Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az agynak állítolag van egy...

Az agynak állítolag van egy természetes védekező mechanizmusa amikor fals hireket kap akkor védekezik.Nekem akkor is bekapcsol amikor Jézus csoda tevéseit olvasom vagy látom.Nektek is van ehez hasonlo Jézussal és a bibliával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

2022. aug. 14. 14:45
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/213 krwkco ***** válasza:

"Egy végtelen isten KÉPES megoldani a problémát, AZONNAL és FÁJDALOMMENTESEN. Igaz?"

Nyilván képes rá. De nem ez a jó kérdés. Az a jó kérdés, hogy miért nem teszi? Mert azt látjuk, hogy sokszor nem a fájdalommentes megoldást választja.

De hogy miért részesíti előnyben a fájdalommal járó megoldást, azt nem tudhatjuk. És ez az állítás, hogy "nem tudhatjuk", a kórházi példa lényege.

2022. aug. 18. 13:47
 92/213 anonim ***** válasza:
100%

"Az a jó kérdés, hogy miért nem teszi?"

Mert nen akarja.

Figyelj. Ezt értsed meg.

Tökmindegy Isten mit akar elérni. Eltudja érni azt az emberek szenvedése nélkül is.

Ebből kifolyólag ha van szenvedés akkor az azért van mert ő azt akarja.

Itt bullshit az hogy nem érthetjük az indokait. Ha nem akarja a szenvedést másképpen éri el ugyan azt az eredményt.

Ha van akkor akarja.

2022. aug. 18. 14:22
 93/213 anonim ***** válasza:
100%

A probléma a dokis példával hogy Isten szemszögéből mivel mindenható ezért lényegébben minden léte bináris. Van vagy nincs és nincs összefüggés köztük.

Bármit elérhet anélkül hogy teljesülnie kéne valamilyen feltételnek.

Ezt nem veszi számításba a példád és ezért bukik el.

2022. aug. 18. 14:45
 94/213 anonim ***** válasza:
100%
Ennek és egyéb ellentmondások legkönnyebb feloldása az ha nincs Isten.
2022. aug. 18. 14:46
 95/213 krwkco ***** válasza:
0%

"ha van szenvedés akkor az azért van mert ő azt akarja."

Egyetértünk. (Lásd 73.) A keresztény hit szerint a szenvedés, mint minden a földön, egy mindenható Isten tudtával és jóváhagyásával történik.

A hiten belül ez elfogadott tény.

De az a baj, hogy ebből vonják le itt többen a KÖVETKEZTETÉST, hogy Isten vagy nem mindenható vagy nem mindig szeret minket.

Ezzel a következtetéssel nem értek egyet. Azt mondom, hogy ez az emberi szintű logika terméke. Ami nem érvényes Isten szándékaival kapcsolatban, aki egy magasabb szintű gondolkodó.

2022. aug. 18. 15:22
 96/213 anonim ***** válasza:
100%

krwkco

Mert az hogy értelmetlen szenvedést okozol valakinek az nem a szeretet jele és mint levezettem 93ban Isten esetén az hogy valamihez szenvedést kell okozni nem létezik. Ha szenvedést okoz valakinek akkor csak azt akarja hogy szenvedjen. Ez pedig nem a kedvesség, jóság, szeretet jele.

2022. aug. 18. 15:38
 97/213 krwkco ***** válasza:
0%

"Mert az hogy értelmetlen szenvedést okozol valakinek az nem a szeretet jele"

Ez már sokadszorra jön elő, pontosan ugyanúgy. Keresd vissza, amikor mások is ezt mondták és ott meglátod, hogy mit válaszoltam rá. :-(

2022. aug. 18. 16:29
 98/213 anonim ***** válasza:
100%

Ha én keresem akkor vaktában kell majdnem 100 válasz között keresnem. Ha te keresed akkor nagyjából tudod hogy miket kell keresned és hol. Neked sokkal könnyebb.

Egyébként melyiket próbálod cáfolni?

Szenvedést okoz? - igen, ezt te is el ismerted

Értelmetlen ez a szenvedés? - igen, le is vezettem már hogy miért és eddig egy kritikát sem láttam részedről erre vonatkozóan (a kórházas ezt nem cáfolja, azt is leveztem hogy miért nem)

Szeretet jele az hogy ha értelmetlen szenvedést okozol csak úgy valakinek? - az én világomban nem az, kivétel talán a mazochisták esetén amikor ez élvezetet okoz de ugye most nem erről az esetről van szó

Szóval várom azt is hogy pontosan melyik részével van a problémád.

2022. aug. 18. 17:06
 99/213 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Tömören összefoglalva:

1 - létezik szenvedés (ez vitathatatlan tény)

2 - a szenvedés nem jó az embernek (tekintsünk el a ritka kivételektől pl. mazochista)

3 - Isten elvileg szereti az embert és nem akar szándékosan rosszat neki

4 - Isten mindenható lévén meg tudná szüntetni a rosszat/szenvedést

Ellentmondás:

ha adott a lehetőség, hogy szenvedés/rossz ne következzen be (ez pedig a mindenhatóságból egyenesen következik, mert Isten számára nincs lehetetlen) és mégis van szenvedés

akkor az ellentmondás csak a következő feltételek mellett oldható fel:

1, Isten nem létezik (így a szenvedést nem tudja megszüntetni)

vagy

2, Isten létezik de ez esetben nyilvánvalóan szándékosan hagyja szenvedni az embert (ami pedig ellentmond a szeretetének)

---

(

A kórházas példa tök hibás, mivel a szülő nem mindenható!

Véges lehetőségei közül a kórházi gyógyítás a leghatásosabb a betegség MEGSZÜNTETÉSÉHEZ(!!!) , ám ha mindenható lenne, akkor a betegség ki sem alakult volna a gyermeknél....

)

2022. aug. 19. 01:23
 100/213 krwkco ***** válasza:
0%
Mégegyszer leírom, aztán soha többé. A kórházas analógia nem azt mondja, hogy a szülő mindenható lenne. Az a lényege, hogy a gyermek nem tudja felfogni, hogy a szülő mit miért tesz. ALACSONYABB LOGIKAI (GONDOLKODÁSI) SZINTEN
2022. aug. 19. 05:55
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!