Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus miért ilyen igazságtalan...

Jézus miért ilyen igazságtalan, miért kivételezett Tamással?

Figyelt kérdés

Ugye üdvözülni csak Jézus által lehet, tehát ha nem hiszel bennem, megtagadod a földi életben, akkor valószínűleg elkárhozol.

Tamás hitetlen volt, igy ő elkárhozott volna, DE Jézus megmutatta neki a sebeit és megmutatta hogy feltámadt. Így sokkal könnyebb dolga volt mint sok ateistának, ugyanis Tamás látta a feltámadást. Szerintem sok ateista hívő lenne ha saját szemével látna egy ember feltámadását. Miért kivételezett Tamással hol itt az isteni igazságosság?

2022. júl. 3. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/84 anonim ***** válasza:
38%

Simán ki lehet írni ateistaként is ilyen kérdést. Ne felejtsd el, hogy ez itt a valláskritika rovat, ahol kritizálják a vallást. Tehát bárki megteheti, hogy fog egy vallásos történetet/tanítást, és megkritizálja. A valláskritikára pedig szükség van, mert azzal bírják rá az embereket a gondolkodásra.

#10 voltam.

2022. júl. 3. 15:55
 12/84 anonim ***** válasza:
32%

11. Kitehet, de minek?!

Attól, mert vki ateista, még nem szorul rá arra, hogy mástól is elvegye a hitét vagy mi a célja?!

2022. júl. 3. 15:58
 13/84 anonim ***** válasza:
0%
12: az ateista a sántán szolgája, nyilván az a célja, hogy elvigye az ügyfeleket és átállítsa őket is a sötét oldalra! :)
2022. júl. 3. 15:59
 14/84 anonim ***** válasza:
77%

Hogy a Kérdező célja pontosan mi, azt nem tudom.

De, a vallással gyakran visszaélnek, ezért szükséges időnként rámutatni 1-2 dologra.

2022. júl. 3. 15:59
 15/84 anonim ***** válasza:
32%
14: a vallás és a hit nem ugyanaz! A vallás nevében ölnek/öltek, de a hit s Jézus nevében szeretnek. :)
2022. júl. 3. 16:01
 16/84 anonim ***** válasza:
77%

Ismerem ezt a kettéválasztást, de nekem ez nem meggyőző. Számomra a vallásos/hívő ember ugyanaz. Egyes hívők azért érvelnek azzal, hogy XY vallásos, nem pedig hívő, mert nem akarják elfogadni, hogy a vallásuknak negatív következményei is lehetnek.

2022. júl. 3. 16:08
 17/84 anonim ***** válasza:
100%
#15-nek ment az előző, #16-os kommentem.
2022. júl. 3. 16:08
 18/84 A kérdező kommentje:
Amúgy valóban lehet inkább agnosztikus vagyok..
2022. júl. 3. 16:09
 19/84 anonim ***** válasza:
0%

"Attól, mert vki ateista, még nem szorul rá arra, hogy mástól is elvegye a hitét vagy mi a célja?!"

Ha valakinek csak odáig ér a hite hogy egy-két egyszerű logikai gubanc után el is veszti (amiket ő addig nem vett észre) annak a hite annyit is ért.

Talán még meg is kéne köszöni-e hogy tisztábban lát.

Szerinted melyik jobb?

Az ha hisszel mert nem veszed észre a hibákat?

vagy

Az ha hisszel a hibák ellenére/mert tudod hogy a hibák miért nem hibák?

2022. júl. 3. 16:14
 20/84 anonim ***** válasza:
32%

16: jó, én elfogadom, hogy számodra ugyanaz, de számomra meg nem!

Van az a magát vallásosnak tartó, képmutató egyén, aki bőszen jár templomba, istentiszteletekre, zarándokol kegyhelyekre, megjárja az El Caminót, kívülről fújja a Bibliát és az életben mégsem úgy él, ahogy kellene, mert hát minek, majd meggyón és elmond két miatyánkot meg egy üdvözlégyet aztán minden megy tovább.

És van a hívő ember, aki nem körít, hanem csak megpróbál úgy élni, hogy az Istennek tetsző legyen és hisz abban, hogy jobbá teheti a világot.

2022. júl. 3. 16:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!