Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus miért nem számít bűnösne...

Jézus miért nem számít bűnösnek mikor bort ivott?

Figyelt kérdés

2022. aug. 15. 19:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/112 anonim ***** válasza:
34%

"Jézus miért nem számít bűnösnek mikor bort ivott?"

Jézus maga is Isten része. Ennél fogva ő bármit megtehet anélkül hogy bűn lenne. Ahogyan Isten esetében sem volt bűn például ártatlan gyerekek lemészárlása.

2022. aug. 16. 08:57
 32/112 anonim ***** válasza:
0%
Igenis bűn alkoholt inni. Akkor drogozni se bűn? Ne vicceljünk már, kérem! És ezt úgy mondom, hogy én sátánista vagyok, én, mint sátánista másképp értelmezem a bűnnek az elméletét, gyakorlatát. Pl, össze - vissza dugni bűn és undorító szerintem, felelőtlenség és az ostoba emberek cselekszenek így, másokba megbízni is bűn szerintem, mert úgyis kétszínű minden ember, hosszú életem során, ezt rengetegszer tapasztaltam, ostobán viselkedni is bűn szerintem, mert annak következményei vannak, amik általában rosszak szoktak lenni, és a részeg ember általában ostobán viselkedik, aki iszik, az végtelenül buta ember, a máját tönkreteszi, mi ebben a jó? Hát, semmi.
2022. aug. 16. 11:46
 33/112 anonim ***** válasza:
89%
Bor Isten ajándéka. És a mértékletes fogyasztása nem bűn.
2022. aug. 16. 12:02
 34/112 anonim ***** válasza:
0%

Szóval, akkor üljünk be a volán mögé, vagy vezessünk targoncát úgy, hogy előtte alkoholt ittunk?

De, igenis bűn. Sokan az a baj, hogy nem fogják fel, hogy az alkohol arra lett kitalálva, hogy az emberek buták legyenek tőle.

32-es válaszoló voltam.

2022. aug. 16. 12:06
 35/112 anonim ***** válasza:
65%

Nem bűn.

Jézus is ivott és csinált bort csodával. Valamint ott van a Jézus haláláról való megemlékezés amelyen bort kell inni mivel az jelképezi a vérét. Továbbá a Biblia is azt írja hogy megvidámítja a szívet. És azt írja hogy ne legyünk részegesek. Ha az alkohol fogyasztással lenne baj, azt írni hogy ,,és ne igyatok semmilyen szeszes italt"

Na meg mikor mentek a zsidók az ígéret földjére és kikémlelték akkor nem hiszem hogy azért mutatták a szőlőt műzesnek mert mazsolát akartak enni:D

Vagy szőlőlevet inni

2022. aug. 16. 12:51
 36/112 anonim ***** válasza:
40%

Ennyi erővel ne egyél. Mert aki eszik az elálmosodhat és csak nem kéne bealudni a volán mögött. Sőt!

Mindenki aki valaha kövér lett kis adagokat evett először:0

2022. aug. 16. 12:53
 37/112 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor gondolom a világon csak az iszlám szekta tagjai értelmesek, mert más vallások engedik. Lásd zsidók is isznak, akik Isten első igaz követői, Ábrahám igaz leszármazottjai."

Az iszlám nem szekta. Az pedig nevetséges magyarázat hogy ha a zsidók ihatnak alkoholt akkor biztos szabad mert a zsidók Isten első igaz követői :)))

Ott ahol szabad az alkoholfogyasztás biztos lesz sok alkoholfüggő, rengeteg beteg, májrákos, ittas vezetés miatti haláleset vagy más baleset miatti halálozás. Lesz sok családon belüli erőszak, válás, alkohol miatti szegénység, kocsmai verekedés, gyilkosság és még lehetne sorolni.

Szerinted Isten engedne olyasmit ami ezekhez vezet?

2022. aug. 16. 13:14
 38/112 anonim ***** válasza:
0%

"Ennyi erővel ne egyél. Mert aki eszik az elálmosodhat és csak nem kéne bealudni a volán mögött. Sőt!

Mindenki aki valaha kövér lett kis adagokat evett először:0"

Komolyan ezzel érvelsz az alkoholfogyasztás mellett? Szánalmas.

Meg akkor ezek alapján ti keresztények az kábítószerfogyasztást is támogatjátok?

2022. aug. 16. 13:17
 39/112 anonim ***** válasza:
74%

A különbség annyi hogy a kábszitól függő leszel egyből és kis mértékben is bajod lesz tőle

A bor és egyéb alkoholok meg olyanok mint egy étel. Gondolom nem veted el a zsíros ételeket csak azért mert van aki sokat eszik belőle és meghízik.

+ A biblia sehol sem tíltja, sőt...

Csak azt tíltja hogy részeg legyél. Ez nem egy nehéz szabály. Sok mindent be lehetne tíltani mert vannak akik túlzásba visznek dolgokat vagy rosszra használják azokat.

2022. aug. 16. 15:36
 40/112 anonim ***** válasza:
0%

"A különbség annyi hogy a kábszitól függő leszel egyből és kis mértékben is bajod lesz tőle"

Ez így nem igaz.

"A bor és egyéb alkoholok meg olyanok mint egy étel. "

Kaja nélkül éhen halsz. Alkohol nélkül vígan le lehet élni egy teljes életet. Arról nem is beszélve hogy függőséget az alkohol is okozhat ÉS az alkohol fogyasztás kisebb mértékben is okoz károkat a szervezetben.

"Csak azt tíltja hogy részeg legyél. Ez nem egy nehéz szabály. "

De. Ez egy nagyon nehéz szabály. Mert kit tekint részegnek? Ne a te véleményedet írd le hanem idézd be a bibliából azt a részt ami leírja hogy pontosan mikortól lesz valaki részeg.

Aki nem tudd egyenesen menni? Vagy aki nem tudja visszafelé elmondani az ABC-t? Van aki részeg és már megtudja ezeket csinálni.

2022. aug. 16. 15:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!