Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus miért ilyen igazságtalan...

Jézus miért ilyen igazságtalan, miért kivételezett Tamással?

Figyelt kérdés

Ugye üdvözülni csak Jézus által lehet, tehát ha nem hiszel bennem, megtagadod a földi életben, akkor valószínűleg elkárhozol.

Tamás hitetlen volt, igy ő elkárhozott volna, DE Jézus megmutatta neki a sebeit és megmutatta hogy feltámadt. Így sokkal könnyebb dolga volt mint sok ateistának, ugyanis Tamás látta a feltámadást. Szerintem sok ateista hívő lenne ha saját szemével látna egy ember feltámadását. Miért kivételezett Tamással hol itt az isteni igazságosság?

2022. júl. 3. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/84 anonim ***** válasza:
31%

Az ember végre tudja, hogy egyedül van a világegyetem érzéketlen végtelenségében, amelyből csak véletlenül került ki. Sem sorsa, sem kötelessége nincs leírva. A királyság fent vagy a sötétség lent: ő dönti el.

Jacques Monod [link]

Az evolucionisták azt a mesét mesélik el, hogy az élet vegyi anyagokból alakult ki, valami őslevesben, amelyből véletlenül élet keletkezett.

Nem ismered a saját evolúciós meséidet, amiken felnőttél? Tudod ki volt egyáltalán Monod? Takarító egy lerobbant bárban vagy mikrobiológus, genetikus, orvosi Nobel-díjas? Nyilván takarító, mert komolyan vehető tudóa nem fog véletlenekkel kóllerkedni. Vagy te vagy a kókler, aki itt kóklerkedik, mert a homokozó bejárati ajtaját nem találja?!

Nem tudom, ez a gy.k. fórum vonzza az evolucionista kóklereket?

2022. júl. 9. 18:54
 82/84 anonim ***** válasza:
0%
A Názáreti Jézus meghalt a bűneinkért, és feltámad, hogy a saját vérét felvigye az Istenhez engesztelésül. Ezért örökké áldandó Isten. Semmiféleképpen nem igazságtalan, mivel meghalt értem. Az ÚrIsten igaz és hű, mivel bűnért való áldozatul adta az egyetlen Fiát. A Názáreti Jézus is igaz, mivel az Isten feltámasztotta Őt a halálból.
2022. júl. 9. 19:02
 83/84 anonim ***** válasza:
100%

81.: Jaj fundikamundika, hát hány kérdésnél akarod még, hogy felmossam veled a padlót? Nem volt még elég? :) Na jó, rajtam aztán ne múljék. :)

Nem ismered a saját evolúciós meséidet, amiken felnőttél? --> Ne zavarjon hazug fundika, hogy nem ezen nőttem fel, én vagyok az a hsz., aki 13 évet járt egyházi iskolába, konfirmált, és Bibliaversenyt is nyert. :) Benézted itt és most is, akárcsak tegnap, de állandóan visszajössz a pofonért. Nyomod az ostoba, hazug előítéleteidet, mert kognitív disszonanciát okoz a fejedben, hogy van olyan hívő, aki rühelli a magadfajta fundit.

Se a Bibliához, se a tudományokhoz nem értesz, és érvelni sem tudsz, ez látszik.

Az ember végre tudja, hogy egyedül van a világegyetem érzéketlen végtelenségében, amelyből csak véletlenül került ki. --> Ezt ugyan mikor és hol fingtad ki? Ugyanis igencsak pont a fordítottja a gyanított erősen tudományos körökben. Meg milyen ősleves? :D

Kihívlak én nagyon szívesen teológiai vitára, ahogy kihívtalak a másik kérdésnél is, tudlak én még ennél is nevetségesebbé tenni, hogy a másfél pipád lezúgjon ténylegesen félre. :) Hazug fundika, hát nem szégyelled magad, visszaélsz Jézus nevével rendesen!

2022. júl. 9. 20:13
 84/84 anonim ***** válasza:
82.: Bocs, félrenyomtam az értékelésed, zöldet akartam volna. Mea culpa!
2022. júl. 9. 20:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!