Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az agynak állítolag van egy...

Az agynak állítolag van egy természetes védekező mechanizmusa amikor fals hireket kap akkor védekezik.Nekem akkor is bekapcsol amikor Jézus csoda tevéseit olvasom vagy látom.Nektek is van ehez hasonlo Jézussal és a bibliával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

2022. aug. 14. 14:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/213 anonim ***** válasza:
100%

"végtelenre érvényes törvények"

Kérlek.

Már leírtam párszor, de itt senki se olvas, mindenki csak ír.

Mindegy. Tehát, ALAPTÉTEL:

amennyiben egyetlen végtelen lény van, akkor mindig és minden körülmények között az ő akarata érvényesül.

tehát minden helyen és minden másodpercben.

Tehát például bármit egy pillanat alatt meg tud oldani, ami egyáltalán fizikailag megoldható.

Tisztában vagy ezzel a törvénnyel?

Ha ez nem tiszta neked, akkor légy szíves, nézz utána, hogy mivel szigetelik a szupravezető anyagokat, az egy jó példa erre.

Írd meg, mire jutottál.

2022. aug. 17. 09:13
 32/213 anonim ***** válasza:
100%

"Mit veszítek azzal, ha egy életen át hiszek ebben, és végül mégsem lesz belőle semmi?"

Az összes erőforrást, amit erre szántál, és az összes rossz döntést, amit emiatt hoztál.

"És azzal, ha nem hiszek benne, és tényleg igaz?"

Akkor a jóindulatán múlik.

De ha VALÓBAN jóindulatú lenne, ekkor nem kéne hinni, hanem tudnál róla.

"ha neked jobb abban hinni, hogy csak véletlenül van a világ"

Nem hisszük ezt. Lehet, hogy ez neked újdonság?

(ősrobbanás, a semmiből hirtelen lett valami)

DUGULJ MÁR EL EZZEL!

Nem lehetsz ennyire hülye. Senki nem mondta, hogy a semmiből lett!

"és te a majomból lettél"

Ha az evolúciót nem fogadod el, akkor sajnos elmebeteg vagy.

Azon lehet vitatkozni, hogy miből lett az ősrobbanás - de az evolúción nincs vita.

"Ő szeret engem és vigyáz rám."

Ebből pedig konkrét károd is lehet, ha elhiszed.

Tudod: mint a pap, aki megfulladt az árvízben.

2022. aug. 17. 09:19
 33/213 anonim ***** válasza:

Igenis van emberi meg isteni logika.

„Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim – így szól az Úr.”

(Ézsaiás 55:8)

2022. aug. 17. 09:24
 34/213 krwkco ***** válasza:
0%

A hozzásod elején csak azt írtad le, más szavakkal, hogy Isten mindenható. Ez eddig is része volt az ellentmondásnak, amiről beszéltünk.

"szupravezető"

Egy újabb "varázsszót" találtál, aminek semmi köze a kérdéshez és ezentúl ezt fogod ismételgetni?

"Írd meg, mire jutottál."

Nem írom. Dehonesztáló lenne rád nézve. :-(

2022. aug. 17. 09:24
 35/213 krwkco ***** válasza:

Javaslom, hogy ne térjünk át arra a kérdésre, hogy Isten létezik-e vagy sem. Ez egy meddő és káros vita. Vagy ha valaki fontosnak gondolja, nyisson rá új kérdést.

És azt is jónak gondolnám, ha senki nem válaszolna a 32-es hozzászólásra. Már csak a stílusa miatt sem.

2022. aug. 17. 09:26
 36/213 anonim ***** válasza:
0%

"De ha VALÓBAN jóindulatú lenne, ekkor nem kéne hinni, hanem tudnál róla."

Igen, képzeld, tudok róla. Tudom. Tudom, hogy létezik, mert van róla rengeteg megtapasztalásom. Csak te úgyis abba is mindent bele akarnál magyarázni, hogy "nem is úgy volt", meg stb.

"Ebből pedig konkrét károd is lehet, ha elhiszed.

Tudod: mint a pap, aki megfulladt az árvízben."

Igen, lehet hogy lesz károm, de csak akko, ha az Úr úgy akarja, és akkor elfogadom. És egyébként én tudom, hogy Istennek vannak eszközei, nem mindig, vagy talán soha nem egy csodával fog megszabadítani.

2022. aug. 17. 09:41
 37/213 anonim ***** válasza:

Van benne valami.

Viszont arra kérlek, hogy ha már így állsz a dolgokhoz, akkor legalább a szupravezetőt nézd meg.

Mert ott nincs mese: AZ VAN, és kész.

2022. aug. 17. 09:43
 38/213 anonim ***** válasza:
100%

Azért mondjuk elég furának tartom azt, hogy:

1: a hívő kijelenti, hogy tökéletesen ismeri az istene parancsait, valamint a legfőbb tulajdonságait, meg ugye pár olyan dolgot, hogy képére teremtve, ilyesmi.

2: utána viszont kijelenti, hogy az istent képtelenség megismerni, vagy megmagyarázni.

Itt valami komoly zavart érzek az erőben.

Ja, és még nem is szóltam arról, hogy nem lehet bizonyítani, de mégis bizonyítva van.

2022. aug. 17. 10:19
 39/213 krwkco ***** válasza:

OFF topic

"... legalább a szupravezetőt nézd meg."

Szupravezető anyagokban az elektronok ú.n. Cooper-párokká állnak össze. Ezeknek nincs a szokásoshoz közeli alacsonyabb energiájú állapota, ezért nem tudnak energiát veszteni, mint a normál elektronok. Nem szóródnak az anyag atomjain. Ezért a szupravezetőkben az áram energiaveszteség nélkül folyik.

Ezt "becsszó" fejből írtam, nem néztem utána sehol. Ezért biztosan vannak benne pontatlanságok. Pl. mintha a Cooper mellett másik két név is szerepelne, de lehet, hogy tévedek.

ON

2022. aug. 17. 10:23
 40/213 anonim ***** válasza:

Ok, ez rendben.

Mivel szigetelik a szupravezetőt?

2022. aug. 17. 10:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!