Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az agynak állítolag van egy...

Az agynak állítolag van egy természetes védekező mechanizmusa amikor fals hireket kap akkor védekezik.Nekem akkor is bekapcsol amikor Jézus csoda tevéseit olvasom vagy látom.Nektek is van ehez hasonlo Jézussal és a bibliával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

2022. aug. 14. 14:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/213 krwkco ***** válasza:
21%

"Ha nem ezt teszi akkor vagy nem létezik vagy pedig azt akarja hogy szenvedjünk."

Ezt az ember logikája, vagyis az analógiában a gyermek logikája mondja. Mintha a gyermek a saját belátható perspektívájából azt gondolná, hogy elegendő lenne, ha a szülei hazavinnék. Hiszen ott semmije nem fájt.

Ha egy hívő ember elfogadja, hogy az Isten mint szellemi lény magasan felettünk áll, akkor rá nem érvényes az emberi logika. A bemenő adatokból nem kapunk helyes kimenő adatokat.

Ha Isten mindenható, akkor tud-e akkora követ teremteni, amit nem tud felemelni? A hívő válasza az, hogy tud. Csak mi, emberek, nem tudjuk hogyan. :-(

2022. aug. 17. 08:24
 22/213 anonim ***** válasza:

Nézd, krwkco: idáig értelmesebbnek tartottalak.

Szerintem gondold ezt még egyszer végig, és nézz utána, mit jelent a végtelenség.

2022. aug. 17. 08:37
 23/213 anonim ***** válasza:

Én, mint hívő elfogadtam, hogy Isten sok dolgot a szenvedésemmel ér el. Ha én elfogadtam, akkor nektek, akkor nektek, aki nem hisztek benne, miért kell megkérdőjelezni?

Istent semmi sem köti az emberi logikában.

Illetve, igen, egy szülő nem engedi, hogy a gyermekének baja essen, DE! egy rendes szülő igenis megtanítja az gyerekének, hogy a tetteinek következménye van. Illetve Isten csak azokat nevezi a gyermekének, akik megtértek, akik hisznek benne (és ezt nem úgy értem, hogy elhiszik, hogy létezik, mert ez annál sokkal mélyebb).

2022. aug. 17. 08:45
 24/213 krwkco ***** válasza:

"Nézd, krwkco: idáig értelmesebbnek tartottalak."

Ez egy kétélű dolog:

- vagy igazad van és kevésbé vagyok értelmes

- vagy nem fogod fel, amit írok és csak értelmetlenül ismételgeted, hogy "végtelen".

2022. aug. 17. 08:46
 25/213 anonim ***** válasza:
100%

"miért kell megkérdőjelezni?"

Azért, mert mi az igazságot keressük.

Te meg esetleg csak egy megnyugtató mesét.

"Istent semmi sem köti az emberi logikában."

Nincs "emberi" logika. Normál logika egyetlen létezik, és ez a világ működését írja le. Ezen kívül a megmaradási törvények mindenütt érvényesek pl.

2022. aug. 17. 08:49
 26/213 anonim ***** válasza:

"végtelen"

Az, vagy nem az?

Ha az, akkor vonatkoznak rá a végtelenre érvényes törvények.

Jó lenne, ha legalább ezeket ismernéd.

Amúgy milyen képzést kaptál?

2022. aug. 17. 08:50
 27/213 krwkco ***** válasza:
100%

"DE! egy rendes szülő igenis megtanítja az gyerekének, hogy a tetteinek következménye van."

Elkerülte a figyelmedet, hogy erről már volt szó. A természeti katasztrófák is okoznak szenvedést illetve a "gonoszok" ártatlanokat is gyötörnek. Ezért a szenvedés általános magyarázata nem lehet az, hogy büntetés vagy fegyelmező eszköz.

2022. aug. 17. 08:51
 28/213 krwkco ***** válasza:

"Ha az, akkor vonatkoznak rá a végtelenre érvényes törvények."

Ennek mi köze a 16-osban leírt ellentmondáshoz? Amiről a többiek kommentjei szólnak.

Leírnád, hogy mik ezek a "végtelenre érvényes törvények" és mi közük az emberi szenvedéshez és Isten mindenhatóságának látszólagos ellentmondásához.

Vagy jobbat mondok. Írd még le ötször-hatszor, hogy "végtelen" és akkor Neked lesz igazad. :-(

2022. aug. 17. 08:56
 29/213 anonim ***** válasza:
0%

Mit veszítek azzal, ha egy életen át hiszek ebben, és végül mégsem lesz belőle semmi?

És azzal, ha nem hiszek benne, és tényleg igaz?

Egyébként, ha neked jobb abban hinni, hogy csak véletlenül van a világ (ősrobbanás, a semmiből hirtelen lett valami), és te a majomból lettél, akkor higgy abban. De én inkább tartom magam ahhoz, hogy Isten teremtett, így akarta, nem véletlen volt, Ő szeret engem és vigyáz rám.

2022. aug. 17. 08:57
 30/213 krwkco ***** válasza:

"Azért, mert mi az igazságot keressük. Te meg esetleg csak egy megnyugtató mesét."

Javaslom, hogy ne térjünk át arra a kérdésre, hogy Isten létezik-e vagy sem. Ez egy meddő és káros vita. Vagy ha valaki fontosnak gondolja, nyisson rá új kérdést.

Szerintem érdekesebb, hogy a szenvedés, szeretet és mindenhatóság ellentmondását fel lehet-e oldani a "gyermek" vagyis az ember nézőpontjából.

2022. aug. 17. 09:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!