb ember. Viszont alkohol betiltása az egy nagyon diktatórikus, személyi szabadságot korlátozó lépés. A diktatúrákban pedig lesz lázadás és sok öngyilkosság. Tehát ugyanúgy emberek életébe kerül. Meg azt szoktad mondani, hogy az iszlám toleráns a többi vallással szemben, de azzal, hogy be akarod tiltani az alkoholt, nem úgy látszik."
Akkor a kábítószer betiltása is szerinted diktaúrikus? Engedni kellene a szabad kábítószerfogyasztást? Keresztény logika szerint igen. A vak is látja hogy ez nem Istentől van.
"Plusz még azt is hozzá lehetne tenni, hogy közgazdasági szempontból rossz szempont lenne betiltani az alkoholt, mert az illegális terjesztők pénzét növelné, plusz egyéb okokból is nagyon logikátlan döntés lenne."
Teljesen logikus döntés lenne az alkohol betiltása. Emberek millióinak az életét mentené meg már rövid távon is. Az alkohol egy kategóriában van a kábítószerekkel. Az illegális terjesztők próbálkoznának de a kábítószerterjesztők ellen is fellép minden hatóság, így nem lenne másképpen az illegállis alkoholterjesztők ellen sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!