Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus miért ilyen igazságtalan...

Jézus miért ilyen igazságtalan, miért kivételezett Tamással?

Figyelt kérdés

Ugye üdvözülni csak Jézus által lehet, tehát ha nem hiszel bennem, megtagadod a földi életben, akkor valószínűleg elkárhozol.

Tamás hitetlen volt, igy ő elkárhozott volna, DE Jézus megmutatta neki a sebeit és megmutatta hogy feltámadt. Így sokkal könnyebb dolga volt mint sok ateistának, ugyanis Tamás látta a feltámadást. Szerintem sok ateista hívő lenne ha saját szemével látna egy ember feltámadását. Miért kivételezett Tamással hol itt az isteni igazságosság?

2022. júl. 3. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 anonim ***** válasza:
95%

57

Azért én, Titus, elhiszem azt, hogy vannak, akik azt mondják, hogy "ha nincs hited, akkor a sátán beszél belőled, meg olvasd a bibliát és ne lázadozz".

Lehet, hogy nekünk ilyenről nincs annyi személyes tapasztalatunk, hiszen hiszünk, tehát eleve nem vagyunk alanyai az ilyen kirohanásoknak. Mivel mi nem mondunk ilyet a nem hivőknek, meg a közeli ismerőseink sem mondanak ilyet, azt gondoljuk, hogy ez nem általános. De elég, ha a keresztények 20%-a mondja (pl. azért, mert neki is ezt mondják / mondták) ahhoz, hogy a nem hívők vagy kételkedők jól megkapják a magukét. Pont egyházi iskolákban el tudom hinni, hogy a gyerekeknek ezt mondják, sajnos.

2022. júl. 7. 19:28
 62/84 anonim ***** válasza:
100%
Elfogadom, ebben lehet igazság.
2022. júl. 7. 19:42
 63/84 anonim ***** válasza:

@59!

Lényegében ha elolvasod a válaszom ugyanezt irtam, hogy Tamás semmivel sem volt szkeptikusabb a többinél.

Az ok egyszerűen az, hogy megtért emberekkel más az Isten bánásmódja mint megtértekkel.

Nem is tudjuk név szerint, hogy az elején ki lett csak hallásból hivő és ki látásból hiszen az asszonyoknak is megjelent.

Tőled meg 3 és fél pipás válaszoló elnézést kérek. Összekevertelek egy állandóan kötözködő militáns ateistával. Minden esetre neked se kell boltba menni itélkezésért. :d

2022. júl. 7. 19:47
 64/84 anonim ***** válasza:
95%

54.

"hogy megmondtam, hogy minden kritikára az lesz a nagy álkeresztény reagálás, hogy nem tértél meg igazán / nincs igazi hited, stb."

Most olvasok vissza... hát ebben is igazad van. Ilyet nem lehet mondani egy ateistának, vagy nem annyira / nem úgy hívőnek, hogy "régen se hittél rendesen, csak azt hitted meg úgy tettél".

Az ember világnézete megváltozhat. Ha én elkezdenék nem hinni és ateista lennék, biztos nem azt gondolnám, hogy megszállt az ördög. Ugyis csak én tudnám, hogy pontosan mit miért csinálok vagy gondolok úgy, ahogy.

53.

Hogy mondhatsz ilyet valakinek?

"Te amikor vallásos voltál mennyire voltál megtért ember? Az, hogy felekezetbe jártál, könyveket bújtál, vagy akár a Bibliát tanulmányoztál nem jelenti azt, hogy engedelmes is voltál. Ha közben szereti valaki a bűnt vagy épp olyan hazugságokat fogad el ami köszönőviszonyban sincs a bibliai világképpel az nem megtérés hanem vallásoskodás."

2022. júl. 7. 19:59
 65/84 anonim ***** válasza:
44%

Továbbra is az a véleményem, hogy nem a szkepticizmussal volt megértő Jézus. Inkább a tudományos logikus gondolkodás lehet a bálványod es ezt akarod piedesztára emelni.

Hiába jártál 13 évet suliba ha nem érted hogyan müködik a kegyelem.

Lehet valaki szkeptikus, de úgy nem kap semmit ha osztja az észt.

Sőt minél szkeptikusabb valaki annál jobban meg kell legyen törve a szive, hogy Isten szolgáljon feléje. Segitett Jézus a szkeptikus (hitetlen) embereknek is az evangéliumokban, de azok könnyhullatva térdre is estek előtte.

2022. júl. 7. 20:07
 66/84 anonim ***** válasza:
91%

59-es vagyok

a 10-esre írtam az 59-es választ

a "3 és fél pipás" nem látja a pipáit, ő az 54-es, így ismer magára

jó, hűljünk le egy kicsit, nagyon kitört a számháború

senki nem haragszik senkire

2022. júl. 7. 20:08
 67/84 anonim ***** válasza:
44%

@64!

"Hogy mondhatsz ilyet valakinek?"

Bár ez anonim oldal de figyeltem a pályafutását itt a gyk-n.

2022. júl. 7. 20:11
 68/84 anonim ***** válasza:
65.: Nem, nekem nem Jézussal és a kegyelemmel volt problémám, hanem bizonyos hívőkkel. 🙂 Arrogáns, ítélkező hívőkkel. Egyébként Jézus még a vámszedőt és a paráznát is tisztelte, nem gondolom, hogy pont a logikával lett volna problémája... A tudományt pedig Isten adta, ahogy logikát is, ez nincs ellene a hitnek, ez egy attitűd, nem lehet piedesztálra emelni, nem erről van szó. Nem, ez nem hitetlenséget és észosztást jelent, látszik, hogy a típusod mennyire nem tud mit kezdeni egy érvekkel működő emberrel...
2022. júl. 7. 20:18
 69/84 anonim ***** válasza:
67.: Annyira figyelsz, hogy összekevertél valakivel + plusz még a kérdezőtől sem tudtál megkülönböztetni... 🤣
2022. júl. 7. 20:20
 70/84 anonim ***** válasza:
44%

@68!

Én ezt elfogadom, hogy a logika ajándék, de akkor tedd már magadnak fel a kérdést. El lehet jutni logikus következtetés útján Isten ismeretre? Akkor mi a fontosabb? Az észérv, hogy szüskségszerűen igy vagy úgy kell lennie vagy a kijelentés általi ismeret amit Isten ad? Tele van a Biblia olyan helyzetekkel amikor szükségszerűen kellett volna cselekednie valahogy embereknek és Isten teljesen másképp más logika mentén cselekedett. Ne akarj dicsekedni a logikáddal se Istennél se embereknél.

2022. júl. 7. 20:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!